janekt pisze:No i moja kontra.
Rozumiem, że to kontra na mój post?
janekt pisze:Drugie primo, w Toruniu jest HSPA+DC, ale tylko UMTS-2100. Przy czuwaniu zawsze jest napis "UMTS", "HSPA" pojawia się tylko podczas połączenia. A to jest różnica, bo na przykład koło Szczecina cały czas jest "HSPA", zwłaszcza tam, gdzie jest tylko nadajnik na pasmo 900 MHz.
Nie wiem jak jest w Toruniu ani w Szczecinie bo tam nie bywam. Ale wiem, że w Toruniu jest sprzęt NSN a w Szczecinie Huawei więc może stąd taka różnica?
janekt pisze:I po czecie, w swoim wczorajszym poście wypisałem litanię BTSów ze strony mapa.btsearch.pl . Moje pomiary świadczą o tym, że na podanych przeze mnie nadajnikach działa UMTS-900 (niekiedy są to tylko BTSy z nadajnikami na UMTS-900, bez UMTS-2100).
A na jakieś podstawie twierdzisz, że Twoje pomiary świadczą o tym, że jest tam U900?
janekt pisze:Jeżeli ktoś nie wierzy, niech sprawdzi empirycznie na tej stronce.
Uważasz, że to co jest na btsearch odpowiada temu co faktycznie działa w sieci? Mapa ta jest tworzona na podstawie pozwoleń UKE i tego co ludzie zweryfikowali, a często jest to zupełnie inny stan niż faktycznie w działającej sieci.
janekt pisze:Ja wiem, że w wersji oficjalnej UMTS-900 na tym obszarze jeszcze nie działa. To prawda, bo wszystkie nadajniki nie działają jeszcze, szczególnie te T-Mobile'a między Wyrzyskiem a Piłą.
Czyli w końcu wskazane wcześniej przez Ciebie nadajniki działają w U900 czy nie? Bo najpierw piszesz, że jest tam U900, a teraz piszesz, że jednak nie.