• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 18 z 24
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24

#518434  autor: telemaniak93
 27 lis 2011, 18:10
A to dość ciekawe info.. 2 tygodnie to w sumie nie jest tak dużo..
A czy ktoś wie coś z tym Aero2? :) Szczerze mówiąc sprawdzałem dzisiaj zasięg Aero2 dzięki karcie Plusa i jak się okazało jest lepszy niż 2G innych sieci...

#518441  autor: michalek94
 27 lis 2011, 19:11
telemaniak93 pisze:A czy ktoś wie coś z tym Aero2?
Prezesek mówił mi, że działa mu Aero2 w RedBull Mobile. Podejrzewam, że na Play tez powinno o ile jest się w zasięgu, którego pokrycie nie powala póki co :)

#518475  autor: alkonauta
 27 lis 2011, 21:57
Zgłosilem do play24 prosbe o przyspieszenie wlaczenia na mojej karcie opcji logowania do sieci Orange i dostalem nastepujaca odpowiedz:
W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż nie mamy wpływu na to, w jakiej kolejności sieć Orange będzie udostępniało naszym Klientom swoje nadajniki. W związku z powyższym bardzo mi przykro, ale nie mam możliwości pozytywnego rozpatrzenia Pana prośby. Bardzo proszę o cierpliwe oczekiwanie na udostępnienie nadajników w Pana miejscu zamieszkania.

#518477  autor: muchakk
 27 lis 2011, 22:02
alkonauta Osoba która odpisywała Ci chyba nie wie, że sieć Orange dla klientów dostępna jest już w całej Polsce, a chodzi tylko i wyłącznie o aktualizacje karty. Powiem jeszcze, że niektórzy konsultanci mają możliwość wyłączenia ROAMINGU ORANGE i PLUS (bądź jednego z nich) więc też muszą mieć możliwość jego ponownego uruchomienia... ;-)

#518498  autor: horas
 28 lis 2011, 09:55
ja po drugiej już próbie "wpłynięcia" na zaktualizowanie moich dwóch kart SIM odpuściłem sobie .... nie ma sensu walić głową w mur .... prędzej czy później i tak wyślą aktualizację .... szkoda tylko, że pracownicy BOK Play nie potrafią inaczej odpowiadać jak CRTL+c -> CTRL+v ... no ale już niedługo role się odwrócą :) tak z końcem moich dwóch umów ;)

ps.
czy Wam, którym działa roaming ORANGE, moglibyście stworzyć listę miejscowości w których zaktualizowano SIM'y ??

pozdr.
horas

#518501  autor: marvi
 28 lis 2011, 10:31
horas pisze:m, którym działa roaming ORANGE, moglibyście stworzyć listę miejscowości w których zaktualizowano SIM'y ??
Dziala w Kaliszu - ale nie dostalem aktualizacji ani listy sieci preferowanych ani sieci dozwolonych, jednak recznie wymuszenie zalogowania do Orange zadziałało za pierwszym razem i od tego czasu widze siec jako dozwoloną.

#518502  autor: Spacedust
 28 lis 2011, 10:34
Poznan nadal nie dziala.

#518506  autor: patrix-83
 28 lis 2011, 11:13
Kraków, nadal nie mam aktualizacji karty sim i moja rodzina także pomimo kilkukrotnego wyłączania i włączania telefonu bądź próby ręcznego logowania się do ORANGE. Mogli by się zdeka pośpieszyć.

#518517  autor: Claudec
 28 lis 2011, 11:55
Ja sprawdzałem na 3 kartach Play i nigdzie sie nie da do Orange zalogowac.

#518526  autor: Kryniczanin
 28 lis 2011, 12:24
W Krynicy nie działa.

#518556  autor: kwistas
 28 lis 2011, 13:51
Przestańcie już spamować, że coś nie działa, lepiej napiszcie gdzie działa, bo to aż szkoda czasu wchodzić aktualnie w ten wątek.

