Trochę nie rozumiem problemu - skoro orange i tak Ci nie działa, to tak właściwie co masz do stracenia?kadent pisze:No nie wiem. Reklama Play jest dobra, oferta również ale używam telefonu mocno i od kilku osób dowiedziałem się o przypadkach z Play gdy mając telefon włączony i cały czas w zasięgu nagle przychodzi SMS z informacją o nieodebranym połączeniu i wiadomości na skrzynce głosowej. Chyba bym przegryzł ze złości aparat w tym momencie ale akurat ten byłby temu najmniej winien. Znam też osobę która przeszła z firmowym numerem do Play i potem szybko wróciła do "wielkiej trójki".

Jeżeli chodzi o zasięg play to bardzo zalezy od miejsca - jeżeli tak osoba, która szybko wróciła od play mieszka dokładnie w tym samym miejscu co Ty to faktycznie można mieć wątpliwości, ale jednak najlepiej wziać starter i samemu przetestować przez jakiś czas. Z mojego doświadczenia wynika, że play ma całkiem niezły zasięg 3g w centrach miast (i przy dużych skupiskach ludzi) ale strasznie przegrywa jeżeli chodzi o warianty graniczne - teraz na przykład niby siedzę w centrum miasta w 'piwnicy' i o ile na parterze i wyżej play ma bdb zasieg (w3 też) tak schodząc na -1 mam tylko orange i w play roaming tegoż orange...
ergo - trzeba sameu przetestować...