get pisze:poprawiają poprawiają obecnie nie zrzuca mnie z UMTS900 Aero2 do GSM w czasie rozmowy co miało miejsce wcześniej.
Tak być powinno, moim zdaniem, aby 3G (nie tylko na 2100, ale i na 900 MHz) było wykorzystane także do voice. A GSM pozostawić dla Klientów mających nadal telefonu only 2G. Dla mnie to głupota, gdy przy maksymalnym zasięgu UMTS 900, rozmowa jest zrzucana na słabszy zasięg GSM. Po co zapychać dodatkowo starszą technologię 2G takimi nagłymi zrzutami rozmów...
Jan. pisze:Po przeczytaniu Waszych relacji przełączam telefon z gsm na tryb podwójny i mam nadzieję że będzie ok.
Daj znać, proszę, jak teraz będzie Wam działać cała sieć 3G? Jestem ciekawy, czy rozmowa rozpoczęta na UMTS 900 będzie zrzucana do GSM 900, a raczej 1800 MHz? Sam też postaram się sprawdzić. Choćby na Uczelni, na pierwszym piętrze, pod samą lokalizacją stacji, 3G w paśmie 2100 MHz jest bardzo słabe, a więc karta w 6220 classic cały czas była zalogowana do sieci Aero2.
Oby sieć Aero2 teraz już prawidłowo współpracowała z siecią Polkomtela. Choćby dla odciążenia GSM, ale także, lepszego zasięgu. Pozostałość początków Aero2 to kilka dodatkowych, cennych lokalizacji w naszym mieście.
[ Dodano: 2012-09-02, 19:02 ]
get pisze:W moim regionie był spory problem z Plusem na UMTS 900. Nie było można dodzwonić się do mnie, a ja podczas dzwonienia dostawałem komunikat brak odpowiedzi. Teraz nie ma żadnych problemów
Właśnie dlatego z numerem głównym powróciłem do Play Fresh, z mBank Mobile. Wyżej opisałem, że jak wielu z nas, miałem podobne kwestie. Ale jeszcze mają dużo do zrobienia, nie tylko z konfiguracją sieci Polkomtela z Aero2, ale samymi NodeB UMTS 900, o czym po raz kolejny można przeczytać
TU