Odnośnie tej "mitycznej" największej sieci światłowodowej Orange i inwestycji na lata. Od trzech tygodni czekam na sprawdzenie warunków technicznych dla symetrycznego łącza CIR, SLA w Warszawie (nie centrum ale też nie peryferia). Zresztą w Play i TMobile również.
Działy sprzedaży dla większego biznesu u operatorów to jest dramat. Nie wiem czy wynika to z braku odpowiedniego wsparcia innych działów, z okresu urlopowego, czy ze słabości kadr lub postawienia akcentów na inne usługi. Oni działają po prostu słabo.
Ja chcę tylko usługi mobilne i symetryczne łącze. Jak dla mnie corowe usługi opów. Zostawimy u nich z 4-5tys zł netto/msc. A Ci jakby mają wyjebongo.
Mały operator dał mi warunki w dwa dni... responsywność i profesjonalizm handlowca na poziomie kosmicznie różnym niż u największych.
Odnośnie rozbudowy Play. Widać to w ich ofertach. Tzn. oni są po prostu drożsi bo kasa musi się zgadzać. Coś za coś.
Orange z Nju zjechał z cenami po bandzie, TM z Heyah podobnie. Flex robi robotę.
Otvarta na Plusie również. Play takich ofert nie ma. VM jest nadal słabe w porównaniu do konkurencji. Nawet MV nie mają startu przy większości kart sim niż 1-2 do Nju.
Czy RK aż tak doskwiera w Play? Nie jestem pewien. Może za jakiś czas znowu ich mocniej potestuję. Tylko niech dadzą dobre oferty