Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Żeby w Szczecinie było tak pięknie z budową Play... Wysyp pozwoleń owszem ostatnio był, ale poza tym nic więcej. Działa kilka stacji G1800, głównie w miejscach gdzie ruch w sieci jest największy, w całym mieście będzie tego może z 10-15 sztuk. Część z wymienionymi/dołożonymi antenami ciągle nie odpalona (niektóre od kilku miesięcy), część ze świeżo dołożonymi antenami od razu odpalona. Logiki tu żadnej, ciągłości zasięgu nie ma, więc LTE pewnie też nie ma (nie mam jak sprawdzić).Spacedust pisze:PLAY dosłownie wysypuje nowe pozwolenia na DCS/LTE i w ciągu miesiąca taka stacja jest faktycznie odpalana, a N! nie robi kompletnie nic.
Białystok jeżeli chodzi o Play nie najlepiej, GSM1800 jest od przełomu listopad/grudzień, a zaraz koniec lutego i LTE brak nadal.Spacedust pisze:Co dziwne kompletnie nic nie robią. PLAY dosłownie wysypuje nowe pozwolenia na DCS/LTE i w ciągu miesiąca taka stacja jest faktycznie odpalana, a N! nie robi kompletnie nic.
Jakie zaplecze finansowe ma Networks? Możesz coś więcej na ten temat napisać?MaciejM pisze:PS: Współpraca między P4 i Polkomtel stanie się faktem, Play z Plusem nie ma takiego zaplecza finansowego co T-Mobile, a co powiedzieć do NetWorks!
[ Dodano: 2014-02-18, 22:30 ]
Ogólnie NetWorks! Planuje zainwestować 3.8 mld złotych dla przypomnienia dodam iż Play jest warty 2 mld złotych
Czyli według Ciebie jak miesiąc po opublikowaniu przez UKE pozwoleń stacja nie działa to znaczy, że N! nic nie zrobiło? Z tego co kojarzę, to w ostatnie pół roku, gdzieś od jesieni powstało ponad 1000 stacji LTE współdzielonych przez Orange i TMobile. To mało? Mi się wydaje, że wręcz przeciwnie.Spacedust pisze:Co dziwne kompletnie nic nie robią. PLAY dosłownie wysypuje nowe pozwolenia na DCS/LTE i w ciągu miesiąca taka stacja jest faktycznie odpalana, a N! nie robi kompletnie nic.
O już tak nie łap kolegów na słówkaJakie zaplecze finansowe ma Networks? Możesz coś więcej na ten temat napisać?
Networks nic nie planuje zainwestować bo to nie oni planują ani nie oni za to płacą także nie pisz takich bzdur.
Żeby Ci szczena nie opadła, jak N! odpali ten swój LTE - Play po prostu będzie płakał.Co dziwne kompletnie nic nie robią. PLAY dosłownie wysypuje nowe pozwolenia na DCS/LTE i w ciągu miesiąca taka stacja jest faktycznie odpalana, a N! nie robi kompletnie nic.
A jest cały Poznań zrobiony? Nie. W Trójmieście też nie są wszystkie nadajniki odpalone na LTE które mają pozwolenia. U mnie na osiedlu chodził jeden nadajnik LTE DL ok 20Mb/s. Ostatnio odpalili kolejne dwa w mojej okolicy. LTE w TM - nie schodzę z 33 Mb/s - najczęściej 35-38.Spacedust pisze:Ależ odpaliło już dawno. Transfery w Poznaniu są takie:Halset pisze:Żeby Ci szczena nie opadła, jak N! odpali ten swój LTE - Play po prostu będzie płakał.
Obrazek
Co ja za bzdurę napisałeminżynier pisze:Halset skąd masz LTE w TMobile? Przecież oni jeszcze komercyjnie nie oferują tej usługi. Załapałeś się na jakieś testy etc?Halset pisze:LTE w TM - nie schodzę z 33 Mb/s - najczęściej 35-38.
Ograniczenia nie wynikają z dbałości tylko z problemu, ktory rozwiazuja juz kilka miesięcy. Wydaje mi sie ze tylko w LTE, w HSPA nikt zbytnio nie zglaszal problemu.marcin1980 pisze:darnok, na razie dbaja bardzieo klientów abonamentowych i biznesowych to chyba normalne, póki co trzeba oczekać do końca modernizacji i mieć nadzieję że te ogranienia znikną