Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Już to pisałem kilka razy na forum - Networks poszło w zagęszczenie i uruchomienie LTE wszędzie tam gdzie mają nadajniki na danym terenie. Play poszedł w geograficzny zasięg LTE.bed pisze:NetWorkS! nigdy nie dorównają pod względem ilości lokalizacji, a szkoda... Patrząc na pozwolenia w stolicy, N! ma ich około 1000 (T-Mobile więcej niż 500 w aglomeracji, więc nie wyświetla się ich cała ilość), a Play wyświetla ~tylko 357. Nawet biorąc pod uwagę, że z LTE NetWorkS! korzystają dwaj operatorzy to i tak mają większą pojemność sieci, do tego przy sporo większym zagęszczeniu nadajników, co może gwarantować lepszy zasięg wewnątrz budynków.
Wczoraj z ciekawości sprawdzałem jak wygląda zasięg LTE Play w Łodzi i momentami było ciężko z nim nawet na ulicy w centrum miasta.
pozwolenia pozwoleniami. u mnie Orange ma po 3(!) pozwolenia na LTE na każdej stacji od kilku miesięcy, a LTE w promieniu 60km jak nie było tak nie ma. co mi da zagęszczenie stacji jak jest tylko w niektórych miejscach? co do aktualizacji mapy to macie screena z LTE poprzedniej:bed pisze:Patrząc na pozwolenia w stolicy, N! ma ich około 1000 (T-Mobile więcej niż 500 w aglomeracji, więc nie wyświetla się ich cała ilość), a Play wyświetla ~tylko 357.
żeby jeszcze operatorzy konfigurowali pasmo U900 tak, żeby miało taki zasięg jak GSM900...Yey pisze:Benjamin Linus,
Jeśli masz telefon z UMTS900 to na zobaczenie GSM masz już coraz mniejszą szansę...
Co konkretnie jest w niektórych miejscach? Zagęszczenie czy zasięg?pawelec2225 pisze:co mi da zagęszczenie stacji jak jest tylko w niektórych miejscach?
Można powiedzieć że jestem w tej sytuacji.3G pisze:Czy ktoś korzysta z LTE Playa "poza" zasięgiem tym podawanym na mapie? Kiedyś zasięg UMTS był u nich w rzeczywistości większy niż podawali, podobnie znam teraz taką sytuację z LTE Plusa, a jak jest w przypadku playowego LTE?