• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 15 z 99
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 99
 #298877  autor: Gadulski
 20 lis 2008, 22:22
We wroclawiu WSZYSTKIE nadajniki emitują już nazwy w Cell Broadcast Era :-)
przypominam, że nazwy emitowane są na przemiennie np:
"Plac Grunwaldzki" / "Wroclaw"

Pozdrawiam serdecznie wszyskich użytkowników :)

Obrazek

#299028  autor: Marens
 21 lis 2008, 23:38
Wróciło cell info w takim wydaniu, jakie jeszcze nie było.
Pokazuje skrzyżowania ulic na jakich się znajdujemy.

#299041  autor: Gadulski
 22 lis 2008, 08:41
A możesz podac przykłady??

Obrazek

#299369  autor: Marens
 23 lis 2008, 21:14
Skrzyżowania
Ślężna-Kamienna
Gajowicka-Racławicka
J.Halera-Gajowicka

Ulice
Armii Krajowej

Dzielnice
Stare Miasto
Gaj
Borek
Grabiszynek

Nietypowe nazwy
Arkady Wrocławskie - (makrokomórka?)

Będę się starał uzupełniać
 #299407  autor: Gadulski
 23 lis 2008, 22:44
Ciekawe nazwy :) Jako obserwator usługi Cell Info Era jestem w szoku jeśli chodzi o nazwę "Gajowicka-Racławicka", bo te dwie ulice sie nie krzyżują... moze Ci chodzi o "Krucza-Gajowicka"???
A pozostałe nazwy znam :) Tyle, że Slezna-Kamienna, J.Hallera-Gajowicka są już od bardzo dawna :-)
W Arkadach jest Mikrokomórka, dlatego taka nazwa :) W Pasażu jest: "Pasaz Grunwaldzki" a na Bielanach "CH Bielany" :)
Zobacz co jest napisane na Rondzie Ronalda Reagana, a będziesz w szoku ;-)
A jak nie masz możliwosci to kliknij na:
http://www.btsy.eu/wroclaw.html
pozdrowionka :)

Obrazek

#299490  autor: Marens
 24 lis 2008, 15:45
Gadulski pisze:Zobacz co jest napisane na Rondzie Ronalda Reagana, a będziesz w szoku ;-)
Nie pamiętam, co jest napisane ale byłem w Piątek na rondzie i cell-info nie zdziwiło mnie. Muszę zwrócić uwagę następnym razem.
Najwięcej nowych cell-info jest wzdłuż Powstańców Śląskich.
Teraz nie pamiętam nazw z głowy, jak będę miał czas to sprawdzę i napisze.
Gadulski pisze:jestem w szoku jeśli chodzi o nazwę "Gajowicka-Racławicka"
Wyskakuje na skrzyżowaniu Racławicka - Sokola albo błąd albo chodzi o skrzyżowanie "Gajowicka, Racławicka, Orla"
 #299583  autor: Gadulski
 24 lis 2008, 20:28
Zgadza sie! Masz racje :-) Pojawia sie nazwa "Gajowicka-Raclawicka" zamiast dotychczasowej "Powstancow Sl.", jest jeszcze jedna nowa nazwa: "gen.J.Hallera" zamiast "J.Hallera-Dworek" :-)
Pozdrawiam.

Obrazek

#299596  autor: Marens
 24 lis 2008, 20:59
Gadulski pisze:Zgadza sie! Masz racje :-) Pojawia sie nazwa "Gajowicka-Raclawicka" zamiast dotychczasowej "Powstancow Sl.", jest jeszcze jedna nowa nazwa: "gen.J.Hallera" zamiast "J.Hallera-Dworek" :-)
Pozdrawiam.
Nie zauważyłeś, że bywamy w podobnej lokalizacji?

"J.Hallera-Dworek" pojawiało się najczęściej w okolicy J.Hallera/Powstańców Śl.
Tak na marginesie mogliby coś zrobić z zasięgiem GSM Ery w Auchan (Media Markt)
 #299609  autor: Gadulski
 24 lis 2008, 21:28
Przejeżdżałem Powstańców Sl. wracając z PH Bielany :) i musiałem sprawdzić Twojego newsa :-)

Zgadza sie J.Hallera-Dworek było w tych lokalizacjach :-) Nazwy: "Borek", "gen.J.Hallera" i "Gajowicka-Raclawicka" emitowane są z nadajnika przy ul.Racławickiej 2 - dach budynku biurowego :)

Zgadza sie - jest problem z Erą w Auchanie i Media Markt... Sygnał do Auchan jak i do Media Markt idzie ze strunobetonowego słupa nieopodal węzła bielańskiego i niestety czasami mogą występować problemy... Tam na wyświetlaczu pojawia się: "al.Karkonoska" / "Wroclaw" lub "Bielany Wroclawskie" / "Wroclaw" :)
Najlepszy za to zasieg w Parku Auchan ma ORANGE ze wzgledu na Mikrokomórkę ;) A nazwa w Cell Info ORANGE to: KOBIERZYCE...

