zajadacz pisze:Boli mnie to, że są równi i równiejsi. Aero2 powinno dostać po tyłku za wprowadzenie captcha, a nic im nie zrobili. Plus powinien dostać po tyłku za reklamowanie internetu no limit, gdy w rzeczywistości był FUP i lejek. Do tego wywrócenie aukcji LTE przez NetNet.
Generalnie to Zębaty jak dla mnie jest typowym przykładem polskiego janusza biznesu, który robi od zawsze ładnie opakowany szajs. Jego prawo, taki jest polski rynek, nikt mu nie broni. Ale sieć komórkowa CP jest zwyczajnie najgorsza w PL, wiec będę trzymał się od niej z dala. Tak samo jak od platformy cyfrowej, gdzie przy muti roomie muszę co jakiś czas biegać z kartą do drugiego dekodera (!).
No to napisz wprost, że nie jesteś obiektywny, masz jakiś uraz i tak dobierasz fakty, żeby wyszło, ze wszystko co Solorzem związane, to największy szit z szitów. Nawet uśredniony raport UKE to jedna wielka ściema. Solorz to chytry janusz biznesu, który niszczy Twoje romantyczne wyobrażenie o biznesie, gdzie każdy przedsiębiorca ma głównie na uwadze dobro bliźniego. Jeśli wiesz, że gdzieś złamano prawo, zgłaszaj! Ukrywanie takich informacji jest również złamaniem prawa.
Co do multiroomu kwestia gustu. Każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Ja u siebie przekładałem kartę ostatni raz w styczniu. Najszybciej chyba po 2 tygodniach. Dla mnie osobiście nie ma z tym żadnego problemu. Co do jakości sieci, to żadna sieć mobilna nie jest jakościowo jednolita. Dyskusja bezsensowna, bo to jest dyskusja z rodzaju: Jaki kolor jest ładniejszy.
Mixiorek pisze:Skoro już zrobiłeś offtop na jakość TV. Porównaj sobie jakość HD w wydaniu TVN24 HD (natywne) i jakość obrazu Polsat News HD, Wydarzeń (studia, wejścia live itp. itd.). Podobnie relacje sportowe Polsatu. Chodzi o sygnał produkowany przez Polsat. Jeżeli nie widzisz różnicy w jakości to ja nie mam pytań. Na taką jakość (...)
Ale po co ta dywagacja na temat jakości poszczególnych kanałów? To, że jeden ma w nazwie Polsat? Temat zszedł na jakość platform cyfrowych. Akurat TVN24 HD leci z tego samego transpondera do NC+ i CP. Jakość identyczna na obu platformach. Co mnie obchodzi, że jakiś kanał, który ma w nazwie Polsat ma niższą jakość? Jeden klik i oglądam TVN24 HD w super hiper full HD 5d 8G LTE jakości.
Mixiorek pisze:Podobnie moim zdaniem może być z siecią komórkową Pana Solorza. Tym bardziej, że przecież liczby w tabelkach się zgadzają i jeszcze w badaniu UKE same cymesy. Po co więc inwestować w jakość skoro jest "tak dobrze"?
To reszta sieci inwestuje w jakość dla dobra klientów? Litości. Inwestuje, bo musi, inwestuje, żeby nie zostać w tyle, inwestuje, bo inwestycja w perspektywie czasu przyniesie zysk itp. Wszystkie sieci postępują tak samo.
zajadacz pisze:A CP bazował tylko i wyłącznie na swojej sieci, nawet nie próbując jej rozbudowywać. CP usiłował sprzedawać neta na sieci Aero 2 z beznadziejną ofertą (limitowany nocny transfer, gdy inni mieli w nocy nolimit), mając w całym Szczecinie 2 stacje bazowe (Maszt Emitel na Warszewie i Masz Orange przy Jagielońskiej). Przecież to była jakaś kpina.
Przecież to były dwie osobne spółki mające jednego większościowego udziałowca. Plus/CP kupował hurtem ruch, za który płacił. Miał sprzedawać ze stratą? To działanie na szkodę akcjonariuszy!!! Skąd Aero2 miało mieć kasę na gwałtowny rozwój? Skoro to była spółka wydmuszka i praktycznie bez żadnego majątku nikt nie pożyczy kasy?!
zajadacz pisze:Oferowanie neta mobilnego jako stacjonarnego może mieć sens na jakiś totalnych odludziach, gdzie ciągnięcie światłowodu nie ma sensu np. dla kilku domków. Ale nie można z tego robić głównej usługi oferowanej w miastach, tak jak robił i robi to CP. Jakiej sieci by nie zbudowali, to zwyczajnie nie ma to prawa dobrze działać i musi się zapchać. Fizyki nie oszukasz.
Amen. Ale skoro ktoś jak pelikan łyka wszystko co mu pod nos podsuną w reklamie, to do kogo trzeba mieć pretensje? Mobilny nigdy nie zastąpi po kablu. Ale nie trzeba również mierzyć wszystkich jedną miarą. Są ludzie, którym mobilny w zupełności wystarczy i będą zadowoleni. Najwięcej krzyku robią naiwniacy, którzy mając dostęp do kablówek, światłowodów wybrali mobilny, bo myśleli, ze robią interes życia i będą mieć bez limitów 150 Mbps za 1zł/mc. I proszę, nie podkreślaj ciągle pustych sloganów reklamowych. Każdy przed zakupem oferty podpisuje się, że się zapoznał z regulaminem i się z nim zgadza. Za głupotę się płaci. Jeśli ktoś na własne życzenie zostaje barankiem, to niech się później nie dziwi, że go golą.