Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Czyli sprawa wygląda tak samo, jak było z roamingiem Orange - najpierw został on włączony pracownikom Play, którzy mogą na nieco większą skalę niż sami technicy wyłapać oraz rzetelniej niż zwykli użytkownicy wyłapać ewentualne błędy w działaniu. Po zakończeniu testów i naniesieniu ewentualnych poprawek rozpocznie się stopniowe uruchamianie na większą skalę.Kryniczanin pisze:Co do roamingu rozmawiałem z koleżanką w Play zeszło na roaming i manipulacje "powiatowego" komórkowca i poprosiłem jej żeby na swoim służbowym zalogowała się do T i działa.
Najgłupsze z rozwiązań.Według mnie lepiej, żeby pracownicy Playa przetestowali roaming T-Mobile przez miesiąc albo dwa niż, żeby szybko włączyli bez dłuższych testów i by coś nie działało jak powinno to wtedy abonenci by dopiero narzekali na Playa, że nie mogą się dodzwonić itp.
I skoro pracownicy mają z tym problem to postulujesz, żeby nie do końca przetestowaną usługę włączać każdemu użytkownikowi?!Wiele osób znam z Play i spotkałem się z jedną która wiedzą dorównywała nam na telepolisie. Nie zrozumcie mnie źle - to co mają wiedzieć to wiedzą, ale w kwestiach technicznych, budowie sieci komórkowej i innych nie mają żadnego pojęcia.
Wystarczyło żeby Pan Gruszka zamiast bajek zgłosił się do Administracji Forum i zaproponował części userów forum co mają Play na abo bądź kartę udział w testach.Wiele osób znam z Play i spotkałem się z jedną która wiedzą dorównywała nam na telepolisie.
Bo są są sprzedawcy, oni maja mieć bajer, a nie wiedzę, czy chociaż zainteresowania w dziedzinie. Niestety tak jest praktycznie wszędzie, w różnych branżach. Pasjonatów jest niewielu, liczy się tylko zdolność sprzedaży.Kryniczanin pisze:...
Wiele osób znam z Play i spotkałem się z jedną która wiedzą dorównywała nam na telepolisie. Nie zrozumcie mnie źle - to co mają wiedzieć to wiedzą, ale w kwestiach technicznych, budowie sieci komórkowej i innych nie mają żadnego pojęcia...
"Pan Gruszka" to jest wyjątkowo niechętny testom, które mogłyby wykazać, że jego sieć nie działa do końca tak, jak sam o niej opowiada. Zapomniałes o np. deklaracji przejechania do granicy i pokazania jak to świetnie roaming i handover działa?Kryniczanin pisze:wojciech, Czytaj ze zrozumieniem
Wystarczyło żeby Pan Gruszka zamiast bajek zgłosił się do Administracji Forum i zaproponował części userów forum co mają Play na abo bądź kartę udział w testach.Wiele osób znam z Play i spotkałem się z jedną która wiedzą dorównywała nam na telepolisie.
Zapewniam Cię że chętnych by było i z szczegółowymi opisami.
Pamiętam tą bajeczkę, ale też pamiętam nabór userów do testów pakietów netowych w Play Fresh.Sig pisze:"Pan Gruszka" to jest wyjątkowo niechętny testom, które mogłyby wykazać, że jego sieć nie działa do końca tak, jak sam o niej opowiada. Zapomniałes o np. deklaracji przejechania do granicy i pokazania jak to świetnie roaming i handover działa?
[/code]Kiedy w końcu będzie w Play uruchomiony roaming T-Mobile dla klientów??? Doczekamy się go??? Marcin,podaj chociaż miesiąc w którym go uruchomicie!
Like · · 12 hours ago
Marcin Gruszka Rzecznik Prasowy Play Patryku nie ma jeszcze decyzji.
Like · Reply · 6 hours ago
Patryk Gliński Kurcze szkoda że jeszcze nie ma decyzji ale czekam z utęsknieniem na roaming T-Mobile Dzięki za info Marcin i P4You, pozdrawiam was
Tomek Pietrowski Patryk - niestety nie uzyskasz konkretnej informacji kiedy to nastąpi. Myślę, że w tym roku.
Patryk Gliński P4You,gdzieś Ty się podział??? Napisz mi nawet nie potwierdzone informacje. CZEKAM
Like · Reply · 11 hours ago
Patryk Gliński Ale ja proszę byś udzielił mi niepewnych informacji, nie pogniewam się jeśli później okaże się ona nie prawdziwa. Napisz P4You
Patryk Gliński No dobra P4You a jakie macie w takim razie nie potwierdzone informacje na ten temat???
Patryk Gliński P4You,ale to już strasznie długo się ciągnie Możesz napisać chociaż w którym miesiącu uruchomicie ten roaming T-mobile??? Chyba nie wymagam zbyt wiele.
Like · Reply · 11 hours ago · Edited
Play4U Patryk napisałem jakich informacji udzielamy.
Like · Reply · 10 hours ago
Play4U Patryk udzielamy tylko pewnych informacji.
Play4U Patryk rozumiem. Niestety nie posiadamy na razie żadnych potwierdzonych informacji.
Play4U Patryk ta informacja najwcześniej na pewno pojawi się na stronie: www.blogplay.pl.
Like · Reply · 12 hours ago