Użytkownik
Ranga
Ostrożny rozmówca
To samo było na juvenaliach w okolicach miasteczka studenckiego. Niby zasięg był wiec nie przełączał na roaming ale ani przychodzące ani wychodzące nie działały.wojciech pisze: wczoraj byłem na pewnym koncercie w Krakowie i gdyby nie drugi telefon z OFnK to nawet nie to, że nie miałbym internetu - ba! w ogóle nie dało się nigdzie dodzwonić/wysłać sms z Play... roaming jakoś automagicznie nie działał =,=
2. Czas i zmiany w infrastrukturze operatorów wymuszą na nich zmiany telefonów.Quetzal pisze:po 2. wiele osób wciąż korzysta i kupuje najprostsze telefony 2g
po 3. wiele osób mających telefony 3g włącza tryb 2g z uwagi na problemy z baterią/zasięgiem
Serio? Jeśli nie mówimy o HD Voice, to jakie czułe ucho trzeba mieć, żeby w 3G -105dBm czuć lepszą jakość niż 2G -57dBm?MaciejM pisze:Przy -105 dBm będziesz mieć w 3g (...) lepszą jakość rozmów niż w 2g przy -57 dBm.
To może ja nie mam zapchanego 2G i stąd brak różnicy.Ricki1980 pisze:3G korzysta przeważnie z kodeka AMR 12,2kb/s, natomiast GSM jest na tyle zapchany, że głos idzie w Half Rate 5,6kb/s, o HD Voice w Play na ich zasięgu już nie wspomnę, bo to przepaść jakości. Gdy oba urządzenia działają w sieci własnej Play na zasięgu 3G, to wykorzystywany jest wtedy kodek AMR WB 15,85kb/s.
aż to sprawdziłem na smartfonie i rzeczywiście Plus nie wpuszcza Play na 3G ale Orange tak, a sam Play ma wystarczającą ilość nadajników 3G więc nie jest źleMaciejM pisze:marcinek243, w sumie dobrze, że Play nie ma dostępu do Aero2przynajmniej internet działa dobrze w Aero2. Minimum 5 mb/s, a z ECIO <-5 można śmiało mieć 10 mb/s
Kolor różowy to nie PLAY:bed pisze:Nadziei to aż tak wielkiej (przynajmniej mi) ogólnie nie zrobili. Co ewentualnie mogło ją zrobić to prezentacja z (chyba) wynikami finansowymi, w której napisali że ich zasięg obejmuje sieć czterech operatorów (wliczali w to swój).