• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 73 z 99
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 99

#720464  autor: horas
 28 maja 2014, 09:17
Widzę, że problem braku CI jest już chyba ogólnopolski :?
Nie zostaje nic innego jak zasypywać BOA w T-M mailami/zgłoszeniami o braku CI...może gdy zobaczą jaka jest skala to się wezmą do roboty ?

Teraz z innej beczki :lol:
Który z niżej wymienionych telefonów płynnie będzie pokazywał CI (jeżeli w ogóle będzie miał co pokazywać ;) )?? :

Motorola RAZR2 V9
Nokia N76
MOTOROLA KRZR K1
MOTOROLA RAZR2 V8
SONY ERICSSON C702
SONY ERICSSON K850i

Jakoś mnie tak ostatnio naszło na starocie, jakoś przejadły mi się smartphony :-D

pozdr.
horas

ps.
na mojej starej i wysłużonej Nokii 6021 wczoraj wieczorem i dziś rano zauważyłem napis "Szczecin", no ale już go nie ma...podejrzewam że przez noc jest CI w formie MAKRO...

znów pojawiło się MAKRO CI "Szczecin"....ale co dziwne nie na każdym telefonie...(obsługującym oczywiście możliwość odbierania i wyświetlania CI z k.50)

a teraz pokazało mi się CI "Dolina Dolnej Odry" .....hmmm dziwne....pierwszy raz widzę takie CI w Szczecinie ....

teraz zonk, CI "Bracka"....jest w Szczecinie ul. Bracka ale ode mnie w linii prostej będzie jakieś 7-8 km...a po drodze kilkanaście innych bts'ów...dlaczego akurat "Bracka" do mnie doleciała ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 13:57 przez horas, łącznie zmieniany 4 razy.

#720489  autor: pakierhakierxd
 28 maja 2014, 12:30
Niedługo pewnie całkiem to wyłączą skoro włączają i wyłączają :P ,ja tego na Androidzie wcake nie widzę ale mi to obojętne to tylko napis ;)

#720498  autor: Kryniczanin
 28 maja 2014, 13:00
T_Mobile na wyłączeniu CI może tylko zyskać. Kupa ludzi ma włączono tylko 2G żeby CI było. Tak to jeden powód mniej dla siedzenia w only 2G
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 13:45 przez Kryniczanin, łącznie zmieniany 1 raz.

#720512  autor: pakierhakierxd
 28 maja 2014, 13:35
Wyłączać 3g dla ci ,dziwne :)

Pozdrawiam :)

#720543  autor: janekt
 28 maja 2014, 15:39
Wątpię, żeby w ogóle mieli wyłączyć CI. To by była straszna głupota.
Wydaje mi się, że grzebią w sieci. A dlaczego grzebią? Bo zbliża się czerwiec. A co ma być w czerwcu? LTE.
Innego powodu nie widzę. :wink:

JanekT

#720555  autor: pakierhakierxd
 28 maja 2014, 16:20
Play wyłączył na swojej sieci i co ktoś o tym pisze ;)

Pozdrawiam :)

#720574  autor: erymo
 28 maja 2014, 17:14
bledne CI pojawiaja sie przewaznie od razu po rozpoczeciu modernizacji i tak wymyslilem ze moga wynikac z przerzucania sprzetu miedzy btsami, jesli nie wylaczono ich to nadaja ci ze starej lokalizacji.

pojedyncze nadania zwykle w godzinach porannych moga sie laczyc z faktem wybudzania btsa poo nocy kiedy to pracuja na trybach econo.

takie moje propozycje odpowiedzi na nurtujace nas pytania czemu takie dziwne ci widzimy i do tego nie przez caly czas.

mysle ze to temat bardzo malo wazny na tle calej modernizacji i moze jak juz wlacza co najwazniejsze ktos zajmnie sie takimi "piardami" ;)

a jak ktos chce sie lokalizowac polecam wlaczyc odbior sygnalów gps i dowolna mapke

#720708  autor: janekt
 28 maja 2014, 23:22
Zauważyłem coś dziwnego. Normalnie moja Nokia E52 odbiera komunikaty CI co 4 minuty. Około 21-22 zrobiło się co 5 minut, a od 22:46 jest raz na 12 minut lub co 4 minuty. :?:
Ewidentnie coś majstrują...

JanekT

#720821  autor: hdfunpack
 29 maja 2014, 15:16
pakierhakierxd pisze:Play wyłączył na swojej sieci i co ktoś o tym pisze ;)
W tmobile CI jest/było dosyć szczegółowe, dlatego tak o tym piszą, bo to jest duża strata.

