amigo27 pisze:
test robiłeś na zewnątrz w parku zdrojowym tuż obok nadajnika na Wierzejewskiego dlatego taki ci wyszedł
Dokładnie, jednak te tuż obok to jest jednak z 300m.
Ja mieszkam na Placu zgody wynik mam następujący:
[url=http://www.speedtest.pl/test/68352090]Obrazek[/URL]
modem pokazuje 1 kreskę 3g+ a odległość jest 900m od nadajnika na mirkowie 45.
Biuro obslugi informuje że po konsolidacji z T-Moblie ma być lepiej do końca września ale prac na nadajnikach nie widać w przeciwieństwie do PLAYA (świetlicowa) czy PLUSA (słup energetyczny) przed torami. Znaczne prace zauważyłem na Ursynowie przy ul. Przy Bażantarni 10 lub Powsinie ale zasięg jak na razie spadł.... Bok orange informuje również że nowy nadajnik ma powstać w konstancinie do czerwca 2014r. przy ul. saneczkowej?
W Konstancinie nie zauważyłem jeszcze prac. Ostatnie nadajniki od strony Wawy, które zostały poddane integracji są w Powsinie. Nadajnik T-Mobile na terenie PSE to już Bielawa/ Konstancin i kolejny klaster. Sądzę, że niedługo prace ruszą.
Znam problem ze spadającym zasięgiem w Klarysewie i okolicy. Niestety nadajnik jest na maszcie bodajże Emitela w Mirkowie. Anteny są zawieszone bardzo wysoko, jest to typowy nadajnik "na prowincję" a nie do gęstej zabudowy podmiejskiej. Kolejna sprawa to azymuty sektorów, które akurat na Klarysew nie są skierowane.
To jest test z akurat z dzisiejszego poranka z okolic Bomi

ale robiony na zewnątrz.
Moim zdaniem idealnym miejscem na nowy nadajnik byłby maszt Netii na Świetlicowej, dobra lokalizacja, jest miejsce. Play tak jak napisałeś już tam jest, niestety nie zauważyłem prac związanych z DCS/LTE. Plus ma też doskonałą lokalizację przy powstającej myjni.
Pierwsze słyszę, że ma powstać nowy nadajnik na ul. Saneczkowej, oby taki powstał! To cieszy ale niestety na problem zasięgu w Klarysewie i "centrum" Konstancina wewnątrz budynków może nie wpłynąć bo może się okazać, że nadajnik powstanie na skarpie i zasięg "przeleci" i nie doświetli tej okolicy. Jeżeli nadajnik powstanie na dole, np: obok myjni to byłoby super. Ja jednak sądzę, że może powstać w okolicy ul. Sadowej i wtedy może być efekt, który opisałem. Obym się mylił. Do tego wszystkiego bardzo przydałoby się zrobić UMTS 900MHz...
Generalnie w Konstancinie i okolicy Plus ma najwięcej nadajników, do tego w dobrych lokalizacjach. Odpalili UMTS 900MHz, LTE też jest obecne.