Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
LongCID możesz odczytać w aplikacji BTSearch Poland. Dodając stację do bazy BTSearch, LongCID zostaje obliczony przez skrypt.bed pisze:Skąd wziąć longCID
Nośnej nie odczytasz z ogólnodostępnych programów. Właściwie tylko niektóre telefony to potrafią. W LG można odczytać ją w hiddenmenu -> Engineering Mode i podawana jest w formacie:bed pisze:skąd mam mieć informację która to nośna?
Różnie z tym bywa. Na przykład w Białymstoku stacje z uruchomionym U900 (zamiana 2G na 3G) mają CIDy E-GSM i tak jest w wielu miejscach. Jeśli chodzi o UMTS 2100 to nie ma na to reguły, być może była to kompletna przebudowa, jednak to za mało informacji by wyciągać wnioski.bed pisze:Ktoś tutaj pisał, że Play nie zmienia żadnych danych w U2100 po modernizacji a u mnie jednak coś kombinowali i teraz baza jest nieaktualna.
Niestety, jednak było to do przewidzenia. Ogromna ilość stacji dostała UMTS, uporządkowanie Local Area Code oraz uruchomienie nieistniejącego dotychczas U900 N!bed pisze:Tyle lat roboty wielu ludzi, a przez modernizacje wszystkie dane o T-Mobile i Orange poszły na zmarnowanie...
Tak, na 1800 MHz też jest. Udało mi się powymuszać pasma komendami AT.bed pisze:A jak wyszukasz na trzecim paśmie to też jest?
To znaczy, nie ma pozwoleń na LTE-2100, ale Play na swoich stacjach (i na tej, z której mam sygnał) ma na UMTS-2100 pozwolenia MNET.pawelec2225 pisze:a pozwolenie UKE jest?
w sumie można to podpiąć pod pozwolenie MNET na U2100
najlepiej zrobić osobny temat do tego wtedy więcej ludzi się tym zainteresuje i będą sprawdzali u siebie tak jak to było z U900 Plusa.
Przypominam, że w Toruniu Play też testował na początku LTE1800, bo zdaje się akurat to miasto im łatwo pokryćjanekt pisze:To znaczy, nie ma pozwoleń na LTE-2100, ale Play na swoich stacjach (i na tej, z której mam sygnał) ma na UMTS-2100 pozwolenia MNET.pawelec2225 pisze:a pozwolenie UKE jest?
w sumie można to podpiąć pod pozwolenie MNET na U2100
najlepiej zrobić osobny temat do tego wtedy więcej ludzi się tym zainteresuje i będą sprawdzali u siebie tak jak to było z U900 Plusa.
Tak, na LTE-2100 łapie mi tylko Play'a. Sygnał się waha - czasami jest o 2-3 dB słabszy, a czasami nawet i o 10 dB.marcinek243 pisze:Janekt A po wymuszeniu rzekomo L2100 i przeskanowaniu sieci zgłasza sie tylko play? Reszta ma u ciebie chociaż Lte 1800 aby to potwierdzić? Rozrzut sygnału dziwnie mały jak na różnice między 1800 a 2100
LTE na 2100 działa już:Spacedust pisze:Jeśli to prawda to Play będzie drugą siecią w Europie po Vodafone Czechy, która odpaliła LTE 2100