Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Doceniłbyś w miejscach, gdzie zasięgu komórkowego nie ma wcale lub jest szczątkowy, a jest WiFi. U mnie w podziemiach niektórych lokalizacji WiFi Calling jest jedyną możliwością utrzymania łączności komórkowej.Dideq pisze:Patrząc na to co się wokół tej technologii dzieje i jak działa, to może i lepiej że nie wdrożyli. Nie traktuję tego jako "must have", a bardziej jako ciekawostka.
Zgadzam się w 10000% U mnie w firmie to obecnie technologia nr 1 !!kozien70 pisze:Doceniłbyś w miejscach, gdzie zasięgu komórkowego nie ma wcale lub jest szczątkowy, a jest WiFi. U mnie w podziemiach niektórych lokalizacji WiFi Calling jest jedyną możliwością utrzymania łączności komórkowej.Dideq pisze:Patrząc na to co się wokół tej technologii dzieje i jak działa, to może i lepiej że nie wdrożyli. Nie traktuję tego jako "must have", a bardziej jako ciekawostka.
Doceniłbyś również jeżdżąc poza Unię.
Nie tylko. Będąc w UE nie mamy HD voice. Do tego mam wrażenie że jakosc rozmów po wprowadzeniu roam like at home się pogorszyła. Dzięki WiFi calling jakość rozmów jest taka jak w kraju.piotrzet pisze:Lub będąc w UE dłuższy czas kiedy załączy ci się FUP
Tylko jeśli druga osoba tez ma iPhone’a od 8 wzwyż i tylko w T-Mobile.piotrzet pisze:Jeszcze jak ktoś ma iPhona to już w ogóle HDVoice+
Tak zgadza sięf0ku5 pisze:Tylko jeśli druga osoba tez ma iPhone’a od 8 wzwyż i tylko w T-Mobile.piotrzet pisze:Jeszcze jak ktoś ma iPhona to już w ogóle HDVoice+
Niestety nie wiedzieć czemu T-mobile ogranicza bitrate w VoLTE (przypuszczalnie w VoWiFi również) do 12.65kbps a zatem mamy tylko jakość HD Voice.p2225 pisze:Już nawet Full HD Voice robi różnicę, a to więcej sprzętów obsługuje.
Z H. nie jest tak źle.MaciejM pisze:Do mate 10 pro wyszła aktualizacja 8.0.0.137, która nie wnosi VoLTE i WiFi Calling w jakiejkolwiek sieci w polsce. Zakup huawei nie jest opłacalny...