Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
hej,amigo27 pisze:Ciekawi mnie mocno kiedy pojawi się teraz UMTS 900 orange w Konstancinie Jeziorna?
Dzis w trasie byłem zalogowany do orange u900 i nie działał internet ani rozmowy pomimo pełnego zasięgu. Dopiero przelogowanie do gsm plusa pomogło. Doległość pojedyńczego bts-a bo kilka kilometrów dalej już wszystko było ok.zajadacz pisze:Jak będziesz w zasięgu UMTS to i tak tego nie odczujesz, mało prawdopodobne że się zapcha. Sam nie robiłem testów czy Play ma niższy priorytet, wieść gminna tak niesie.marcin1980 pisze:Bycie w krajowym roamingu play/plus to nie to samo co bycie klientem plusa. Klienci play/plus jak i play/orange są drugorzędnymi klientami o tym należy pamiętać.
Chodzi o to że mam karte orange kupiłem specjalnie na testy i zarówno U2100 jak i U900 u mnie działa fatalnie w domu(na wsi) o zasięgu 3G orange to tylko przy oknie i to od strony miasta bo z drugiej strony "tylko połączenia alarmowe"zajadacz pisze:Jak będziesz w zasięgu UMTS to i tak tego nie odczujesz, mało prawdopodobne że się zapcha.
Albo tak ustawionemarcinek243 pisze: Doległość pojedyńczego bts-a bo kilka kilometrów dalej już wszystko było ok.
Na 99% z kartą Orange miał byś to samo. Z kartą Play miałeś o tyle fajnie, że mogłeś przełączyć się na Plusa. UMTS 900 N! eufemistycznie mówiąc nie działa najlepiej, zwłaszcza w ruchu i na nowoczesnych telefonach. Pisałem już wcześniej na forum, że usiłowałem korzystać z telefonu na Androidzie z wymuszonym UMTS i "to nie działa" zwłaszcza dla połączeń głosowych. Często nie zdąży przełączyć na U900 jak straci zasięg U2100. Jak nie masz wymuszonego UMTS to zwyczajnie zrzuca do GSM, ale jak wymusisz UMTS to jest kicha. Jedynie Nokie z kartą Play, które widzą PL-34 dają radę, bo można wymusić tą sieć, tylko podczas połączenia/transmisji przełączy na nośną U2100 jeśli jest dostępna.marcinek243 pisze:Dzis w trasie byłem zalogowany do orange u900 i nie działał internet ani rozmowy pomimo pełnego zasięgu. Dopiero przelogowanie do gsm plusa pomogło.
Pewnie likwidują nadajniki i uruchamiają 900.ja.michal pisze: Ewidentnie coś grzebią.
a tutaj aktualizacja z 16go - http://www.t-mobile.pl/pl/najlepszasiecja.michal pisze:Nowa mapka się pojawiła na stronie t-mobile-trendy.pl
Pasma 900 MHz w 3G czy GSM? W 3G oczywiście są, ale GSM będą miały zawsze 900 MHz.johnny pisze: Nie wiem czy są takie telefony co obsługują hspa+ i nie obsługują pasma 900.
Jak zjedziesz na dół to są mapki. Sukcesywnie dodawane.lapin pisze:a tutaj aktualizacja z 16go
Chodziło oczywiście o takie które mają obsługę hspa+ i nie obsługują pasma U900.ja.michal pisze:Pasma 900 MHz w 3G czy GSM? W 3G oczywiście są, ale GSM będą miały zawsze 900 MHz.
Ale nie każdy telefon obsługujący 3G obsługuje jednocześnie HSPA+ja.michal pisze:To jest cała masa telefonów i urządzeń, które mają samo 3G 2100 MHz.
A on obsługuje HSPA+?alkonauta pisze:johnny Nie jest to prawda. Przyklad- nokia c2-01 (z tych "aktualniejszych" telefonow)
Nie obsługuje HSPA +johnny pisze:A on obsługuje HSPA+?alkonauta pisze:johnny Nie jest to prawda. Przyklad- nokia c2-01 (z tych "aktualniejszych" telefonow)