W niektórych wrocławskich galeriach i marketach może być problem z zasięgiem nie tylko Ery...
Rewelacyjnym przykładem braku zasięgu lub słabym zasięgiem (Ery, Plusa) jest Tesco przy ul. Długiej... Tam jest masakra...

Pozdrowionka :-)

Obrazek

#299713  autor: Marens
 25 lis 2008, 15:40
Gadulski pisze:Nazwy: "Borek", "gen.J.Hallera" i "Gajowicka-Raclawicka" emitowane są z nadajnika przy ul.Racławickiej 2 - dach budynku biurowego :)
Tak właśnie myślałem...

#301477  autor: mikropudzian
 03 gru 2008, 22:53
Faktycznie powróciło już cell info do Wrocka na dobre od jakiegos czasu, mam już wszystkie nazwy. Przy okazji znalazłem "buga" w nazwie Gajowicka-Zaporowska która to przecież ulica nazywa się Zaporoska :) pozdrawiam!

#301570  autor: Marens
 04 gru 2008, 16:41
mikropudzian pisze:Przy okazji znalazłem "buga" w nazwie Gajowicka-Zaporowska która to przecież ulica nazywa się Zaporoska
Jest kilka bugów, będzie trzeba do nich napisać aby poprawili.

#301942  autor: mikropudzian
 05 gru 2008, 21:45
A ja mysle ze nawet nie trzeba pisac, bo przegladaja to forum. Pozdro dla Yagi ;) :D

#301944  autor: yagi
 05 gru 2008, 21:50
Pisac, pisac ;) Ja tylko mialem okazje przekazac temat dalej :)

BOA powinno to od razu przekazac do wlasciwego dzialu...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#301977  autor: Gadulski
 06 gru 2008, 10:46
Tak na prawdę jest "Zaporowska-Gajowicka" :) Oczywiście to jest błąd, ale jest również: "Mosty Jagielonskie-J.Kochanowskiego" - brakuje jednej literki "l" w wyrazie "Jagiellonskie". A z mikrokomórki w budynku A1 emitowana jest nazwa "Witamy na KKRRiT 2008" mimo że konferencja ta odbywała się w kwietniu br....
Jednak to są drobne pomyłki, literówki, które - było nie było - dobrze byłoby zmienić... :)
Miłego dnia.

Obrazek

#302007  autor: Łukasz_W
 06 gru 2008, 12:33
Marens pisze:
Gadulski pisze:jestem w szoku jeśli chodzi o nazwę "Gajowicka-Racławicka"
Wyskakuje na skrzyżowaniu Racławicka - Sokola albo błąd albo chodzi o skrzyżowanie "Gajowicka, Racławicka, Orla"
Oj, wrocławianie, wrocławianie :) Wszystko jest ok - Gajowicka krzyżuje się z Racławicką i akurat drugi sektor nieźle tam pasuje. Zwróćcie uwagę, że Gajowicka rozciąga się również na południe od Hallera i tam w pewnym miejscu właśnie krzyżuje się z Racławicką. A na Sokolej też będzie to samo CellInfo, bo właśnie tam świeci ten drugi sektor - mniej więcej wzdłuż Racławickiej.
Gadulski pisze: Zgadza sie J.Hallera-Dworek było w tych lokalizacjach :-) Nazwy: "Borek", "gen.J.Hallera" i "Gajowicka-Raclawicka" emitowane są z nadajnika przy ul.Racławickiej 2 - dach budynku biurowego :)
Pamiętam z czasów studiów, że miałem "J.Hallera-Dworek" czasami aż na Cynowej - przy Grabiszyńskiej naprzeciwko Fadromy. Dolatywał tam sygnał trzeciego sektora stacji przy Racławickiej (CID 63223, wg numeracji Ery stacja 46022 o ile się nie mylę pisząc z pamięci). Jako ciekawostkę mogę napisać, że stacja ta miała być likwidowana w wyniku problemów z wynajmem miejsca i był problem ze znalezieniem w okolicy nowej lokalizacji. Jak to wyszło ostatecznie tego nie wiem.
Poza tym niektóre cytowane nazwy były już dawno, np. "Ślężna-Kamienna".

