Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Z tego co kojarzę nie raz tutaj padło, że iPhony mają jakiś wyższy priorytet niższych pasm.Mixiorek pisze: Natomiast iphone 6S w Orange wbił się na 800 i tam siedzi.
Teraz pytania - czy to przez inny konfig terminala?
Chyba dokładnie odwrotnie, siedzą na wysokich do upadłego. Poza tym jednym przypadkiem u mnie, że 3 dni siedział na UMTS900 w N!, bo sieć miała źle skonfigurowane sąsiady dla Orange.ja.michal pisze:Z tego co kojarzę nie raz tutaj padło, że iPhony mają jakiś wyższy priorytet niższych pasm.
Chętnie to wyjaśnimy. Dla naszych Klientów nie będzie to odczuwalne. Dalej N! zarządza wspólnie i pod tym względem nic się nie zmienia.spotify pisze:A jak teraz będzie wyglądać konfigurowanie sieci dla Orange i TM, jeśli nie będzie już dzielenia częstotliwości i każda sieć właśnie zaczyna po swojemu inwestować w anteny i stacje bazowe?
Nadal w teorii będzie wyglądać tak samo czyli N! konfiguruje razem sieci czy pojawią się teraz znaczne różnice?
Jeśli jesteś w jednym miejscu. Jeśli jesteś w ruchu to pomija stacja z LTE1800/LTE2600 jak masz LTE800. Przynajmniej u siebie to zauważyłem.Spacedust pisze:Chyba dokładnie odwrotnie, siedzą na wysokich do upadłego.
To oczywiście rozumiem. Tylko, że teraz było współdzielenie pasm i częstotliwości i praktycznie konfiguracja sieci była taka sama albo przynajmniej bardzo podobna.Orange Ekspert pisze: Chętnie to wyjaśnimy. Dla naszych Klientów nie będzie to odczuwalne. Dalej N! zarządza wspólnie i pod tym względem nic się nie zmienia.
Nie? To który to pisał w tym wątku, że ma służbowy w TMobile i priv Orange i jechał metrem czy też w innych lokalizacjach i 1:1 sieci działają tak samo?kozien70 pisze: Konfiguracja nigdy nie była taka sama
Spokojnie. Gdybyś nie użył słowa nigdy, nie byłoby z mojej strony pytania.kozien70 pisze:Od kiedy to konfiguracja kilku stacji bazowych na trasie warszawskiego metra reprezentuje konfigurację obydwu sieci w całej Polsce? Nie wyciągaj ogólnych wniosków na podstawie kilku wyrwanych z całej dyskusji postów. I zwracaj uwagę na datę niektórych postów, bo sytuacja obecnie zmienia się z miesiąca na miesiąc.
Bo nigdy nie była taka sama. Przez pewien czas w większości lokalizacji była bardzo zbliżona, z punktu widzenia zwykłego użytkownika praktycznie taka sama, ale zawsze w skali kraju były rejony z różnicami Orange vs T-mobile.spotify pisze: Spokojnie. Gdybyś nie użył słowa nigdy, nie byłoby z mojej strony pytania.
Tak zleee TM olało temat - po prostu Nas nie interesuje ta funkcjonalnośćspotify pisze: Ciekawi mnie właśnie to, że nic o TMobile nie ma na temat powrotu aktywnej transmisji z 3G do LTE. Olali temat ?? Oraz, że Orange faktycznie już chyba z wszystkimi sieciami ma HDVoice w przeciwieństwie do T-Mobile
Złe? Nigdzie tego nie napisałem. To było tylko pytanie.Marcin_ pisze:spotify pisze: Tak zleee TM olało temat - po prostu Nas nie interesuje ta funkcjonalność