Witam, mam ten sam problem z połączeniem wideo, ale opiszę go po kolei i jak Orange nie potrafi wskazać przyczyny.
Od ponad miesiąca mam Nokię N82, ale także Nokię N70 w chwili kiedy chcę wykonać wideo połączenie na ekranie wyskakuje mi PRZERWANE. Próbowałem wielokrotnie ściągać konfiguracje wideo streaming orange, ale to nie pomagało. Znajduję się z zasięgu 3 G, więc powinno działać bez problemu, ale niestety. Aby wyeliminować przyczynę w telefonie sprawdzałem na karcie sim ERA i działało OK, więc wina po stronie Orange.
Udałem się do Centrum Orange w Szczecinie, ale Konsultant za bardzo nie przejął się tym i poinformował, że widocznie usługa się zwiesiła i abym zadzwonił sam pod *100 i zlecił jeszcze raz wyłączenia usługi i jej ponownego włączenia, bo może się zawiesiła.
Tak zrobiłem, ale nie pomogło i dalej nie mogłem dzwonić wideo.
Zacząłem szturmować mailami Biuro Obsługi z reklamacjami i odpisywano mi, że dział techniczny sprawdzi to. Odpisano mi bzdury, że wideo rozmowy nie działają, bo mam włączoną usługę Halo Tony, czyli jakby Granie na czekanie. Wydawało mi się to dziwne, bo na Nokii N 70 mam też włączoną tą usługę i też mam Orange a mimo to mogę łączyć się wideo. Niestety wyłączenie Halo Tonów nie pomogło.
Zdesperowany poszedłem do Centrum Orange, aby wkońcu zajęli się tym problemem. Pani też była zdziwiona tym problemem, ale w konsekwencji wymieniła za darmo kartę SIM na nową 3G. Myślałem, że to pomoże, ale niestety

Dalej mam ten problem i już nie wiem co myśleć ... ECH !!!
Jak ktoś coś wie jaka może być przyczyna to proszę o pisanie do mnie na maila:
[email protected]
Pozdrawiam