Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Sprawdzałem przed chwilą na VoLTE - nadal przy 112 zrzuca do UMTS. Przypuszczam, że na VoWiFi tym bardziej nie działa (nie mam teraz dostępu do WiFi by sprawdzić).Dideq pisze: PS. nie zapominajmy też że numer 112 nie działa na tych technologiach. Chyba że coś się zmieniło w tej kwestii to przepraszam.
To ciekawsze jak juz mowa o T-mobile US i połączeniach:p2225 pisze: Przypomnę tylko karę 17,5mln dolarów dla amerykańskiego T-mobile za trzygodzinną przerwę w działaniu numeru alarmowego na ich sieci: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/175- ... 33886.html
http://www.conowego.pl/aktualnosci/t-mo ... eli-26033/T-Mobile przystało na ugodę z amerykańską Federalną Komisją Łączności (FCC), w ramach której operator zobowiązuje się zapłacić 40 milionów dolarów kary. Powód? Sieć T-Mobile wprowadzała w błąd klientów sugerując im, że ci nawiązują połączenie z drugą osobą, podczas gdy... do nikogo tak naprawdę nie dzwonili.
Tylko właśnie problem zaczyna się, gdy tego 3g do rozmów nie ma. Mam domek w lesie i nigdy tam zadzwonić nie można było. Odkąd mam wifi calling mogę wreszcie zadzwonić, albo smsa wysłać, bo internet jest.Dideq pisze:W moim przypadku telefon jest nadal telefonem, i to ta funkcja ma być stabilna. Jak mam mieć co chwilę rozłączanie czy brak handoveru z VoLTE czy VoWiFi to wolę zwykłe 3G do rozmów.
W play na iPhone wybranie numeru 112 na vowifi skutkuje zerwaniem sesji tunela i rozpięcie wowifi. Połączenie jest realizowane przez sieć komórkową.kozien70 pisze:Sprawdzałem przed chwilą na VoLTE - nadal przy 112 zrzuca do UMTS. Przypuszczam, że na VoWiFi tym bardziej nie działa (nie mam teraz dostępu do WiFi by sprawdzić).Dideq pisze: PS. nie zapominajmy też że numer 112 nie działa na tych technologiach. Chyba że coś się zmieniło w tej kwestii to przepraszam.
Byś się zdziwił ile takich miejsc jest w naszym krajuDideq pisze:2018 i nadal dziury w zasięgu. :/ Ale to dobrze że masz VoWiFi.
Na moje pytanie o VoLTE i VoWiFi sonymobile.pl odpowiedziało o tak :kozien70 pisze:Rozumiem, że żadna niebrandowana Xperia nie obsługuje póki co VoLTE/VoWiFi któregoś z naszych operatorów?
Dual Sim z brandem T-mobile obsługuje pewnie tylko VoLTE/VoWiFi T-mobile, więc to takie rozwiązanie połowiczne, bo nie wykorzystuje całego potencjału Dual Sim Dual VoLTE tego telefonu. No chyba, że ktoś ma obydwie karty z T-mobile.