piotros.org pisze:W sumie można załatwić to inaczej...
1. Przekierować wszystkie połączenia ze swojego numeru na inny tymczasowy numer.
2. Główny numer włożyć do telefonu z mocną baterią.
3. Udać się do punktu kurierskiego, żeby nadać ubezpieczoną przesyłkę do znajomej osoby lub przesyłkę w tą i z powrotem do Przemyśla z włączonym telefonem.
4. Po około 2-3 dniach mamy już numer z działającym zasięgiem Orange'u.
Dobry pomysł

Ech, może nad tym pomyślę
mkowalski pisze:To nie ma prawa się udać, bo uprawnienia są dla karty SIM, a nie dla numeru. Jeśli wyrobisz duplikat na wschodzie, to być może będzie dostęp do Orange. Ale jeśli dostaniesz kolejną kartę, już w Poznaniu, to nie będziesz miał uprawnień do korzystania z sieci Orange.
Rzeczywiście, Możesz mieć mieć rację. O tej kwestii, choćby z numerem seryjnym karty SIM, nie pomyślałem. Dzięki.
mkowalski pisze:kerim36 napisał/a:
mysle, ze moze pojawic sie jeszcze taka kwestia, ze karta zalogowana ponownie poza okolicami Przemysla, moze spowrotem wrocic do domyslnych dwoch ustawien sieci Play i Plus - ale to juz zalezy jak ktos to skonfigurowal
Właśnie w tym rzecz, że tak nie jest. Karty wschodnie dostały te uprawnienia i jak na razie nikt im ich nie zabrał - także logują się do Orange na terenie całego kraju.
I to mi się właśnie nie podoba. Bo co innego, gdyby możliwość logowania się do sieci PTK Centertel, była tylko w wybranych regionach. A obecnie jest to właśnie, wg mnie, nie fair. Po prostu, są Klienci, którzy powiedzmy są faworyzowani, mając zasięg operatora
Orange już w całej Polsce
kerim36 pisze:na razie
Rzeczywiście nie zdziwię się, gdy to się zmieni, po nagłośnieniu kwestii, przez niektórych Klientów
POZdrawiam*