• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 9 z 24
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24

#490411  autor: rogmaniek
 19 lip 2011, 12:18
rmpogorzelski pisze:w odpowiedzi na Pana zgłoszenie informuję, że problem ten jest nam już dobrze znany, dodam, że w celu przełączenia się na zasięg innego Operatora wystarczy włączyć w swoim telefonie wybór sieci na automatyczny w ustawieniach aparatu telefonicznego.

Wówczas Pana model aparatu będzie działał na krajowym zasięgu dostępnym aktualnie w danej lokalizacji.
Bardziej ogólnie i nie na temat, nie można było odpowiedzieć :smt042 Jak Uważacie, jest sens dalej "walczyć", pisząc oficjalną reklamację, o zasięg PTK Centertel? Może sprawę zgłoszę do UKE, skoro P4 nie traktuje jednakowo wszystkich Klientów :smt009

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#490419  autor: horas
 19 lip 2011, 12:37
rogmaniek pisze:Bardziej ogólnie i nie na temat, nie można było odpowiedzieć :smt042 Jak Uważacie, jest sens dalej "walczyć", pisząc oficjalną reklamację, o zasięg PTK Centertel? Może sprawę zgłoszę do UKE, skoro P4 nie traktuje jednakowo wszystkich Klientów :smt009
chętnie podpiszę się pod tą sprawą :lol:

#490422  autor: rogmaniek
 19 lip 2011, 12:51
horas pisze:chętnie podpiszę się pod tą sprawą
Dzięki za wsparcie :smt047 Ciekawe, jakie może być zdanie UKE, w tej kwestii? Niby to sprawa P4, odnośnie udostępniania roaming'u krajowego. Ale takie "dzielenie" Klientów, może być podstawą, do wydania decyzji niezbyt korzystnej dla operatora PLAY. Staram się Ich zrozumieć, bo może umowa z Centertelem, jest mniej korzystna, od tej z Polkomtelem. Jest jednak wiele miejsc w Polsce, gdzie znacznie lepszy zasięg ma operator Orange. Dodam, że również bardziej pojemną sieć 2G, poprzez działające BTS'y, pracujące w paśmie GSM/DCS 1800Mhz. Dlaczego, Ci Klienci, nie mogą mieć również możliwości korzystania z zasięgu Centertela :smt012 Tym bardziej, że rozwój własnej sieci, prawie się zatrzymał :smt009

O2 - Together is better!

#490457  autor: JaneQ_Damian65
 19 lip 2011, 14:43
To może jakaś petycja :mrgreen: ?
Chętnie podpiszę, przydał by mi się teraz zasieg Orange, kiedy na Playu 2G porozmawiać spokojnie się praktycznie nie da, a plus przeciążony...

#490463  autor: KC-KARLOS
 19 lip 2011, 14:52
JaneQ_Damian65 pisze:To może jakaś petycja :mrgreen: ?
Chętnie podpiszę, przydał by mi się teraz zasieg Orange, kiedy na Playu 2G porozmawiać spokojnie się praktycznie nie da, a plus przeciążony...
Dla mnie wyjeżdzając na wieś do rodziny, też przydałby się zasięg GSM Orange (w roamingu krajowym, Play'a tam nie mam), bo Plus ma problemy z zasięgiem - jest bardzo niestabilny w porównaniu do Orange, a nawet przy oknie w pokoju rodziców mam na SE ELM jedną, dwie kreski zasięgu UMTS 2100 Orange (stacja 10 km od wsi).
Jeśli P4 Sp z o.o. podpisało umowę z Grupą TP nt. roamingu krajowego, to powinni nas wpuszczać do Orange, jeśli Plus nie radzi sobie z przyjęciem klientów Play'a - więc ja też przyłączyłbym się do Waszej inicjatywy :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#490599  autor: rogmaniek
 20 lip 2011, 02:03
JaneQ_Damian65 pisze:To może jakaś petycja ?
Czemu nie :smt042 Tylko musimy pomyśleć, nad dobrze napisanymi argumentami.
Karlos20 pisze:bo Plus ma problemy z zasięgiem - jest bardzo niestabilny w porównaniu do Orange,
Właśnie. Są takie miejsca, gdzie to Centek ma lepszy zasięg od Polkomtela.

