Spacedust pisze:
To wcześniej nie było UMTS na tej stacji ? Czyli te wielkie sektory były od DCS'a ?
Byly 3 sektory (mowa o Orange), tyle ze DCS i GSM, DSC szedl z innych anten, a z innych GSM. Teraz z tego co widze z nowych anten leci UMTS i GSM, natomiast DCS leci z tych starych, ale przelożonych na inny maszt.
Spacedust pisze:
Nie spotkałem jeszcze osoby, która narzekałaby na zasięg na tych osiedlach. U mnie nawet po włożeniu telefonu do bębna pralki mam zasięg max.
Zapraszam na Tysiąclecia, zwłaszcza do bloku 35-42. W nizszych mieszkaniach prawie nie ma zasiegu Orange, Era kiepsko, tak samo w sklepach w Jubilacie. Tylko Plus jest OK.
Spacedust pisze:
Rozmawiałem z kierownikiem technicznym osiedla Rusa i powiedział, że operatorzy błagali ich nawet, aby stawiać stacje na blokach 4-piętrowych tzw. deskach, ale nie dostaną nigdy na coś takiego zgody. No i podobno żadnego innego operatora oprócz Ery i Plusa na swoje bloki nie wpuszczą, więc taki Play czy Orange musi się ratować innymi budynkami. Ja mam w bezpośredniej widoczności optycznej stacje na drukarni, Rusa 11 i Rusa 1.
W moich czasach deskami nazywano bloki 10 pietrowe

, ale moze masz inne doswiadczenia. Jesli kierownictwo osiedli sie nie zgadza, to chyba dlatego, ze opy za malo proponują. Jestem pewien, ze jesli opy dadza odpowiednio duzy wsad, to miejsce sie znajdzie. Z tego co czytalem w BIPie i o ile dobrze zrozumialem, to nie bedzie zgody na Playa na Blizniat. A ty masz zasieg w pralce, bo jestes blisko BTSow. Wiec sie ciesz (paradoksalnie). Mnie wychodzenie na balkon w zimie celem nawiazania polaczenia irytuje.
Spacedust pisze:
A czy wiesz może co się stawia koło stacji Aral jak jedzie się w kierunku Antoninka ? Stoi wielki słup betonowy, który wygląda na typową konstrukcję dla Ery, ale być może będzie tam więcej operatorów.
Era UMTS, Plus ma Rusa, Browary i os Przemyslawa , Orange ma Drukanie, Browary i dalej komin browarów, wiec raczej nie beda zainteresowani.
W tym filmiku piszczy urzadzenie pomiarowe, sygnalizujac, ze cos lapie. Nie sadze, zeby u Ciebie byl az taki poziom promieniowania elektromagnetycznego i celuje w uszkodzenie odbiornika. Mi pod masztem na Chartowie nic nie piszczy, nie szumi, nie terkocze - sprawdzalem na badziewnych mp3playerach itp chinskiej elektronice. Jesli masz obawy - zrob ekspertyze, ale zacznij od tego, zeby miec ekspertyze na poprawnosc dzialania telewizora.
Pozdrawiam