- Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Zasięg 3 G Ery pojawił się w Babimoście (lubuskie) oraz w Wolsztynie.
[ Dodano: 2008-11-01, 18:06 ]
Zasięg 3G pojawił się dziś w Lubsku (lubuskie) Można się zalogować do sieci. Zasięg sięga aż do mojej miejscowości- ok 14 km, jednak tu nie mogę się już zalogować
[ Dodano: 2008-11-01, 18:06 ]
Zasięg 3G pojawił się dziś w Lubsku (lubuskie) Można się zalogować do sieci. Zasięg sięga aż do mojej miejscowości- ok 14 km, jednak tu nie mogę się już zalogować

Dobry humor podstawą dnia.
Ja chciałem zaznaczyć że UMTS i HSDPA w Erze ( i w plusie tyle że pokrywa większość miasta ale to inna bajka więc sorry) jest w Krynicy Morskiej od około 3 miesięcy.
Nie pokrywa całego miasta ( wg. mapek) a w rzeczyw. nie wiem....,
Pragnę zaznaczyć że KRYNICA MORSKA to niewielkie miasto... ZALEDWIE 1,3 TYŚ mieszkańców...
, a więc pewnie założyli w tak małym mieście bo chodzi o turystykę 
Nie pokrywa całego miasta ( wg. mapek) a w rzeczyw. nie wiem....,
Pragnę zaznaczyć że KRYNICA MORSKA to niewielkie miasto... ZALEDWIE 1,3 TYŚ mieszkańców...

Tez tak uwazam. Zawsze to jakies powiekszenie pojemnosci sieci.
otrzymałem informacje z BOK iż w 1 połowie 2009 będzie w krotku - ALE już dziś "złapałem" siec UMTS ery ale TO TOTALNA KICHA nadawają na lewo pewno bonie ma /nie mogę znaleźć/ pozwolenia na umts a i tak jest tylko jeden sektor z "nutrica" na centrum telefon i tak na chama przy byle okazji przechodzi na GSM wiec to GÓWNO jest to 3g! w jaki sposob wymusić na k770i aby pozostawał na umts only? bo przy byle okazji przejdzie na gsm....
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 00:46 przez ciapus, łącznie zmieniany 3 razy.
W Sulechowie pojawił się sygnał 3 G Ery, niestety nie miałem możliwości zalogowania się do sieci.
Dobry humor podstawą dnia.
Pablo-1986, Sulechow juz jest na liscie, ale mimo wszystkod dzieki 

Tak. To antena UMTS.dt pisze:Czy ta ostatnia antena moze oznaczac UMTS?
Katalog Kathrein (15 MB)
http://www.kathrein.pl/down/99810844.pdf
dostałem info od ERA:
"Uprzejmie informuję, że Dział Techniczny udzielił odpowiedzi w kwestii rozbudowy zasięgu sieci UMTS w Puławach
Planowane jest oddanie do użytku nowej stacji w IV kwartale 2008 r. i niewykluczone, że poprawi się zasięg w wymienionej w korespondencji lokalizacji."
"Uprzejmie informuję, że Dział Techniczny udzielił odpowiedzi w kwestii rozbudowy zasięgu sieci UMTS w Puławach
Planowane jest oddanie do użytku nowej stacji w IV kwartale 2008 r. i niewykluczone, że poprawi się zasięg w wymienionej w korespondencji lokalizacji."
misi, no to dawaj znac jak odpala
Maja jakis miesiac... Choc bardziej prawdopodobne, ze odpala to juz ostatecznie na przelomie stycznia/lutego 

Ostatnio nastąpiła naprawa sygnału umts w Płocku. Jakiś miesiąc temu coś robili przy jednym z pobliskich nadajników. Sygnał poprawił się z 5/7 kresek na 7/7 oraz od tamtego czasu jak telefon przejdzie w umts, nie mam żadnych problemów. (Tzn jak ktoś do mnie dzwoni za kazdym razem może się dodzwonic, nie przychodza kto tam?-y . Także widac, że w Płocku Era się wzięła za siec umts. Teraz w gsm i umts w Płocku najlepsza jakośc połączeń ma Era. Za nią Plus. Potem długo długo nic a na końcu szumiący Play i trzaskający Orange z (siec zajęta).