• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#312739  autor: tesla
 24 sty 2009, 22:49
borax11 pisze:Tylko jak coś padnie BTS podłączonym światłem to trzeba konfigurować od początku wszystko , a jak jest BTS podłączony radiolinią to nie trzeba
takie małe info :-D

kto ci takich bzdur naopowiadał? Radiolinia czy światłowód to tylko MEDIUM transmisyjne. Żadna awaria łącza nie wymaga ponownej konfiguracji nodów czy btsów. Co by to było za kuriozum!

Na końcu zdania dajemy kropkę, potem spację i zaczynamy z dużej litery. Proste?

#315403  autor: rzych
 04 lut 2009, 10:18
Witam,
zdjęcie które kolega zamieścił pochodzi ze stacji bazowej firmy Energis Polska ( obecnie GTS Energis ), są na nim radiolinie , od góry : Nec Pasolink, Sagem, Sagem, Harris (obecnie Stratex-Harris),
Jeżeli chodzi o sieć Play, to spora część radiolinni służących do transmisji danych pomiędzy stacjami bazowymi jest zrealizowana na sprzęnie NEC Pasolink NEO, Stratex.

#321045  autor: agravator
 03 mar 2009, 22:24
a ja się podłącze do tematu i się chce zapytać jaka rolę pełni ta wieża

Obrazek
Obrazek
Obrazek

podobno ma to coś wspólnego z jakąś telefonią 450Mhz
wieża powstała podobno jeszcze w latach 70 ale pytałem wszystkich z okolicy, to nikt nic nie wie po co to i w ogóle tajemnica wokół tej wieży,ktoś tam kiedyś pracował ale teraz to chyba "działa bez nadzoru człowieka"

#321049  autor: lesio
 03 mar 2009, 22:49
Kolego Jedrker jak juz bierzesz zdjecia z innych serwisow to wypadalo by napisac z jakiego lub kto wykonal zdjecia.

Jak juz ktos opisal anteny zamontowane z pierwszego zdjecia zamontowane na dachu Montexu naleza do GTS-Energis, zdjecie jest stasznie nieaktualne. Na chwile obecna nie mam mozliwosci wejscia na dach w celu pokazania "choinki" GTSowej.

#323072  autor: jean
 15 mar 2009, 12:56
wieża w Dąbkowicach jest własnością TP-Emitel, jest to (chyba jeszcze) stacja przekaźnikowa TV, są też radiolinie Orange i nadawało kiedyś stamtad NMT
CDMA napewno tam nie ma ;)

lesio: tym razem "księżokowi" wybacze, bo podlinkował tylko fotki z mojej strony a nie wykorzystal ich w inny spob ;)

www.gsm.lowicz.com - ciekawostki GSM z Łowicza i okolic

#324760  autor: jakobs84
 22 mar 2009, 23:46
Pytanko o tą wierzę emitela, te dwie dolne anteny nad podestem z pierwszego zdjęcia agravator to Andrew bez "płótna" czy co??

PS: agravator - działa bez nadzoru człowieka?? Wejdz na maszt i pobujaj sie na antenie zobaczysz jak szybko ktoś sie zjawi :)

#324776  autor: jean
 23 mar 2009, 07:50
ja sam do konca nie wiem co to sa za antenty: przekazniki TV czy moze inne (niejajowate) NMT?
moge dac powiekszenia tych zdjec jakby co ;)

www.gsm.lowicz.com - ciekawostki GSM z Łowicza i okolic

#325770  autor: agravator
 27 mar 2009, 00:23
jakobs84 pisze:Wejdz na maszt i pobujaj sie na antenie zobaczysz jak szybko ktoś sie zjawi
chętnie bym "pozwiedzał",ale wszystko szczelnie ogrodzone

mógłby ktoś przybliżyć po krótce jak działa nadzór na odległość takiego masztu?czy dział to tak, że jak ptaszek na antenie usiądzie to gdzieś komuś się odpowiednia lampka zapala?

jak się rozciepli to jeszcze raz oblecę ten maszt dookoła i uważnie popatrzę co i jak

#326144  autor: Łukasz_W
 28 mar 2009, 16:45
Żadnej TV to tam raczej nie ma - nie widzę ani anten TV na tej wieży, ani nie kojarzę takiej lokalizacji TV.
A co do nadzoru to pewnie jest przynajmniej jakiś alarm. Zobacz czy są czujki.