Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
DokładniePawrzes pisze:Aha, czyli Plus mógłby w GSM mieć u Ciebie teoretycznie najsilniejszy sygnał ale "kryzys" spowodował że ma najgorszyPatrząc na mapę to aż się Prosi żeby w tej okolicy odpalili też 2G - wszyscy mają tylko nie Plus...
czyli potencjalnie można spodziewać się zakłóceń w czasie rozmowy... niedawno modem przelogował się do stacji w Świętochłowicach na Harcerskiej... to już trzecia stacja dziś :/ spróbuję teraz wykonać połączenie... ciekawe czy będzie skakał po 3 stacjach. Skoro już mam ten program do ściągania logów to popróbuję jak się telefon zachowuje na Play... jak się okaże, że się trzyma jednej stacji to padnę z wrażeniaPawrzes pisze:Widać że sygnał czasie połączenia znacznie spadł i faluje, może spowodowane to było Frequency HoppingTelefon też przez to nadaje z większą mocą.
niestety nie ma żadnego urządzenia z 3GPawrzes pisze:Czy masz telefon z pasmem 3G
Prędzej zrobi to Utrzymanie wraz z Ochroną"ziomq, ale żeby było jasne: jeśli na masztach jakie widzę jest GSM Plusa (może odpalą wreszcie/znów) to będę tej stacji bronić jak niepodległościWięc nie próbuj jej demontować pod osłoną nocy bo Cię dopadnę
"
ale ja mam punkt obserwacyjnykrzykos pisze:Prędzej zrobi to Utrzymanie wraz z Ochroną![]()
523C 4F08
5420 2053
na pewno, bo zamiast 26001 jest jakieś 168E6Pawrzes pisze:Coraz ciekawiej i dalsze podróże po nadajnikach2053 czyli 8275 hm... To z Warszawy jest
![]()
(Plus ma powtarzalność CID-ów w czterech strefach, unikalne są dla jednej) ale brakuje go też w pozwoleniach a sektor 5 sugeruje pasmo 1800 lecz ja widzę kanał 19... Chyba jakiś błędny odczyt...
Ale modem nie ma UMTSu więc to obydwie celle muszą być na GSM... a gdzie to już nie wiemPawrzes pisze:Te handovery w Play to mogą oznaczać że chyba przy ul. Wandy nie rozbudowali stacji o GSM, może to zasięg z m.in. z ul. Szybowej 1![]()
A ja od kilku tygodni u siebie obserwuję, że krata Playa co chwilę skacze między najbliższą stacją, a stacją typu parasol. Raz sobie policzyłem i wyszło, że w ciągu 6h zmiana nastąpiła... 1100 razy, czyli średnio co 20s. Tyle zmian to ja mam w ciągu weekendu na trasie ponad 800km. Dodatkowo czasem telefon przeskakuje na 2G, a nawet na zasięg Plusa. Za to na E-GSM nie zauważyłem nic podobnego. Karta trzyma się najbliższej stacji.Pawrzes pisze:W Play luksus - silny sygnał z dominującej stacji, handovery bardzo sporadyczne i nie występujące w moim pokoju
Chorzow
Zolnierzy Wrzesnia, Wandy
Wolnosci
Beskidzka, Ogrodki Dzialkowe
SWIETOCHLOWICE
CHORZOW
CHORZOW
SWIETOCHLOWICE
Zasieg iPlus 3G
Swietochlowice
Nie, w Puławach są jedynie 3 nodeB Playa (a właściwie to jeden już poza miastem) i nie ma tam "parasola". Opisywana sytuacja występuje u mnie w Warszawie na Ochocie. Najbliższa stacja ma sygnał na poziomie -73dBm, a "parasol" -95dBm, ale paramater Ec/No wynosi odpowiednio 10-13 i 9-11.Pawrzes pisze:ezaq, to w Puławach na 3G tak u Ciebie często się zmienia :?: