Użytkownik
mariusz9a
Mulder pisze:Plus, Era jak i Orange mają wszystkie stacje GSM 900 w mojej okolicy.
Mulder pisze:Chodzi o to, że moja wioska leży na obniżonym terenie i zasięg Plusa i Ery już tu nie dolatuje. Orange ma prawie full
Swoją droga to bardzo ciekawe dlaczego tak jest z tym zasięgiem u Ciebie... Czyżbyś miał niesamowitego pecha i żaden z sektorów nie był zwrócony w Twoim kierunku zarówno w Plusie (mimo tylu nadajników:|) jak i Erze. Czy przyczyna jest inna? Ktoś mógłby to wyjaśnić od strony technicznej, bo bardzo mnie taka sytuacja ciekawi;)Mulder pisze:Nadajnik Ery stoi obok nadajnika Orange. Plus ma najwięcej nadajników w okolicy
A z której strony Lublina mieszkasz? Ja czasami bywam w Lublinie i mogę powiedzieć że od strony północno-zachodniej (jak jedzie pociąg) 3G Plusa łapie mi zaraz za Nałęczowem i trzyma do samego Lublina (z króciutkimi przerwami). Dziwnie to wygląda bo pociąg jedzie przez szczere pola a 3G full:| Podobnie jest na wschód od Lublina/Świdnika. Jeszcze kilka km na wschód telefon trzyma pełny zasięg 3G (nawet wewnątrz budynków). Z innych sieci w tych rejonach nie ma wcale 3G. Co do wschodu od Lublina to z zasięgiem wewnątrz budynków ma problem Orange. Przynajmniej miał jak jeszcze miałem tel w Orange – ok. grudnia/stycznia.Mulder pisze:Z kolei Plus, jak wynika z ich mapki, teoretycznie ma u mnie EDGE, a praktycznie to wcale zasięgu nie ma. A na wsi obok to nawet 3G jest (wg mapy) . Tylko, że w okolicy nie ma żadnego nadajnika 3G a niemożliwe, żeby z miasta dolatywał bo za daleko (jakieś 25-30km)