Użytkownik
mariusz9a
DSS to nie są żadne "wycinki" tylko całe pasmo jest dynamicznie współdzielone pomiędzy LTE i 5G.
Pasmo nie ma większego znaczenia (w sensie jaka technologia może na nim działać). Tak jak 2100 pierwotnie wykorzystywane pod U2100 zostało przeznaczone na L2100, może zostać przeznaczone na 5G. Analogicznie inne pasma.
kaspeed pisze: ↑07 mar 2024, 18:44Nie moge sie z tym zgodzić różnica jest przykład miejsce w którym bywam często : Dworzec PKP POZNAŃ GŁOWNY I CAŁA GALERIA. Prędkości Orange i Tmobil w LTE miałem po 3-4 mega teraz w 5g dobija do 500/700a w LTE predkości wzrosły do 60-90
nawet
więc odciążenia są wyraźne w wielu miejscach.
Faktycznie widać różnicękozien70 pisze:Play Warszawa, Wokalna - przed uruchomieniem C-band LTE osiągąło w porywach 30-40Mbit. Po uruchomieniu C-band wyniki LTE podskoczyły do nawet 150Mbit. Różnica znaczna. Wszystko zależy od tego jaki typ terminali ma przewagę w okolicy.
Wybacz ale zaciekawiło mnie to. U którego operatora widziałeś 5MHz w DSS? I czym to sprawdzałeś?
To akurat wina Twojego telefonu. Mam podobna sytuacje. W OnePLUS jak telefon zaloguje się do 5DSS to nie potrafi agregować wielu pasm LTE. W przypadku IPhone'a jest to bez różnicy bo telefon ma 5G DSS + doagerowuje wszystkie pasma LTE i praktycznie wychodzi na to samo.
A moża pora zrozumieć czym jest DSS i jak to działa?
No tak, dla Ciebie cena 3,99 to 3 zł, a nie 4 zł
Jaka wersja note 11 Pro 5G? Z mediatekiem 920?Młody.. pisze: ↑17 lut 2024, 15:14W bliskim otoczeniu BTS-a Playa SKA3304 (Mickiewicza 16) w Skarżysku-Kamiennej, można solidnie przetestować swój telefon. W moim przypadku Redmi Note 11 Pro 5G.
https://zapodaj.net/plik-XHDy4A0U3t
Sprawdzę jeszcze w wolnej chwili osiągi SKA3301 (11 Listopada 7) w jej bliskim otoczeniu. Jak na razie z C-Band są dwie wspomniane w poście stacje, ale ich pokrycie jest bardzo dobre. Wewnątrz budynków zasięg jest lepszy niż LTE2600, na zewnątrz punktowo można zaobserwować lepsze parametry siły, niż w LTE1800.
W dalszym otoczeniu obu BTS-ow, i kotwicach z innymi, bez C-Bandu stacjami, prędkości między 700 a 900 Mbit. LTE także w lepszej kondycji, i nawet przy gorszych parametrach jakościowych (RSRQ i SNR), te 100-150 Mbit to tak na spokojnie, a przy wzorcowych wskazaniach, 300 Mbit i więcej.