• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 12 z 54
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 54

#623800  autor: mikkel
 30 mar 2013, 18:48
Ja miałem dwa razy sytuację w VM że po przełączeniu wyboru sieci na "ręczny" zobaczyłem komunikat aktualizacji karty sim po czym brak zasięgu i dopiero jak właczyłem na "auto" to załapał. Może niedługo coś się ruszy na masową skalę...

#623978  autor: kowcio
 31 mar 2013, 21:31
Artur051 pisze:kowcio napisał/a:
Dlaczego mieć nie bedą?

Główny powód to taki, że są regiony w kraju po modernizacji, gdzie sprzęt jest ten sam, ale Anteny każdy op ma swoje i inaczej ustawione - więc zasięg inny
No to w takim razie wszystko jasne. Nie wiedziałem o tym, ja myślałem że wszystko będzie wspólne jak jeden mąż.
A co do aktualizacji, to u mnie bywają one częste, czasami zbyt częste :) przy aktualizacji telefon całkowicie traci zasięg.

#623979  autor: pakierhakierxd
 31 mar 2013, 21:34
U mnie prawie nie było ich,może w ciągu prawie 3 lat widziałem taki komunikat jak coś 2-3 razy.

Pozdrawiam :)

#623997  autor: zajadacz
 31 mar 2013, 22:21
kowcio pisze:
Artur051 pisze:kowcio napisał/a:
Główny powód to taki, że są regiony w kraju po modernizacji, gdzie sprzęt jest ten sam, ale Anteny każdy op ma swoje i inaczej ustawione - więc zasięg inny
No to w takim razie wszystko jasne. Nie wiedziałem o tym, ja myślałem że wszystko będzie wspólne jak jeden mąż.
Błagam, nie powtarzajcie jak mantry niesprawdzonych informacji, bo wszyscy w to uwierzą, a niekoniecznie jest to prawda. Nie mówię że tak nie jest, ale nikt tego nie udowodnił publicznie na forum. Ani jednej fotki anteny N! z wyraźnie widocznymi podłączonymi 4 sekcjami, żeby chociaż jedno z pasm było nie wspólne. Na zachodzie żadna stacja nie jest tak zrobiona, że któraś antena nie jest wspólna, ale chętnie zobaczę jakiś dowód ze wschodu, że na sprzęcie NSN jest inaczej.

Zdjęcia stacji bazowych
Mapa stacji bazowych na podstawie UKE

#624023  autor: Spioszek
 01 kwie 2013, 02:05
Djkarateka dostał kolejnego warna za bezsensowne wypowiedzi z wczoraj (same minki) i tym samym ma bana na pisanie postów na 2 miesiące, więc sobie troszke odpocznie.

A wracając do tematu, w dalszym ciągu nie działa mi logowanie do T-Mobile, a przydało by się ponieważ T-Mobile w połowie tego roku ma w planach postawić w okolicy BTSa :).

#624069  autor: grzegorz0plonka
 01 kwie 2013, 13:38
bana na pisanie postów na 2 miesiące
Przecież ostrzeżenia wygasają po 100 dniach a nie jakieś 62 dni.

#624087  autor: Spioszek
 01 kwie 2013, 14:51
Tak, ale pierwsze ostrzeżenie dostał miesiąc temu.

#624206  autor: Edmund
 01 kwie 2013, 23:48
Kryniczanin pisze:inżynier napisał/a:
Nie prawda. Po uruchomieniu U900 przez Networks, jedna, wspólna komórka nie będzie widziana jako TMobile i Orange (czyli NMC 2 i 3) tylko z innym NMC
26034 z tego co pamiętam i Play nie miał wjazdu.
Pozwólcie że przypomnę tylko jak wyglądała sprawa gdy była uruchomiona transmisja testowa UMTS900 - NodeB nadawały jednocześnie z NMC 2, 3 i 34. Temat był poruszany tutaj na forum - poszukam w najbliższym czasie linków do tematu.

Chociaż z drugiej strony mogą zabronić Playowi logować się do NodeB na podstawie konkretnych numerów CID i LAC jak to ma miejsce w przypadku braku logowania kart Aero2 do NodeB od Polkomtela.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#624734  autor: patrix-83
 04 kwie 2013, 12:19
Pisałem wczoraj e-maila do rzecznika Play Marcina Gruszki w sprawie roamingu T-Mobile i o to co mi odpisał:
"Witam.

Kiedy zostanie w końcu uruchomiony roaming T-mobile w Play, ile czasu jako klienci mamy jeszcze czekać???
Podajcie Państwo wreszcie jakiś sensowny komunikat na ten temat z konkretną datą jego uruchomienia gdyż mija 2 miesiące prawie od ogłoszenia i jest cisza w tym temacie a nikt nie potrafi udzielić stosownej informacji na ten temat.

Dziękuję.
Klient sieci Play
Patryk

Szanowny Panie,

W tej chwili nie podjęliśmy jeszcze decyzji co do terminu i zasad wprowadzenia tej oferty.

