Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Popraw cytat, bo nie pisałem nic o słabej jakości T-Mobile. Akurat tutaj rozmowy nawet bez AMR-WB są w porządku.marcin1980 pisze:Tu powiem coś odemnie żona ma w play podłączyłem się do T-Mobile zadzwoniłem to jakość rozmowy była słaba na Orange trochę lepszaFlash999 pisze:Słyszałem narzekania na jakość w T-Mobile .
Aby korzystać z LTE w Orange trzeba:Spacedust pisze:Czy komuś z poza Warszawy działa LTE w Orange ?
Chyba przez pomyłkę:) Czasem nawet poprzez Fieldtest nie da się wymusić LTE. Nie chce się zalogować "bo nie"Flash999 pisze:Dla pewnej osoby z forum aktywowali w abonamencie głosowym.
amigo27 pisze:Witam czy operator wysyła smsa o zakończeniu prac modernizacja konsolidacja sieci np. w orange?
Wysyła, ale nie zawsze jest to jednoznaczne z końcem prac.amigo pisze:Witam czy operator wysyła smsa o zakończeniu prac modernizacja konsolidacja sieci np. w orange?
Orange powiedział, że wpuści poznaniaków do LTE jak skończą optymalizację. Że co ??? Przecież już dawno po optymalizacji, a do LTE jak nie było wstępu tak nie ma. Podobno tylko we Warszawie to działa.playwlkp pisze:Tacy są zapracowani że nowej mapki nawet nie zmienili,nadal z Pazdziernika jest,a już się Listopad pomału kończy - http://www.orange.pl/lepszy_zasieg.phtml .A u mnie jak był beznadziejny zasięg w GSM tak nadal jest ,teraz to nawet Play ich pobiła z zasięgiem ,jak chodzi po sieci T-mobile .Mam jedną na przechowaniu starą kartę Play na kartę i przetestowałem ją,zasięg teraz całkiem lepszy jak Orange ,co prawda też GSM ale się poprawił .Z Orange nie robią nic,zgłaszałem problemy tyle razy,myślą że jak wieś,to zasięg już nie potrzebny,ludzie tylko w miastach nie siedzą .
A tak przy okazji,to są gdzieś nadal prace prowadzone,czy zapadają w sen zimowy jak Niedzwiedzie i dopiero wiosną ruszą ?
Może i działa, ale mało kto ma do tego dostęp. Poza tym mam taką informację, że modernizacja się jeszcze w Warszawie nie skończyła i to nawet w tych dzielnicach co zaczęli robić jako pierwsze. Skończą w przyszłym roku.Spacedust pisze: Orange powiedział, że wpuści poznaniaków do LTE jak skończą optymalizację. Że co ??? Przecież już dawno po optymalizacji, a do LTE jak nie było wstępu tak nie ma. Podobno tylko we Warszawie to działa.
Działa wszędzie gdzie już odpalili. Problem w tym, że nie każdy może z tego skorzystać. Na przykład nie zadziała żadna stara karta prepaid, z prostego powodu, wszystkie karty prepaid w Orange są kartami typu SIM, a żeby korzystać z LTE muszą być typu USIM. usimki są ponoć tylko w ofertach postpaid. W prepaid niestety trzeba iść po nowy starter LTE ready, albo wymienić simke na usimke i prosić się w salonie aby aktywowali na niej LTE.Spacedust pisze:Orange powiedział, że wpuści poznaniaków do LTE jak skończą optymalizację. Że co ??? Przecież już dawno po optymalizacji, a do LTE jak nie było wstępu tak nie ma. Podobno tylko we Warszawie to działa.
Mówiąc USIM masz na myśli microSIM ?panasz pisze:Działa wszędzie gdzie już odpalili. Problem w tym, że nie każdy może z tego skorzystać. Na przykład nie zadziała żadna stara karta prepaid, z prostego powodu, wszystkie karty prepaid w Orange są kartami typu SIM, a żeby korzystać z LTE muszą być typu USIM. usimki są ponoć tylko w ofertach postpaid. W prepaid niestety trzeba iść po nowy starter LTE ready, albo wymienić simke na usimke i prosić się w salonie aby aktywowali na niej LTE.Spacedust pisze:Orange powiedział, że wpuści poznaniaków do LTE jak skończą optymalizację. Że co ??? Przecież już dawno po optymalizacji, a do LTE jak nie było wstępu tak nie ma. Podobno tylko we Warszawie to działa.
No właśnie. Co gorsza LTE mają zablokowane telefony brandowane przez Orange.panasz pisze:... Problem w tym, że nie każdy może z tego skorzystać. ...
Do Plusa mam zwykłą kartę i loguje mi się do LTE, a tutaj jakieś dziwactwo :/panasz pisze:Nie chodzi o wielkość karty (microSIM), tylko o typ karty zaprojektowanej dla standardu 3G. Link u kolegi wyżej.Spacedust pisze:Mówiąc USIM masz na myśli microSIM ?
Z tego co się orientuję to w Plusie LTE też nie działa na kartach SIM, więc musisz mieć karte USIMSpacedust pisze:Do Plusa mam zwykłą kartę i loguje mi się do LTE, a tutaj jakieś dziwactwo :/
Żadna z moich kart SIM nie ma takiego kształtu, a mam karty wszystkich operatorów...