wojciech pisze:
kowcio napisał/a:
Play ma 3 bloki
ciut-ciut, jako użytkownika play, to cieszy ciekawe jak szybko się uporają z formalnością i ruszą z budową/uruchamianiem (aczkolwiek skoro były ponoć już testy...)
Myślę, że długo budowa nie potrwa. Przyznam się, że rozmawiałem na ten temat, ale w Play to temat tabu i wielka tajemnica, więc wiem niewiele. Ale szybko będą próbowac walczyc, myślę że powinni szybciej niż ci różowi.
wojciech pisze:kowcio napisał/a:
To teraz Orange ma spory problem. LTE nie ma i nie będzie tak szybko, zasięg mobilnego Internetu najgorszy w kraju, klientela ucieka - i to nie tylko z sieci mobilnej, ale i stacjonarnej, co spore zyski przynosiło
Tia... i jeszcze "nie wyrównamy stawek bo musimy doić klientów" nie pomaga
Oni chcą łatać dziurę w ten sposób, cóż, Orange jest na całym świecie, gdzie kryzys jest większy niż u nas, a oczywiście cierpimy my. No i tak jak pisałem, wiele ludzi odchodzi, likwidują usługi stacjonarne - nawet chyba mogę powiedzieć, że część budżetówki będzie stopniowo rezygnować z łączy stacjonarnych przerzucając się na telefonię mobilną polskiego biznesmena (zmienić sieci też nie zmienią, bo za dużo formalnosci i załatwiania by to było, a pieniądze płyną od podatników to co tam). Więc lipa. Łączą TP z Orange, więc pracownicy TPsy pożegnają się z pracą, a pracownicy Orange będą tyrać za dwóch. Tak to widzę

A z tym obniżeniem stawki do Play spowoduja, że kolejni ludzie uciekną, bo teraz dużo osób ma w Play i nikt nie bedzie dzwonił za 70 gr w dzisiejszych czasach. Ale może ktoś tego tam nie zauważa...