Jeżeli chodzi o mnie:
Szczecin, Pomorzany (większość czasu) - Play 3G bdb jakość, prędkość internetu ok. 5-6 Mbps (DOWN)/700-800 kbps (UP), bez problemów. 2G: zdarza się (rzadko) komunikat "Sieć zajęta". Internet działa wolno (<100kbps), nie zauważyłem problemów, za wyj. połączeń do sieci Orange/TP.
Roaming: Plus: 2G: praktycznie niemożliwy do korzystania; 3G: jakość dobra, duże skoki jakości odczuwalne zwłaszcza przy korzystaniu z internetu (średnio ~2Mbps/ max 4 Mbps).
Orange 2G: niemożliwe do korzystania; 3G: praktycznie niemożliwe do korzystania
Inne sieci:
Plus (własna karta) - ostatnio sprawdzane ~tydzień temu: 2G: dobra jakość połączeń, nie przerywa; internet: wolna, ale stabilna transmisja. 3G: dobra jakość połączeń, nie przerywa; internet: średnia, dość stabilna transmisja (max: 4 Mbps, średnio: 2-3 Mbps).
PTC: - ostatnio sprawdzane (wczoraj): 2G: bardzo dobra jakość połaczeń, nie przerywa; internet: wolna, ale stabilna transmisja. 3G: bardzo dobra jakość połączeń, nie przerywa
Orange: - ostatnio sprawdzane (~tydzień temu): 2G: liczne błędy, brak możliwości korzystania z telefonu, a szczególnie z internetu. 3G: korzystanie z internetu uciążliwe (<1 Mbps), błędy z SMSami, niska jakość połączeń
Centrum miasta: Jak pomorzany, ale Play nieco większe zaniki zasięgu niż normalnie.
Os. Arkońskie: praktycznie brak zasięgu Orange (3G), zasięg 2G słaby, korzystanie z telefonu niemożliwe. Plus: gorsza jakość zasięgu. Play: porównywalny z PTC.
Ustowo: brak zasięgu Orange, słaby zasięg Plusa, przeciętny zasięg Play i PTC. Play działa lepiej niż PTC (3G). Brak zasięgu Play 2G.
Roaming: tylko 3G (plus) - słaba jakość, nie polecam.
Przecław: brak zasięgu Orange, słaby zasięg Plusa, przeciętny zasięg PTC, dobry zasięg Play (3G). Jakość połączeń dla 2G (PTC, Play) porównywalna.
Roaming: nie polecam
Skolwin (dz. Szczecina): wszystkie sieci porównywalne. Orange: bardzo niska jakość sieci (2G), słaby zasięg (3G).
Roaming: działa (Plus)
Rewal i okolice (ostatnio: sezon letni): Play bdb zasięg, PTC bdb zasięg, Plus: db zasięg; Orange; przeciętny zasięg. Wszystkie sieci działały dobrze. Orange wyciągał ok. 1 Mbps, pozostałe ok. 4 Mbps.
Roaming: nie sprawdzałem

Lubartowo (ostatnio: Styczeń): brak zasięgu Orange (2G, 3G). zasięg PTC słaby. Dobry zasięg Plus, bardzo dobry Play. Internet działa dobrze tylko w PLay i PLus.
Roaming: bardzo dobry (plus)