Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Zobaczymy jak ten zapowiadany 2020. Ciekawe czy Orange będzie wycinał dostęp do własnej sieci dla Playowców np. rejonami, w których Play ma wystarczającą własną siatkę.Marens pisze:Mogliby zacząć pracować nad tymi lokalizacjami, bo jest ich trochę wbrew pozorom.
Stawiam, że chcą uniezależnić się od wspólnego LTE1800. Przy agregacji to w sumie niewielka różnica. Z sygnałem jest problem nie od strony stacji bazowej, a klienta. Mały modem/router/telefon nie przebije się tak jak sygnał ze sprzętu na stacji bazowej. Przy agregacji nawet słabe LTE2600 jako dodatkowe pasmo obok LTE800 pewnie będzie dawać radę.bed pisze:Właśnie! Któregoś razu miałem o to zapytać, bo uznałem że to błąd btserach... Przeglądając jakąś okolicę zauważyłem, że są stacje gdzie istnieje U900/G900/L800 i L2600. Nie było ani U2100, ani L1800 a zweryfikowane było L2600. Skąd może być taka decyzja, czym podyktowana i dlaczego nie pasmo które jednak lepiej poradzi sobie z pokonywaniem przeszkód w postaci L1800?
W ofercie Huawei widzę tylko RRU pod L800 mające dwa porty. Raczej im nie dolutowali kolejnych dwóchp2225 pisze: Może mają już jakieś RRU z 4-ma portami dla LTE800, ale siedzi w nim soft na MIMO 2x2?
Właśnie nie kojarzę kompletnie, która okolica mnie wtedy interesowała i gdzie takie akcje miały miejsce, stąd potraktowałem to jako błędy w bazie. A napisałem o tym teraz z racji podania przykładu planowanego uruchomienia L2600 bez L1800.kozien70 pisze:@bed - które to konkretnie stacje z L800 i L2600 a bez L1800?
Swego czasu było w btsearch sporo baboli na stacjach T-mobile pt. istniejące L800/L2600 a brak L1800i innych pasm. Ktoś po prostu "z automatu" wrzucił samą bazę odpaleń L800/L2600.
Jest U900 w obu przypadkach, a ja nierozważnie nie wyłączyłem sortowania stacji tylko z L2600. Mój błąd, ale nadal dziwnym jest brak L1800 i U2100 przy takiej konfiguracji, chyba że to błąd - ja też kilka razy już dodałem stacje, które miały realnie L1800 a nie było tego w bazie.kozien70 pisze:Faktycznie, brak zarówno jakiegokolwiek 3G jak i pasma 1800, za to jest pasmo 2600![]()
Sprawdziłem na kilku stacjach T-mobile z kompletem L800+L1800+L2600, modernizowanych w ciągu ostatnich 5 miesięcy. Wszędzie prędkość transmisji LTE identyczna na S7Edge XEO i S8 XEO.kozien70 pisze:OK. Dla potwierdzenia jutro obskoczę na Ursynowie kilka najświeższych zmodernizowanych stacji T-mobile.
Stacja nadal nie ruszona. Teraz pytanie czy N! będzie prowadzić jeszcze prace w terenie w nadchodzącym tygodniu? Dajcie znać jeżeli coś zobaczycie .kozien70 pisze:Pamiętam i czuwam.Mixiorek pisze: A Przy Bażantarni czeka
PS. Do wiosny coraz bliżej