#720962  autor: janekt
 29 maja 2014, 21:52
Dziwne rzeczy się dzieją z tym CI u mnie w Toruniu.
Zauważyłem, że dzisiaj w nocy, a dokładniej między 0:16 a 6:30 nie było ani jednego komunikatu ze stacji bazowych. Rano wróciły, interwał ~4 minuty. Przypuszczam, że tak jest każdej nocy.
Byłem dzisiaj na rowerze i wziąłem ze sobą E52. Ku mojemu zdumieniu- w Toruniu jest także CI Mikro. Sami zobaczcie!
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Naprzemiennie Mikro z Makro. Normalnie działa także piko-komórka w Galerii Copernicus:
Obrazek Obrazek

Wygląda mi to na jakąś awarię spowodowaną włączaniem LTE w mieście- zasięg jest już w każdej dzielnicy. Kilka nadajników działa normalnie, kilka nie- dziwne...
Dobrze, że w ogóle działa. :D
Być może jest tak, że na tych nadajnikach, na których działa LTE nadaje tylko CI Makro, czyli Torun. Natomiast te, na których nie ma (i na razie nie będzie LTE) nadają "po staremu". Tak mi się wydaje, ale pewien nie jestem, jeszcze to sprawdzę.
Teraz, w domu, mam co jakieś 4 minuty Torun i Torun.

JanekT

#722824  autor: horas
 05 cze 2014, 13:32
teraz w Szczecinie świeci CI "Pomorze Zachodnie"

#722851  autor: janekt
 05 cze 2014, 14:17
Toruń: bez zmian. Straszna nuda w tym eterze... :roll:

JanekT

#724421  autor: horas
 11 cze 2014, 09:41
Już od miesiąca pałuję się z technikami T-M...śle zgłoszenia za zgłoszeniem o braku lub nieprawidłowym działaniu kanału "50" i za każdym razem dostaję zwrotkę, że przecież wszystko działa :lol:
Wczoraj znów poszedł kolejny mail i dziś rano zadzwoniła Pani z T-M potwierdzić wpłynięcie mojego pisma....i stwierdziła, że jednak chyba jest coś na rzeczy bo już dużo "reklamacji" wpłynęło z całej Polski o nieprawidłowym lub całkowitym braku Cell Info 8) no ale "technicy" tego nie widzą z poziomu swego biurko w Warszawie, czy gdzie tam Dział Techniczny ma swoją siedzibę...u nich w systemie wszystko działa...
No ale może w końcu zauważą problem jak zasypiemy ich mailami o braku CI w naszych rejonach... 8)

#724623  autor: aquick
 11 cze 2014, 22:11
Mi dzisiaj rano parę minut przed 6 w Nokii 6151 z czeskim nr zalogowanym do TMO "świeciło" Rownina Wrzesinska.

A tak trochę poza tematem: orientuje się może ktoś jak wygląda sprawa Cell Info na Litwie, Łotwie i Estonii? Czy Tele2, Bite lub Elisa emituje nazwy? Pytam, bo nie wykluczam, że jak dobrze "pójdzie" to w niedalekim czasie chce wrzucić chociaż z kilkadziesiąt screenów, jeżeli LT, LV i EE emitują nazwy ;-)

pozdro ;-)

Obrazek

#724711  autor: remigiusz78
 12 cze 2014, 11:25
aquick pisze:Mi dzisiaj rano parę minut przed 6 w Nokii 6151 z czeskim nr zalogowanym do TMO "świeciło" Rownina Wrzesinska.

A tak trochę poza tematem: orientuje się może ktoś jak wygląda sprawa Cell Info na Litwie, Łotwie i Estonii? Czy Tele2, Bite lub Elisa emituje nazwy? Pytam, bo nie wykluczam, że jak dobrze "pójdzie" to w niedalekim czasie chce wrzucić chociaż z kilkadziesiąt screenów, jeżeli LT, LV i EE emitują nazwy ;-)

pozdro ;-)
Litwa nie ma CI Łotwa i Estonia tak. Estonia ma nazwy ulic galerii itd Łotwa natomiast nazwy dróg krajowych itd zreszta zerknij tu screeny sprzed roku plus Petersburg remigiusz78.fmix.pl

#725420  autor: slawnokia
 15 cze 2014, 18:34
remigiusz78
Pierwszy raz widzę CI pisane cyrylicą :D

aquick
Czekamy na screeny nazw CI z Twojego wyjazdu.

pakierhakierxd
Wyłączać 3g dla ci ,dziwne :)
Są różne hobby, czasami dziwne :-).

Śląsk i Bielsko nadal bez CI, w nocy czasem pojawia się nazwa Makro.
Choć w któryś dzień w Bielsku można było zobaczyć "Zakopane".
Nie widzę u mnie żadnych zmian LAC.

Kilka nazw z Mysłowic, kiedy jeszcze CI było obecne:

Obrazek Obrazek

Bielsko, nazwy nie wiadomo skąd :shock: :

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

#725471  autor: joxar1
 15 cze 2014, 21:24
Witam po dłuższym niepisaniu na forum, mam dla was kilka screenów jeszcze z niezmodernizowanej części kraju (poza jednym wyjątkiem):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

#726313  autor: Młody..
 19 cze 2014, 19:00
U mnie powrót CI , po ponad dwóch tygodniach.. Komunikaty co ok. 4min - także w stanie czuwania na wyświetlaczu.. Na GSM900 praktycznie cały czas pojawia się część Mikro , a na DCS1800.. Makro.

#726415  autor: horas
 20 cze 2014, 12:56
W Szczecinie w ciągu dnia brak jest CI. W nocy jest tylko makro CI "Szczecin"...

#726483  autor: grzegorz0plonka
 20 cze 2014, 17:41
  • Strona 73 z 99
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 99
  • 1
  • 71