yagi pisze:Łukasz_W jak mozesz to zainstaluj na Nokii jakis NetMonitor i sprawdz CID'y do ktorych sie logujesz. Po drodze moze byc jeszcze jakas swierzo odpalona stacja

Nie, nie - w przypadku Skierniewic, Piotrkowa i Tomaszowa na 100% chodzi o jedną stację. Mam tylko PhoNetInfo, który pod Skierniewicami cały czas pokazuje CID 733428 w LAC 17 - wszystko jedno czy jestem pod Rawą, czy jadę wzdłuż krajowej ósemki w stronę Warszawy, czy u mnie w domu - miejscowość Gołyń. Przemierzam ładnych parę km, a CID wciąż ten sam. Oczywiście zasięg nie jest non stop, a tylko "na górkach"

Cały czas mówimy o odległościach ok. 20 km, a może i wiecej! Po drodze nie ma żadnych innych stacji, bo to zadupia, miasta są daleko, zresztą znam dobrze okoliczny eter
A np. w Piotrkowie mam jakiś tam CID, jadę w stronę Tomaszowa i on trzyma mniej więcej do Wolborza, potem zmiana na CID tomaszowski i aż do Tomaszowa nic się nie zmienia.
yagi pisze:Łukasz_W pisze:Otóż wydaje mi się, że Play wiesza czasem swoje anteny bardzo wysoko
To nie to - to kwestia wysokich tiltow, zeby sygnal sial jak najdalej.
W pewnym stopniu na pewno tak, ale jeśli anteny byłyby na powiedzmy 15-20 m (jak na słupach reklamowych, masztach Orlenu

itp) to choćby nie wiem jaki dać tilt to i tak sygnał nie poleci chyba na 20 km?