Gdybyśmy już poważnie pomyśleli, o takim piśmie/petycji, to pewnie musiałoby to być adresowane do "góry" P4 :smt042 Można byłoby jeszcze, takie same petycje, przedstawić UKE i UOKiK :smt047 Wiem, trochę mnie pobudza Era wyobraźni. Ale razem można więcej :smt042

O2 - Together is better!

#490616  autor: horas
 20 lip 2011, 08:04
rogmaniek pisze:Gdybyśmy już poważnie pomyśleli, o takim piśmie/petycji, to pewnie musiałoby to być adresowane do "góry" P4 :smt042 Można byłoby jeszcze, takie same petycje, przedstawić UKE i UOKiK :smt047 Wiem, trochę mnie pobudza Era wyobraźni. Ale razem można więcej :smt042
powiedz tylko słowo.... 8)
chętnie pójdę na "wojnę" o lepszy zasięg :twisted:
jestem dostępny do końca tego tygodnia a później zasłużony urlop :lol:

#490650  autor: Spacedust
 20 lip 2011, 12:03
Skoro część osób przejdzie ręcznie sieć Centertela, to sieć Polkomtela też będzie nieco odciążona. W dwóch sieciach naraz nie możemy być zalogowani ;)

#490651  autor: muchakk
 20 lip 2011, 12:06
Nie rozumiem czym się tak ekscytujecie. Orange to padaka. Jeżeli chodzi o jakość połączeń to PLAY(2g jak działało i 3g) oraz PLUS bije jakością połączeń Orange kilka razy:)

#490658  autor: joxar1
 20 lip 2011, 12:23
Akurat co do jakości w PLAY to bym się spierał. Ostatnio (odkąd zaczął się sezon letni) mam problemy z połączeniami zwłaszcza w 2G PLAY (w 3G też).

Przydał by się kolejny operator - zwiększyło by to zasięg i jakość usług.

#490659  autor: muchakk
 20 lip 2011, 12:27
Tak, ja nie mówię, że tak wszędzie jest. Tutaj opisuje to jak wygląda w Przemyślu.

#490662  autor: joxar1
 20 lip 2011, 12:35
A, to zwracam honor :P

To co, piszemy petycję czy coś w tym stylu?

#490663  autor: kerim36
 20 lip 2011, 12:43
probowac mozna, ale mysle ze ze wzgledu na "gorsza" umowe z centkiem pewnie nie pojda nikomu na reke

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#490676  autor: rogmaniek
 20 lip 2011, 13:43
muchakk pisze:Nie rozumiem czym się tak ekscytujecie. Orange to padaka.
muchakk pisze:ja nie mówię, że tak wszędzie jest. Tutaj opisuje to jak wygląda w Przemyślu.
Sam sobie Odpowiedziałeś, że wszystko zależy od lokalizacji. Piszę o Wielkopolsce i moich rodzinnych okolicach. Powtórzę się, że Centek ma lepiej rozbudowaną sieć 2G. A z 3G też się ruszyło ostatnio. :smt047 W POZnaniu*, Centertel też ma lepiej zagęszczoną sieć (zarówno 2, jak i 3G), od Polkomtela. Operator Plusa, o czym nie raz pisałem, w tym mieście ma najmniej stacji, z "W3". Z tego, co czytałem, podobnie jest choćby w Krakowie. Polkomtel ma dużo pozwoleń. Niestety bardzo dużo stacji, to lokalizacje "widmo" :smt012
kerim36 pisze: mysle ze ze wzgledu na "gorsza" umowe z centkiem pewnie nie pojda nikomu na reke
Też się obawiam, że umowa z Centkiem, jest mniej atrakcyjna, od tej z Polkomtelem. Stąd pewnie takie zachowanie P4.
horas pisze:powiedz tylko słowo....
To niech nastanie jasność niebieska :smt042
joxar1 pisze:To co, piszemy petycję czy coś w tym stylu?
Taka prośba do Was, jeśli macie jakieś inne argumenty, odnośnie tej kwestii, to może napiszcie tu. Ewentualnie na PW.

