Gadulski pisze:ezaq, myślę, że Play odpalił 3 stacje:
Bardzo możliwe. W najbliższym czasie zamierzam się pokręcić po okolicy i pospisywać CIDy, nie tylko Playa

A z ciekawości zapytam czy może być tak, że 2 różne stacje mogą się różnić tylko ostatnią cyfrą w nr CID, tak jak w przykładzie podanym przez Gadulskiego? Do tej pory mi się wydawało, że ostatnia cyfra to sektory tej samej stacji.
Dzisiaj byłem w Kazimierzu Dolnym i łapałem zasięg Play (Cell Info: KAZIMIERZ DOLNY). Jest to trochę dziwne, ponieważ w aktualnym wykazie pozwoleń UKE (z 2009-04-10) Play nie ma tam żadnego pozwolenia. Może to jakieś testy są, ponieważ nie można było się na mój nr dodzwonić (niby poza zasięgiem), a po chwili dostawałem SMSa, że ktoś próbował się do mnie dodzwonić. Ja mogłem wykonywać połączenia. Dodatkowo Nokia 6230i z kartą Orange nie widziała na ręcznym wyszukiwaniu Playa. Niestety straciłem zapisane nr CID. Pamiętam tylko, że mogłem korzystać jedynie z 2 kanałów.
---edit---
Przed chwilą udało mi się zalogować z domu do stacji z Kazimierza

LAC: 1113 CID: 1668/1. Cell Info: KAZIMIERZ DOLNY. Prawdopodobnie stacja umieszczona jest na maszcie pod adresem Kazimierz Dolny, Góry 46.