W moim rejonie prace trwają od 24 Marca i ma to potrwać około miesiąca,chodzi o rejon Pleszew-Ostrów Wlkp.-Krotoszyn .Mieszkam na wsi i łapie zasięg tylko z jednego nadajnika w Dobrzycy ( Orange ),jeśli on padnie nie mam " sieci " wcale . Zdaje się że uruchomili już UMTS na tym nadajniku kilka dni temu bo na moim smartfonie ukazał się znaczek 3G I 3,5G .Tylko co z tego jak ten zasięg mam tylko za zewnątrz ,w domu tylko czasami przy oknie od strony zachodniej złapie ! GSM chodzi jako tako,ale mam miejsca w domu co nie ma wcale zasięgu ,a żeby raczej swobodnie rozmawiać trzeba stać przy oknie,taki mam zasięg GSM,masakra .Jak nie uruchomią innej stacji bliżej ,to sobie ten Networks mogą wsadzić gdzieś,na dwór z telefonem latał nie będę .Są jeszcze teoretycznie 2 stacje w pobliżu ,jedna jakieś 4 km ( T-mobile-Plus ,Orange nie ma i nie dostał pozwolenia na chwilę obecną na tą stację ,a druga jest jakieś 7-8 km ,jest tam Orange i T-mobile,ale tylko GSM,T-mobile dostał teraz pozwolenie na UMTS,a Orange nie .Ale ta stacja ma chyba nadajniki w innym kierunku umieszczone bo wcale nie łapie z niej sygnału .Dla mnie to Networks na tą chwilę nic nie dało,i obawiam się że nic się nie zmieni,bo tam gdzie jest wieś i mało ludzi po prostu nie opłaca się nic robić,tak samo było wiele lat temu z TP i neostradą ,nie ma do dziś .