Nigdy nie pisałem żadnej petycji. Nie wiem, jak to dokładnie miałoby wyglądać. Może będą potrzebne jakieś podpisy czy inne zabiegi :smt042 Przerabiał ktoś, z Was, takie petycje/pisma/podania, itp.?

O2 - Together is better!

#490856  autor: wlkp
 21 lip 2011, 08:39
Nie wiem czy to coś da,bo unikają tego tematu jak ognia . :twisted:
Na swoim przykładzie powiem,mam w sumie 3 numery abonamentowe Play ,mieszkam na wsi w Wielkopolsce .Od prawie 3 miesięcy mam problemy z zasięgiem ,o czym informowałem BOK pierwszy raz 3 miesiące temu .Pierwsza odpowiedz po miesiącu :twisted: ,bez sensu bo nic mi nie wyjaśnili :evil: ,kolejna znowu po miesiącu,napisali że w moim miejscu zamieszkania sieć Play nie ma zasięgu i mam korzystać z sieci Plus ! Oczywiście tyle to ja wiedziałem,bo w zgłoszeniu to sam im napisałem że Play u mnie nie działa i mam ręcznie na Plusa ustawione . Tyle że Plus działa tak samo beznadziejnie / 2G -o 3G mogę pomarzyć / Sygnał z Plusa jest bardzo słaby,a sieć muszę łapać na zewnątrz ,mało tego często zdarza się rozłączanie rozmów .Na wyświetlaczu sieć zajęta,lub brak zasięgu .Nie jest to wina telefonu,bo sprawdzone było na 4 kartach sim i na 5 telefonach ! Kiedy czytałem tu na forum i na blogu napisał sam rzecznik że mają umowę z Orange na cały kraj bardzo mnie to ucieszyło bo z tego co sprawdziłem T i Orange ma u mnie najlepszy zasięg .Napisałem im o tym,ale nawet nie raczyli nic napisać na ten temat,odpisali znowu te same bzdury i w ramach rekompensaty na brak zasięgu po 3 miesiącach pisania dali.....totalna kpina :twisted: :twisted: :twisted: ,przeczytajcie sami:

Informujemy, ze w celu ponownej weryfikacji dokonaliśmy analizy zasięgu w miejscu Pana zamieszkania. Jak informowaliśmy wcześniej w podanej miejscowości nie ma silnego sygnału
z nadajnika P4 Sp. z o.o.. Zaznaczamy natomiast, że umożliwiamy korzystanie z nadajników naszego partnera, sieci Plus.
Zaznaczamy ponadto, że nie mamy możliwości ingerowania w polepszenie zasięgu sieci Plus.
Przypominamy również, że usługa, którą Pan posiada jest usługą mobilną, także zakres jej dostępności może się nieznacznie różnić.
Dodatkowo przypominamy, iż zgodnie z Regulaminem Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o.o. dla Abonentów „§ 8. Zakres Usług 1. Abonenci
za pośrednictwem Sieci Telekomunikacyjnej mają dostęp do sieci telekomunikacyjnych innych operatorów krajowych i zagranicznych, z którymi Operator ma zawarte stosowne umowy.10. Operator stale rozwija zakres Usług Telekomunikacyjnych dostępnych dla Abonentów. Zakresy usług dostępnych w miejscach, w których możliwym jest korzystanie z Usług Telekomunikacyjnych Operatora, mogą się nieznacznie różnić od siebie. Szczegółowe informacje na temat zakresu dostępnych Usług Telekomunikacyjnych można uzyskać w Punktach Sprzedaży P4 lub na stronie WWW Operatora.”
Mając jednak na uwadze opisaną sytuację proponujemy Panu dodatkowy pakiet 40 minut
na krajowe połączenia głosowe, który będzie przyznawany przez dwa kolejne Okresy Rozliczeniowe (2*40). Mamy nadzieję, że powyższa propozycja spotka się z Pana zadowoleniem. W celu jej aktywacji prosimy o konta i powołanie się na numer zgłoszenia 32720776.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszamy do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: [email protected] lub poprzez stronę internetową www.24.playmobile.pl. gdzie można również na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia, zobaczyć odpowiedź, uzyskać informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług.
Zachęcamy do oceny udzielonej odpowiedzi, której można dokonać poprzez wysłanie darmowego SMSa (w sieci PLAY) na numer: 8009 i wpisanie w treści odpowiedniej cyfry oznaczającej: 6- doskonale, 5- bardzo dobrze, 4- dobrze, 3- przeciętnie, 2- słabo, 9- trudno powiedzieć.