#518560  autor: KC-KARLOS
 28 lis 2011, 14:36
Poczekajcie cierpliwie. Do Świąt, a najpóźniej do końca roku już każda karta SIM PLAY pozwoli na swobodne logowanie się do nadajników ORANGE.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#518622  autor: elrond
 28 lis 2011, 18:51
W Rzeszowie Play Fresh w końcu zalogował się do Orange. W ciągu dnia jeszcze nie działało, teraz wskoczyło.

#518632  autor: Sig
 28 lis 2011, 19:13
Zastanawia mnie czy komuś zaktualizowało kartę, jak pozostawał TYLKO w roamingu Polkomtela? Minęło już trochę czasu od ogłoszenia, więc szansa, że od ogłoszenia nie zahaczyliście nawet raz o zasięg macierzysty Play jest niewielka, ale ciekawi mnie, czy tę aktualizację "pchają" tylko po sieci własnej, czy też po roamingu.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#518637  autor: Spacedust
 28 lis 2011, 19:34
Sig pisze:Zastanawia mnie czy komuś zaktualizowało kartę, jak pozostawał TYLKO w roamingu Polkomtela? Minęło już trochę czasu od ogłoszenia, więc szansa, że od ogłoszenia nie zahaczyliście nawet raz o zasięg macierzysty Play jest niewielka, ale ciekawi mnie, czy tę aktualizację "pchają" tylko po sieci własnej, czy też po roamingu.
Teoretycznie nie powinno to mieć znaczenia, bo wysyłają aktualizację do danej karty sim i obojętnie w jakiej sieci ona jest powinna do niej trafić, ale może faktycznie lepiej się przepiąć na stałe na Play do czasu otrzymania dostępu do Orange.

#518642  autor: dominik920
 28 lis 2011, 20:51
To ja chyba jestem jednym z pierwszych szczęśliwców którym karta loguje się do Orange już od pierwszego dnia od podania decyzji o roamingu z Orange ale powtórzę co pisałem już wcześniej mam w domu trzy karty Play i do Orange loguje się tyko jedna z numerem przeniesionym z GaduAir a pozostałe dwie wciąż nie widzą roamingu Orange i nie potrafią się zalogować do Orange.
Tak na marginesie dodam że chyba nie do końca jest dopracowany ten roaming ponieważ na telefonie na Orange wyświetla mi się oprócz znaczka R podwójny napis PLAY a pod nim jeszcze jeden napis PLAY a na roamingu Plusa pisze po prostu jeden raz PLAY i ikonka R.

#518654  autor: Spacedust
 28 lis 2011, 21:35
dominik920 pisze:To ja chyba jestem jednym z pierwszych szczęśliwców którym karta loguje się do Orange już od pierwszego dnia od podania decyzji o roamingu z Orange ale powtórzę co pisałem już wcześniej mam w domu trzy karty Play i do Orange loguje się tyko jedna z numerem przeniesionym z GaduAir a pozostałe dwie wciąż nie widzą roamingu Orange i nie potrafią się zalogować do Orange.
Tak na marginesie dodam że chyba nie do końca jest dopracowany ten roaming ponieważ na telefonie na Orange wyświetla mi się oprócz znaczka R podwójny napis PLAY a pod nim jeszcze jeden napis PLAY a na roamingu Plusa pisze po prostu jeden raz PLAY i ikonka R.
Mi się kiedyś wyświetlał znaczek roamingu obok Play na sieci Plusa, a teraz po prostu samo Play.

#518667  autor: jean
 28 lis 2011, 21:55
to może napiszcie komu działa i jaki ma początek nr SIM

www.gsm.lowicz.com - ciekawostki GSM z Łowicza i okolic

#518686  autor: Spacedust
 28 lis 2011, 22:33
jean pisze:to może napiszcie komu działa i jaki ma początek nr SIM
Mówisz, że numerami SIM lecą, może tak ;)

#518896  autor: bober
 29 lis 2011, 18:55
Wyszków, Łochów, Stoczek woj. mazowieckie działa.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2012, 13:45 przez bober, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 18 z 24
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18