[ Dodano: 2008-12-06, 12:46 ]
Gadulski pisze: A nazwa w Cell Info ORANGE to: KOBIERZYCE...
Bo to są Bielany Wrocławskie. A Bielany to gmina Kobierzyce właśnie. A Orange już tak ma, że zawsze podaje w CellInfo nazwę gminy, na terenie której stoi bts - choćby to było nonsensem :)

Gadulski, przejrzałem screeny cell info z Wrocławia na bts.eu i mam dwa pytanka:
1. Która stacja emituje "Komandorska"? Albo zmienili cell info pierwszego sektora stacji 6307 (Powst. Śl. - wysoki budynek), albo dołożyli GSM do UMTS-owej stacji na filharmonii przy arkadach, albo wybudowali jakąś nową stację. Albo jeszcze coś, nie wiem, może zmienili cell info przy dworcu lub na Akademii Ekonomicznej - ale to już nieco dalej do Komandorskiej. Chociaż na AE w sumie mogłaby być "Komandorska".
2. Jak robisz te screeny?
 #302382  autor: Gadulski
 07 gru 2008, 21:45
Do Łukasza_W.
No, no widze, że kolega zna trochę nadajniki Ery we Wrocławiu... Miło ;) Zgadza się - nie naprawiłem tego błędu w poście... - Gajowicka z Racławicką się krzyżują i Cell Info jest właściwe :) Tak to 63223 emitował nazwę: J.Hallera-Dworek :) Ciekawa sprawa, bo ostatnio tylko na tym nadajniku zmieniło się CB... :)))
Odnośnie nazwy "Komandorska" to emituje ją 63343 - z dachu Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu przy ul.Komandorskiej ;-) Pozostałe nazwy to: 63341 - Kamienna i 63342 - Slezna-Kamienna :)
A 63071 z budynku przy ul.Powstańców Sl. emituje: "Poludnie" - docyć zastanawiająca nazwa, aczkolwiek "Komandorska" też by tam pasowala :-)
I właśnie Cell Info ORANGE jest dla mnie nonsensem :P
Screeny robie na telefonie 6630 przy pomocy programu FExplorer :)
Teraz ja mam pytanka do Ciebie :)
1. Skąd piszesz???
2. Znasz wszystkie nadajniki Ery we Wrocławiu i emitujące przez nie nazwy Cell Info??

Pozdrawiam.

Obrazek

#302400  autor: Łukasz_W
 07 gru 2008, 22:40
Ja z kolei miło wspominam Wrocław :) Znam sporo cell info Ery, a właściwie znałem - bo sporo już zapomniałem. Wszystkich na pewno nie znam, stosunkowo słabo północno-zachodnią część miasta. Niektórych w ogóle jak widzisz nie kojarzę - np. tej Komandorskiej, choć stację na ekonomicznej kojarzę - to chyba jedyna tego typu konstrukcja we Wrocławiu (ach, teraz są same uniwersytety; kiedyś była to Akademia Ekonomiczna chyba). Po studiach mało już miałem czasu na monitorowanie sieci, ale przy okazji zawsze to robiłem i robię do tej pory :) Potem jakiś czas pracowałem we Wrocławiu, ostatecznie w czerwcu 2007 zmieniłem pracę i na stałe wyemigrowałem, a właściwie wróciłem do domu k. Rawy Mazowieckiej. Od tego czasu w stolicy Dolnego Śląska bywam sporadycznie.
W każdym razie jakbym poszukał dobrze w pamięci to mógłbym podać CID-y większości stacji, których cell info podałeś. Oczywiście było trochę zmian, jest też zapewne trochę nowych stacji.
Jeszcze taka ciekawostka... Ludzie na forach często piszą o kiepskim zasięgu Ery. Ja chciałbym zwrócić na bardzo duże zagęszczenie stacji Ery w centrum Wrocławia, nieporównywalnie większe od Plusa czy Orange.
Dzięki za info, zaraz muszę pobrać FExplorer. mam nadzieję, że jest podpisana wersja na S60 v3.1.
Pozdrawiam Wroclaw :smt006

;)

#302429  autor: Gadulski
 08 gru 2008, 11:03
Zgadza się :) Konstrukcja na dachu Uniwersytetu Ekonomicznego (tak ,była to Akademia Ekonomiczna, ale zmieniła nazwę :) jest rzadkoscią dla Ery :) Ja też nie jestem częstym bywalcem pólnocno-zachodniej części miasta... Musze to nadrobić :))) Bardzo dużo sie zmieniło ostatnio i faktycznie przybyło kilka nowych stacji :))) Zgadza się! W centum Wrocławia jest bardzo dużo nadajników Ery i cały czas są rozbudowywane :)
pozdrawiam serdecznie :)))
Gadulski

Obrazek

#303463  autor: borax11
 13 gru 2008, 14:54
Ja właśnie pisałem w sprawie Zmiany Cell Info przez Plusa , bo cały czas w karcie plusa pisze NAD MORZEM , to zaproponowałem im żeby zmienili nazwę w zależności od nadajnika np . jak jest umiejscowiony na ul.ŻOŁNIEŻY to mogli by napisać KM ul. żołnieży , a jak na gdańskiej to KM ul.gdańska , a jak na leśniczówce to KM Leśniczówka,
tak jak napisałem im by było lepiej gdyż mozna by bylo latwo zidentyfikować nadajnik z którego leci sygnał :P
  • Strona 15 z 99
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 99
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15