harys pisze:Podpytam delikatnie. Skoro jest tak źle, to czemu kotzystasz z ich usług?
Tak się składa, że korzystam tylko okazyjnie góra raz na tydzień z ciekawości czy to co reklamują i to o czym piszą Fanboye Plusa ma jakikolwiek związek z rzeczywistością
Sprzed chwili. Na Plusa szkoda nerwów by o tej porze by testować o ile da się uruchomić speedtesta.
Tak jak wspomniałem. Brak planów jeżeli chodzi o Białystok. DK8 Białystok-Warszawa z Białymi plamami nawet GSM DK8 Białystok-Augustów trochę lepiej z LTE800 i prędkościami 2.5 mbps
W jednym miejscu na DK8 Białystok-Augustów jest o tyle śmieszna sytuacja, wpada rozmowa jesteśmy zalogowani do LTE800 z sygnałem -100 dBm zrzuca do szczątkowego GSM i następuje rozłączenie rozmowy
Odnośnie reklam Plusa, że jest 2x szybszy od Play są nie na miejscu, powinna zająć się tym odpowiednia komórka. Jeżeli chodzi o Warszawę i zasięg wewnątrz budynków zapomnieli wspomnieć, że w Plusie są piko komórki bez LTE.
Z Plusa korzystałem od 2007 do 2013 r. jako główny operator. Kiedyś nie było powodów do narzekań, nie było zapotrzebowania na DATA nawet jako operator 3G miał lepszy zasięg od konkurencji w tamtych latach, ale ta sieć zatrzymała się w rozwoju, dalej są NodeB z HSDPA 7.2 mbps, nawet z dookolną anteną, kiepski dosył do stacji opierający się głównie na radioliniach.