Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Podobna sytuacja jest w Nowej Grzybowszczyźnie - powstał tam (w ramach N) maszt Orange. Na chwilę obecną świeci z niego tylko Orange, choć teoretycznie powinien lecieć również sygnał TMobile. Pytanie tylko kiedy....Flash999 pisze:W moich okolicach NetWorkS! buduje nowy maszt. Tam, gdzie przedtem była czarna dziura w zasięgu. Mianowicie wieś Kopczany (wraz z okolicami, aż do granicy).
Oto jak wygląda jeden z nowych masztów NetWorkS!:
http://nadajnikilipsk.xaa.pl/?p=337
Może dlatego czekają z odpaleniem U900, aby od razu skonfigurować nowy maszt do działania? Nie jestem pewien.
No w końcu, mam nadzieję że coś się poprawi w centrum KonstancinaMixiorek pisze:"Informujemy, ze w dniach 25.09 do 23.10 bedziemy unowoczesniac siec naszych nadajnikow w okolicy Piaseczno-Konstancin. Prace moga spowodowac chwilowe przerwy w dostepnosci sieci lub spadek jakosci polaczen. Przepraszamy za ewentualne utrudnienia. O szczegolach prac mozesz przeczytac na orange.pl/lepszyzasieg"
SMS, który dostałem przed chwila.
Powodów może być sporo ale po integracji ping powinien być raczej w okolicy max 60ms a DL zwykle >10 Mbps. Na jakim sprzęcie robisz testy?johnny pisze:Dziś bladym świtem osiągnąłem 6,5 Mbit/s na Pradze i 8,6 Mbit/s w Falenicy gdzie się pojawił nowy LAC, ale modernizacja pewnie jeszcze trwa. Pingi powyżej 100. Czyżby te dzielnice też miały pecha?
Dla klientów dostępna jest już nowa sieć czyli również nadajniki T-Mobile. Znalazłem jeden nadajnik, który jeszcze nie został radiowy zintegrowany, chodzi o Orange na Bricomanie. Integracja kończy się w tym momencie dokładnie w Wilanowie, czyli Wawie. Nadajnik T-Mobile przy PSE, który administracyjnie jest w Bielawie/ Konstancinie dopiero czeka teraz na modernizację. Natomiast nadajnik T-Mobile w Powsinie na ul. Potukały 11 jest już zintegrowany.ja.michal pisze:Jak tam im idzie z Wilanowem?
Wczoraj:Mixiorek pisze: Powodów może być sporo ale po integracji ping powinien być raczej w okolicy max 60ms a DL zwykle >10 Mbps. Na jakim sprzęcie robisz testy?
Testy z południowego Ursynowa, gdzie jeszcze oficjalnie trwa integracja pokazują że regułą jest DL >10Mbps, UL >1,5 Mbps i ping około 50-60ms.
Jeżeli dojdzie do "pełna" w kreskach, to tutaj to normalne. Na N79 Celltrack też mi tak świrował i w GSM, gdzie mam sygnał -60 dBm, Celltrack uparcie wskazywał -83 dBm (100% w kreskach).johnny pisze:Jadąc przez tereny zmodernizowane jest zasięg 3G 100% - 69dBm
Nie w tym rzecz. Chodzi o to, że jak odpalę celtracka i mam od razu -69dBm to bez względu na to, że poruszam się autem to mam cały czas tak samo. Do pełna w gsm to mi potrafi pokazać -39dBm i też się dłuższy czas nie zmieniać. Coś jest nie tak i pytam o co chodzi.Markadiusz pisze:Jeżeli dojdzie do "pełna" w kreskach, to tutaj to normalne. Na N79 Celltrack też mi tak świrował i w GSM, gdzie mam sygnał -60 dBm, Celltrack uparcie wskazywał -83 dBm (100% w kreskach).
Ale na karcie plusa jest normalnie. Jak pisałem takie zachowanie zaobserwowałem póki co w Warszawie na terenach zmodernizowanych. Na DK 17 jest też normalnie.marcin1980 pisze:Sprawdz na innym telefonie jak masz mozliwość może telefon błędnie wskazuje
Dzisiaj w Piasecznie ok.14 przy fashion house i puławska było widać prace na nadajniku tak samo w Konstancinie na Wierzejewskiego na terenie szpitala Stocer zostały już dodane nowe anteny a chłopaki grzebali w centralce, ciekawe co się dzieje na Mirkowskiej?amigo27 pisze:No w końcu, mam nadzieję że coś się poprawi w centrum KonstancinaMixiorek pisze:"Informujemy, ze w dniach 25.09 do 23.10 bedziemy unowoczesniac siec naszych nadajnikow w okolicy Piaseczno-Konstancin. Prace moga spowodowac chwilowe przerwy w dostepnosci sieci lub spadek jakosci polaczen. Przepraszamy za ewentualne utrudnienia. O szczegolach prac mozesz przeczytac na orange.pl/lepszyzasieg"
SMS, który dostałem przed chwila.
Dzisiaj na Mirkowskiej nic się nie działo. Tak na marginesie to nieźle chroniony jest ten obiekt, drut kolczasty i chyba nawet jakaś osoba stróżująca...amigo27 pisze: Dzisiaj w Piasecznie ok.14 przy fashion house i puławska było widać prace na nadajniku tak samo w Konstancinie na Wierzejewskiego na terenie szpitala Stocer zostały już dodane nowe anteny a chłopaki grzebali w centralce, ciekawe co się dzieje na Mirkowskiej?
Ja pisałem i mnie olali :/Mixiorek pisze: P.s.
Trzeba chyba napisać maila to T-Mobile. Już ponad 3,5 tygodnia nie było aktualizacji mapy rozbudowy a miało być w cyklach tygodniowych...