Ja powiem może tak. Jestem za roamingiem Play ->T-Mobile jak najbardziej. Ale co do tego, że ma być dostęp do UMTS-900, to już mi się nie podoba za bardzo. Na to bym raczej nie liczył, bo nie po to chłopaki latają po masztach i ulepszają sieć, żeby zaraz kilka tuzinów Playowców się zleciało z obciętym pasmem do 2Mbit/s. A jak powszechnie wiadomo, Play jest jednym z opów, który ma najwięcej klientów korzystających z dostępu do internetu. Wcale się nie dziwię Solorzowi, że blokuje Aero².
Nie chcę tu nikogo obrażać, ale prędzej objadę granice Polski rowerem niż przejdę do Play'a. Jedyny argument, bardzo silny jak dla mnie, to zasięg. Jaki mają swój własny każdy wie, chociaż z tego forum. A to, że mają nie najgorsze oferty to co innego. Płacę i wymagam- jestem w miejscu X i nie obchodzi mnie jak, ale ma być zasięg tej sieci, w której podpisuję umowę. A roaming Orange i Plusa to zbawienie dla tej sieci. Śmieszy mnie jeszcze zapis, że "P4 nie gwarantuje jakości usług".
Wolę mieć jeden, porządny zasięg T-Mobile (który jest coraz lepszy, a u mnie w domu poprawił się o jakieś 10-15 dBm dzięki właśnie NetWorks!) niż trzech sieci o różnych siłach sygnału i technologiach.
Ostatnio zauważyłem, że moja rodzina, która jest właśnie w Play, ma coraz częściej problemy z zasięgiem i przerywaniem połączeń.