Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Po najmniejszej linii oporu...Mixiorek pisze:Paskudztwo, miał być maszt kratownicowy.
No, ciekawe. Widzę, że się reklamują nawet 1 Gbps. Ciekawe czy symetryczne łącza również montują. Dobrze chociaż, że jest alternatywa do dużych operatorów krajowych.Mixiorek pisze:Jest lokalny operator KNC, który w wielu miejscach jest w stanie pociągnąć światło do posesji.
Ciekawe czy to w ogóle zrobią skoro Orange generalnie nie jest otwarte na specjalne zamówienia czy prace montażowe. Wszystko według ich planu i filozofii, nawet w środku miasta. Generalnie są trochę mało pomocni.Mixiorek pisze:Nie słyszałem by Orange szykowało się by wejść ze swoim FTTH ale moim zdaniem pewnie w ciągu roku to zrobią.
Z twojego opisu i tego co widziałem wynika raczej, że to norma.Mixiorek pisze:Staranność pociągnięcia tych kabli woła moim zdaniem o pomstę do nieba. Wiszą, nisko nad polami. Na słupie zwinięta część kabla światłowodowego i mała skrzynka.
Jak w 90% przypadkówja.michal pisze: Po najmniejszej linii oporu...
Mają bardzo wyśrubowane plany sprzedażowe. Muszą budować sieć i atakować klientów ofertą. Kasę na inwestycję mają. Jak na nasze warunki są to ogromne środki i inwestycje. Zwykle funkcjonowało to u nas z dofinansowaniem z UE itp. A oni inwestują w 100% swoje środki. Oby jeszcze Netia ruszyła z budową światłowodów do klienta.Ciekawe czy to w ogóle zrobią skoro Orange generalnie nie jest otwarte na specjalne zamówienia czy prace montażowe. Wszystko według ich planu i filozofii, nawet w środku miasta. Generalnie są trochę mało pomocni.
Niestety - oby szybciej bo plan i czas goni. Co ciekawe instalacje wewnątrz budynków wyglądają na wykonane starannie. Wszystko pewnie zależy od podwykonawcy danych prac i od samych ludzi, którzy to robią.Z twojego opisu i tego co widziałem wynika raczej, że to norma.
Rzućcie okiem na http://www.uke.gov.pl/files/?id_plik=23662 gdzie obecnie te skrawki leżą (białe pasemka).harys pisze:Takie marne GSM, biorąc pod uwagę,że mają roaming może dobrze zrobiliby playowi. Wtedy całe 15MHz na LTE.
Właśnie na śląsku jest dużo lokalnych dostawców którzy oferują światło nawet w bardzo małych miejscowościachja.michal pisze:Widzę, że się reklamują nawet 1 Gbps. Ciekawe czy symetryczne łącza również montują. Dobrze chociaż, że jest alternatywa do dużych operatorów krajowych.
Mixiorek pisze:Przyznać się kto to zrobił?![]()
Pawrzes, ale masz na myśli tylko Warszawę i okolice? Czy to Ty pojechałeś po bandzie i wrzuciłeś całą Polskę (T-mobile L800/2600) bez weryfikacji, tylko na podstawie pozwoleń?Pawrzes pisze:Mixiorek pisze:Przyznać się kto to zrobił?![]()
Ja![]()
Pawrzes pisze: Ja![]()
Zostały stacje odpalone jako pierwsze lub jedne z pierwszych:Teraz już praktycznie wszędzie nowe pasma odpalają wspólnie, jak widać w aglomeracji warszawskiej mało już zostało lokalizacji z których nowe pasma nadaje tylko jedna sieć.
Nie no, chyba odpisał jedynie na Chyliczki?kozien70 pisze:Pawrzes, ale masz na myśli tylko Warszawę i okolice? Czy to Ty pojechałeś po bandzie i wrzuciłeś całą Polskę (T-mobile L800/2600) bez weryfikacji, tylko na podstawie pozwoleń?
kozien70 pisze:Pawrzes, ale masz na myśli tylko Warszawę i okolice? Czy to Ty pojechałeś po bandzie i wrzuciłeś całą Polskę (T-mobile L800/2600) bez weryfikacji, tylko na podstawie pozwoleń?
Dlaczego jak odpalają L2600 to nie odpalają równocześnie też L800?Pawrzes pisze:Mixiorek pisze:Przyznać się kto to zrobił?![]()
Ja![]()
No to teraz został zweryfikowany ogromny obszar wszystkich działających stacji 800/2600 więc jest wysyp nowych lokalizacji: http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 32&zoom=12
Teraz już praktycznie wszędzie nowe pasma odpalają wspólnie, jak widać w aglomeracji warszawskiej mało już zostało lokalizacji z których nowe pasma nadaje tylko jedna sieć.