maniek357 pisze: ↑06 gru 2021, 19:15
Zobacz na mapce zasięgu Orange - jest dokładniejsza, a T-Mobile i Orange korzystają z tych samych stacji. Ja tam widzę, że w okolicach hotelu Kotarz jest zasięg LTE i to z agregacją 4 pasm. Także nie masz się czym martwić.
Wtedy, przed pobytem w Brennej napisałem jeszcze do BOA T-Mobile, żeby zapytać, czy w Brennej i w Hotelu Kotarz jest zasięg, bo z mapy wynika, że nie ma. Odpisali mi, że "faktycznie niestety nie ma zasięgu, ale będę mógł korzystać z VoWifi w hotelu".
Teraz jestem po pobycie w Brennej i... zasięg LTE był świetny wszędzie, w hotelu i na zewnątrz i w okolicy i domyślam się, że sygnał był z wieży Emitel na Wzgórzu Jatny, gdzie wg BTS mapy swoje stacje mają N!, Plus i Play.
Tymczasem na mapie zasięgu T-Mobile na ich stronie nadal wyświetlają się białe plamy w miejscu centrum Brennej i Hotelu Kotarz. Niesamowite!
Spotkałem się z tym, że sieci przekłamują na swoich mapach zasięgu na swoją "korzyść", ale żeby robiły to na swoją niekorzyść? Prezentowały brak zasięgu, w momencie gdy jest tam full LTE?
Napisałem jeszcze raz do BOA, ale pani mi odpisała coś lakonicznie i z małym zaangażowaniem.