• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#297857  autor: Tomek_19
 15 lis 2008, 18:48
fenix189 pisze: Myślę, że te kilkanaście groszy nikogo nie zbawia,a w zamian ma się większą pewność co do działania.
To nie jest kilkanaście groszy różnicy. Wszystko zależy oczywiście od profilu dzwonienia, ale jeżeli mam dzwonić poza sieć u pozostałych operatorów po 44-60gr, to zdecydowanie wolę płacić 20 gr w Play. Nie są w tym przypadku potrzebne żadne wysokie doładowania. Wystarczy aktywować kilka pakietów, co wielu użytkowników w innych sieciach i tak czyni, żeby mieć taniej, więc to żadna różnica. Do tego dochodzi 200 smsów wszędzie przez ponad rok za darmo i bonusy przy wyższych doładowaniach. Nie trzeba mieć w ogóle znajomych w Play, żeby taniej dzwonić. Zwykle u pozostałych opów jest stawka 20gr tylko w sieci i na stacjonarne, a w Play taką stawkę można mieć do wszystkich. 55 minut w Play w trzech pakietach miesięcznie kosztuje 11,50 zł. Średnio prepaidowiec wydzwania 45 minut w miesiącu, więc sporej grupie osób wystarczyłby Play. Jak ktoś dzwoni więcej, to można włączyć kolejne 30 minut wszędzie za 9 zł.

Pewności co do działania jakiegokolwiek operatora mieć nie można, bo w sieciach zawsze zdarzają się awarie. Często tego się nie zauważa, bo akurat w tym czasie nie korzystamy z telefonu lub awaria występuje tylko w danym regionie.

Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do Play. Każdy niech sobie wybiera, co mu odpowiada. Jeżeli chce płacić 20 gr w sieci i 60 poza oraz słać smsy za 1 gr w sieci i 20 poza, to niech tak płaci. Ja wolę 21 gr płacić wszędzie, bo dzwonię do różnych sieci i słać smsy za darmo. Nie zamierzam na razie korzystać z ofert innych operatorów, bo bym wtedy przepłacał. Liczyć i analizować bardzo lubię, więc zawsze mam dostosowaną ofertę do potrzeb.

#297858  autor: express100
 15 lis 2008, 19:19
Ja u siebie w domu, mam średnio 3-5/7 kresek 3G Playa. Wychodzę na dwór to jest wtedy 7/7. ja jestem zadowolony z zasięgu, czasami jak jest zła pogoda to przechodzi mi na 2G Plusa i czasami wtedy szwankuje, ale od 16.03.2007r. zdarzyły się może na roamingu Plusa z 6-8 awarii-to wg mnie nie dużo w porównaniu z Erą, która ma z 7-8 awarii miesięcznie w Sopocie :evil:
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#297866  autor: user_delete10
 15 lis 2008, 20:02
Wydaje mi się( na logikę), że i tak większość klientów wszystkich sieci korzysta z 2G,tym bardziej w Play gdzie mamy malutko na razie ludzi.A tu właśnie w 2G mamy jak widać po forum ciągłe problemy w podstawowymi usługami,oferowanymi od lat przez opów.Mi się nic takiego nie przytrafiło,ale moja opinia drastycznie spadła na psy czytając kolejne tematy.Nie zależy mi na promocjach,pakietach itp. Wszystko się za pewne zmieni kiedy postawią swoje wygrane już w przetargu stacje 900MHz. Na razie generalnie, jak założyłem większość klientów Play to jakby klienci operatora wirtualnego. Można zakładać na dłuższą metę,że "playowcy" w 2G będą mieli najwięcej kłopotów.

#297991  autor: joasia_23
 16 lis 2008, 16:22
Ja od około miesiąca mam problem z Play. Smsy do mnuie dochodzą nawet z kilkugodzinnym opóźnieniem, często nie mogę się dodzwonić, ani nie można się do mnie dodzwonić, zarówno w 2G, jak i 3G.

#298011  autor: user_delete7
 16 lis 2008, 17:57
wczoraj u mnie też wystąpił taki problem że sieć była zajęta przez 2 godziny ale smsy dało się pisać

#298145  autor: Claudec
 17 lis 2008, 15:43
joasia_23, zglos sprawe Play
Troche dziwne ze PLUS i PLAY w tym samym czasie maja problemy...

#298564  autor: Marens
 19 lis 2008, 16:01
Claudec pisze:Troche dziwne ze PLUS i PLAY w tym samym czasie maja problemy...
Nie ma co się dziwić, Plus świadczy Playowi roaming krajowy więc jak coś "siada" w Plusie to udziela się Playowi.

#298566  autor: Claudec
 19 lis 2008, 16:06
Mialem na mysli roaming oraz siec 3G Play

#299029  autor: Marens
 21 lis 2008, 23:40
Claudec pisze:Mialem na mysli roaming oraz siec 3G Play
Nie wiem, ale faktycznie z sieci 3G Playa nie powinno być problemów.

#299078  autor: tomko111
 22 lis 2008, 11:51
joasia_23, słyszałaś o takim czymś jak reklamacja? Reklamować, reklamować i jeszcze raz reklamować! Jest to jedyna szansa na zlikwidowanie problemów przez techników. :)