• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#628382  autor: anonim69
 22 kwie 2013, 07:39
Czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób można poprzenosić kontakty ze starej karty sim na nową micro, z postu wyżej już się dowiedziałem jak aktywować nową, wcześniej ze zmianą telefonu nie było problemu z kartami , w tym przypadku nie da się starej włożyć do telefonu :(

#628405  autor: Edmund
 22 kwie 2013, 12:32
anonim69, w podpisie masz, że korzystasz z Nokii E52. Weź starą kartę i przekopiuj kontakty ze starej karty do pamięcii Nokii, (najlepiej żeby pamięć wcześniej była pusta), weź przejściówkę MicroSIM -> zwykły SIM włóż nową kartę Micro i przekopiuj z pamięci komórki na kartę. Voila!

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#632662  autor: ChildOfTheRevolution
 13 maja 2013, 08:46
Witam,
Odświeżę troszkę temat, bo chciałbym się dowiedzieć, czy w T-Mobile wymiana karty SIM na Micro SIM jest bezpłatna, czy płatna (bez zakupu telefonu, który potrzebuje micro sim - w środku umowy)?

#723447  autor: user_delete34
 07 cze 2014, 14:25
Korzystając z szukajki znalazłem kilka tematów o wymianie SIMa w T-Mobile - można by je scalić - a odezwę się w tym.

Dziś poszedłem wymienić kartę w taryfie Frii na USIM do LTE. Wszystko fajnie, od ręki, ale pani w salonie powiedziała, że mignęło jej gdzieś 10 zł do pobrania z konta. Na papierze mam wyraźnie napisane o bezpłatnej wymianie karty SIM, więc za moment poleci reklamacja - bo 10 zł faktycznie pobrano, a do iBOA na stronie nie mogę się zalogować, by sprawdzić, jak to opisali. Nowa karta to USIM z wycinką do micro i nano SIM.