Pozdrawiam,

MG"

Oby nie sprawdziło się to co pisałem wcześniej i co podejrzewa redaktor z gsm.biz.pl bo wtedy możemy szybko zapomnieć o jakimkolwiek roamingu T-Mobile a jedynie cieszyć się zasięgiem Orange który będzie taki sam jak zasięg T-Mobile we wszystkich miejscach pod koniec 2014r. o ile NETWORKS skończy integracje obu sieci zgodnie z planem czyli do końca 2014r.

#624745  autor: Kryniczanin
 04 kwie 2013, 12:55
Kpina!

Kiedy ten Pan w końcu pokaże odrobinę honoru i odejdzie?

Play przez niego traci i tracić będzie klientów!

To przez Pana Gruszkę i jego kutasy w 2011 nie przedłużyłem jednej umowy.

Mam też jednego mixa do przedłużenia zostało do wygadania około 160pln i za kłamstwa i kręcenie z roamingiem T umowa nie będzie przedłużona.

Jedynie muszę podziękować T i Orange bo mam już najlepszy zasię T przez to że integracja w ramach N został u mnie dokonana w marcu.

#624751  autor: Forest150
 04 kwie 2013, 13:10
Patryk83żółwik pisze:W tej chwili nie podjęliśmy jeszcze decyzji co do terminu i zasad wprowadzenia tej oferty.
No to fajnie... Zrobili z dużej chmury mały deszcz (albo raczej śnieg :lol: ) Trochę jestem rozczarowany odpowiedzią :?

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#624755  autor: patrix-83
 04 kwie 2013, 13:18
Gruszka co innego pisze na facebooku (przypominam że na FB napisał że powoli uruchamiają klientom roaming T-Mobile) a mi w e-mailu co innego napisał więc o co w tym wszystkim chodzi???

Albo za Gruszkę na FB pisze posty jakiś jego klakier albo ta sieć jest tak zakłamana i tak topiąca się we własnym gó...nie że nikt nie jest w stanie zapanować nad bałaganem tam panującym!

#624759  autor: user_delete19
 04 kwie 2013, 13:33
łojezu, lamentujecie nad tym zasięgiem jakby cokolwiek od niego zależało wasze życie... skoro w waszej okolicy z wszystkich sieci tylko T-mobile ma sensowny zasięg a reszta nie to po kiego się pchaliście do play? o_x

Żeby nie było - sytuacja z dodatkowym roamingiem mnie ani ziębi ani grzeje; play zapowiedział że takowy się pojawi, nie powiedział a kiedy a ludzie na forum obrzucając i wyzywają wszystko dookoła jakby im się niewiadomo jaka krzywda działa... trochę umiaru.... :roll:

#624773  autor: user_delete34
 04 kwie 2013, 14:11
wojciech pisze:skoro w waszej okolicy z wszystkich sieci tylko T-mobile
A jaki kamikadze pójdzie do T-Mobile? ;)
wojciech, co do drugiej części posta - w moim przypadku roaming na T-Mobile też za wiele nie zmieni ale skoro już zapowiadają, uświadamiają klientów o dostępności usługi w przyszłości - niech się nie dziwią, że lud się tego zaraz domaga "bo obiecali".
Żeby tylko nie było jak z orange smart i yeti - wszyscy słyszeli, nikt nie widział.

#624778  autor: Kryniczanin
 04 kwie 2013, 14:35
Markadiusz

Masz 100% racji.

Pan Gruszka zapowiadał że już już w lutym. Play miał 30 dni na wprowadzenie? Miał to rozsądny czas. Pokazał palec swoim klientom? Pokazał więc niech się nie dziwi.

Mógł powiedzieć że będzie za rok? Mógł więc niech nikt go nie broni.

#624783  autor: user_delete19
 04 kwie 2013, 14:53
Markadiusz pisze:uświadamiają klientów o dostępności usługi w przyszłości - niech się nie dziwią, że lud się tego zaraz domaga "bo obiecali".
a ludzie chcą już-teraz-zaraz, najlepiej z datą wcześniejsza... to jak z uruchamianiem 1800 kilka minut po ogłoszeniu wyników przetargu :roll:

#624785  autor: DanielR
 04 kwie 2013, 15:05
Najważniejsze, że zaszpanowali w Barcelonie, przed zagranicznymi dziennikarzami. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#624788  autor: user_delete19
 04 kwie 2013, 15:10
DanielR, marketing najważniejszy :D
Kryniczanin pisze:Pan Gruszka zapowiadał że już już w lutym.
trochę poszeperałem i w sumie nie natknąłem się nigdzie na żadne oficjalne podanie terminu uruchomienia...

#624790  autor: Kryniczanin
 04 kwie 2013, 15:16
wojciech, Zapowiadał w lutym że ''już wkrótce".

30 dni to dobra data dla wkrótce.

#624802  autor: user_delete19
 04 kwie 2013, 16:15
a, czyli nie podał a Ty sobie arbitralnie wybierasz termin... cóż, można i tak. Przy czym jesteś świadom, że "już wkrótce" znaczy zupełnie co innego dla robaczka, który żyje 24h a co innego dla globu o miliardzie lat? Przykład przerysowany, ale może zatrybisz że Play twierdząc 'już wkrótce' mógł mieć równie dobrze na myśli koniec 1H2013? albo nawet całego roku? :roll:
  • Strona 12 z 54
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 54
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12