Kolejne poszukiwania c-bandu NetWorksa w Malborku - tym razem odnalazłem go na skraju Osiedla Południe (Kotarbińskiego/Konopnickiej) - sygnał tym razem łapałem z... Wielbarku (stacja ul. Koszalińska 5, wieża Cellnex - świetnie widoczna gdyż znajduje się pole uprawne) + wspomaganie kotwicą LTE2600 z dosyć wypasionego nadajnika (niełapiącego n1) na 500-lecia na dachu byłego NZOZ. W tym miejscu nadaje zarówno Orange jak i T-Mobile

prędkości między 400 a 600 mbps (minimalnie szybciej było w T). Sygnał dobrze się rozchodził po ul. Konopnickiej, lecz wpływ stacji na Sienkiewicza robi swoje i n78 zmienia się w n1.
Z kolei Orange nieśmiało nadaje n78 (prędkości między 200 a 400 mbps, sygnał szybko się urywa po kilkuset metrach) z pojedynczego sektora (współdzielonego testowo z T) z lokalizacji De Gaulle'a przez połowę ul. Kotarbińskiego.
Reasumując: T coraz lepiej sobie radzi z pokryciem n78 (obejmuje już południową i wschodnią część miasta), nadal Śródmieście, Kałdowo i Piaski mają tylko n1, Orange powoli też zaczyna świecić lepszym 5G, ale do T sporo brakuje, nie mówiąc o Playu.
Obecnie skupiałem się bardziej na Orange, testy robione z oferty Flex - na iPhonie eSIM, na RMX2111 karta-klon.
Najlepsze wyniki z Orange:

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam