• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 12 z 33
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 33
 #900797  autor: Vieslav
 19 gru 2016, 19:12
Bolek33 pisze:Gdy pytałem o przyczynę takiego stanu dlaczego z jedną częstotliwością było szybciej, a teraz z trzema wolniej
Kiepski dosył do stacji. Dodali L800, zasięg się zwiększył, wchłonęło więcej userów.
 #900846  autor: antekwars
 20 gru 2016, 12:34
Po moim 5 zgłoszeniu poprzednie zamykali zwalając ograniczenia prędkości na partnerów roamingowych dziś zadzwonił rzeczowy człowiek, który wiedział o ograniczeniu i zwrócił mi całą opłatę abonamentową za grudzień na dzień dobry. Potem powiedział, że nie może mi zdjąć ograniczenia, ale że już ci co to wymyślili się tym zajmują i z dużym prawdopodobieństwem od nowego roku ograniczenie zniknie i żebym się wstrzymał do końca roku z przeniesieniem numeru do innej sieci bo mu powiedziałem że planuję zmianę w związku z tym. Pewnie wiele osób chce przenosić i dlatego kazał mi wstrzymać się do końca roku.
 #900863  autor: muchakk
 20 gru 2016, 16:17
Play dalej cos grzebie. Co raz mniej mi sie to podoba. Zobaczcie co mi właśnie wyskoczyło na karcie play roaming Orange :

https://zapodaj.net/6212b9edb2734.jpg.html
https://zapodaj.net/aa5c33653bddc.jpg.html

Mogłem dac tylko anuluj, a wtedy:
https://zapodaj.net/3c4476022776d.jpg.html
 #900871  autor: muchakk
 20 gru 2016, 17:17
Nie podoba mi sie to, ze zapłaciłem za usługę o innym kształcie i o innym sposobie działania niż obecnie. Play moze sie przenosić na własne nadajniki,jestem za, ale niech najpierw je postawi tak zeby ten zasięg faktycznie był.
 #900875  autor: xander21
 20 gru 2016, 18:04
muchakk pisze:Nie podoba mi sie to, ze zapłaciłem za usługę o innym kształcie i o innym sposobie działania niż obecnie. Play moze sie przenosić na własne nadajniki,jestem za, ale niech najpierw je postawi tak zeby ten zasięg faktycznie był.
Na moim zadupiu Play postawił nadajnik i niedługo włączy. A tak to gdzie nie pojade to jest Play, więc ja nie wiem, gdzie niby nie ma zasięgu?
Play przecież ci nie wyłączył partnerów roamingowych. Rozmowy i smsy działają a net to osobna kwestia. :-)
 #900879  autor: Hods
 20 gru 2016, 18:27
Ja jeszcze zauważyłem jedną ciekawą rzecz. Karta SIM Virgin Mobile, telefon w trybie automatycznym, w miejscu, gdzie przed zmianami telefon zawsze sobie skakał PLAY-Plus-TM, teraz sztywno trzyma PLAY nawet mimo bardzo słabiutkiego zasięgu (w skali iPhone'a 1/5).
 #900881  autor: xander21
 20 gru 2016, 18:55
Hods pisze:Ja jeszcze zauważyłem jedną ciekawą rzecz. Karta SIM Virgin Mobile, telefon w trybie automatycznym, w miejscu, gdzie przed zmianami telefon zawsze sobie skakał PLAY-Plus-TM, teraz sztywno trzyma PLAY nawet mimo bardzo słabiutkiego zasięgu (w skali iPhone'a 1/5).
Tak to prawda, Play ma najwyższy priorytet. :-) play, fakt, virgin, vikings. Wszyscy mają tak samo
Ostatnio zmieniony 20 gru 2016, 19:00 przez xander21, łącznie zmieniany 1 raz.
 #900887  autor: Hods
 20 gru 2016, 19:36
xander21 pisze:Tak to prawda, Play ma najwyższy priorytet. :-) play, fakt, virgin, vikings. Wszyscy mają tak samo
I bardzo dobrze, przynajmniej bateria nie będzie tak bardzo cierpieć :) a poza tym wkurzało mnie np. jak telefon mi się przełączał na zasięg T-Mobile podczas rozmowy (w innym miejscu), chociaż macierzysty zasięg był OK.
 #900894  autor: muchakk
 20 gru 2016, 21:12
xander21 pisze: Play przecież ci nie wyłączył partnerów roamingowych. Rozmowy i smsy działają a net to osobna kwestia. :-)
Net osobna kwestia? Dlaczego niby osoba? Reklamowali zasieg 4ech sieci, nie było tam informacji, że dotyczy to tylko połączeń sms i rozmów. Mam WYKUPIONY pakiet, a nie darmowy net z jakiejś promocji więc nie rozumiem skąd to blokowanie i jakieś dziwne prośby o logowanie do sieci, a foto przedstawiające brak "paliwa" uważam za co najmniej żałosne mają prawie 40GB transferu.