Z poważaniem,
.......

Jednym słowem olali mnie,na brak zasięgu dali na jeden numer 2x40 minut :smt011 :smt011

Odpowiedziałem im że na co mi te minuty jak ja nie wykorzystam tych co mam w abonamentach ,a poza tym na co minuty jak ja mam ciągłe problemu żeby się dodzwonić , o podłączeniu do sieci Orange nawet nie odpisali .

Dla mnie kpina roku :twisted:

#490858  autor: kerim36
 21 lip 2011, 09:05
playwlkp,

szybka rundka do Przemysla i juz masz mozliwosc zalogowania sie do Orange

#490863  autor: wlkp
 21 lip 2011, 09:25
kerim36 pisze:playwlkp,

szybka rundka do Przemysla i juz masz mozliwosc zalogowania sie do Orange
Daj spokój !

Tu nie chodzi żebym ja latał ze swoimi kartami SIM po Polsce . Tylko dlaczego skoro jest taka możliwość i Play ma takową umowę nie chce pomóc tym którzy naprawdę mają problemy z zasięgiem ! Skoro mają zdalną możliwość dać uprawnienia danej karcie SIM,to dlaczego takich ludzi olewają i im nie pomogą ? Co w Przemyślu są lepsi abonenci czy jak ?Nie mówię żeby zaraz dać wszystkim dostęp w Wielkopolsce,ale tym co naprawdę mają problemy ,np.na wsi .Jadąc do miasta nie ma tych problemów,więc tam jest to zbędne .Ale człowiek pisze do BOK,a tam ludzie z łapanki odpisują bez sensu i w niczym nie pomogą . Bo na zdrowy rozsądek na co mi 2x 40 minut rekompensaty na brak zasięgu ? Problemy mam na 3 numerach za które regularnie płacę abonament bez dnia zwłoki ? Tak się dba o klienta w Play ?
I poco Rzecznik robi wielkie halo i trąbi o tym że umowa z Orange jest od dawna i na cały kraj ?? :twisted:

#490871  autor: Niebo
 21 lip 2011, 10:22
Jak ktoś ma problemy z zasięgiem to nie korzysta z oferty danej sieci?! Swego czasu u mnie w miejscowości Era (no teraz T-Mobile, oraz od kilku lat już zasięg jest) nie miała zasięgu, i po prostu nikt z niej nie korzystał. Co ciekawe u mnie jest boom na Plusa... Dlaczego? Jako pierwszy postawił BTS-a, i jako pierwszy dorzucił na maszt 3G.

#490884  autor: kerim36
 21 lip 2011, 11:20
playwlkp pisze:Tylko dlaczego skoro jest taka możliwość i Play ma takową umowę nie chce pomóc tym którzy naprawdę mają problemy z zasięgiem !
Poniewaz ekonicznie moze mu to nie byc na reke. Z musu uruchomil orange w Przemyslu i pewnie na tym pozostanie

#490892  autor: wlkp
 21 lip 2011, 12:10
kerim36 pisze:
playwlkp pisze:Tylko dlaczego skoro jest taka możliwość i Play ma takową umowę nie chce pomóc tym którzy naprawdę mają problemy z zasięgiem !
Poniewaz ekonicznie moze mu to nie byc na reke. Z musu uruchomil orange w Przemyslu i pewnie na tym pozostanie
To jaki sens miało chwalenie się i denerwowanie ludzi że umowa była już podpisana rok temu i NA CAŁY KRAJ !!! To są słowa Rzecznika !!! A że warunki umowy mało atrakcyjne to poco podpisywali taką umowę ? Druga sprawa,jeśli tak to ja nie mówię żeby dawali dostęp wszystkim,tylko tym co najbardziej tego potrzebują .Bo w miastach takich jak Kalisz czy Poznań to jest zbędne i nie ma uzasadnienia.
  • Strona 9 z 24
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9