Obrazek

To są jaja Panowie i tyle.
 #900897  autor: xander21
 20 gru 2016, 21:24
muchakk pisze:
xander21 pisze: Play przecież ci nie wyłączył partnerów roamingowych. Rozmowy i smsy działają a net to osobna kwestia. :-)
Net osobna kwestia? Dlaczego niby osoba? Reklamowali zasieg 4ech sieci, nie było tam informacji, że dotyczy to tylko połączeń sms i rozmów. Mam WYKUPIONY pakiet, a nie darmowy net z jakiejś promocji więc nie rozumiem skąd to blokowanie i jakieś dziwne prośby o logowanie do sieci, a foto przedstawiające brak "paliwa" uważam za co najmniej żałosne mają prawie 40GB transferu.

Obrazek

To są jaja Panowie i tyle.
Co to za aplikacja?
 #900899  autor: muchakk
 20 gru 2016, 21:31
To nie jest aplikacja. Telefon poprosił o zalogowanie się do sieci wyświetlając przy tym ten komunikat... Jak widzisz, to komunikat z PLAY'a, do żadnego WIFI nie byłem podpięty. Zobacz resztę screenów które umiesciłem wczesniej...
 #900916  autor: ja.michal
 20 gru 2016, 22:42
muchakk pisze: Mam WYKUPIONY pakiet, a nie darmowy net z jakiejś promocji więc nie rozumiem skąd to blokowanie
Bo tak. ;) Wg nich wszystko ok. Nie było cyrku z tym lejkiem w roamingu, ale u siebie mam nadal lejek 7/1 niezależnie od sieci i technologii. Wg nich nie ma problemu. Uciekaj chłopie z tej sieci jak najszybciej. ;)
 #900918  autor: muchakk
 20 gru 2016, 22:49
Na moje szczęście moje główne numeru są w Orange i Plusie (tak jak w profilu mam). Play jest kartą "poboczną", ale żeby robić takie jaja z klientów to trzeba mieć tupet.
 #900922  autor: xander21
 20 gru 2016, 23:07
Jak ci się wyświetla komunikat o zalogowaniu to zmień w ustawieniach sieci wybór na automatyczny, bo pewnie masz na ręczny, dlatego co chwila prosi o wybór sieci.
 #900923  autor: Benjamin Linus
 20 gru 2016, 23:08
ja mam wyłączony roaming krajowy/
I tam gdzie wpadałem do TM to mam dalej play i znacznie szybciej i częściej jestem w LTE.
z tym brakiem zasięgu krajowego to jakaś bzdura.
Jeśli komuś wydaje się że jeśli jest w roamingu - bo nie ma zasięgu Play- to jest w dużym błędzie.
jest w roamingu bo tak jest skonfigurowana sieć .
Bez roamingu telefon siedzi w Play.
 #900924  autor: muchakk
 20 gru 2016, 23:21
xander21 pisze:Jak ci się wyświetla komunikat o zalogowaniu to zmień w ustawieniach sieci wybór na automatyczny, bo pewnie masz na ręczny, dlatego co chwila prosi o wybór sieci.
Ty serio nie rozumiesz tego komunikatu? On nie prosi o wybór sieci bo z tą jest ok - połączenia są i smsy. Tutaj pojawia się komunikat z sieci o tym, że nie ma transferu do wykorzystania w tej sieci roamingowej. Coś jak dodatkowe logowanie do bezpłatnej sieci Wifi w McDonald's czy gdzieś...

Wskaźnik informujący o braku paliwa właśnie to oznacza, że transmisja w tej sieci nie jest dozwolona.. Po chwili zaczęło co prawda działać, ale to nie zmienia faktu, że wyglada to troche jak captcha w Aero2 (przypominam, darmowy dostęp do internetu)...
  • Strona 12 z 33
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 33
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12