Claudec pisze:Ja nie mam nawet po co wybierać się na taka wycieczkę U mnie zasięg orange pogorszyli likwidując anteny w centrum miasta.
Dzięki temu tracą klientów, kto chce mieć telefon bez zasięgu?
Ok, tak jest u Ciebie. Ale, w moich rodzinnych okolicach, to właśnie PTK Centertel ma najlepszy zasięg 2G. I też coś się ruszyło z 3G.
muchakk pisze:Playo'wskie 3G daje radę (sorry 4g ) w godzinach szczytu rozpędza się do ~5mbps na downloadzie i 1,5mbps na uploadzie
O to super. I rozumiem, że nawet w obecnej sytuacji tak jest?
muchakk pisze:Dla mnie to jakieś nieporozumienie, że Orange ma tutaj na nadajnikach 2g tylko GPRS
A to dziwne. Bo gdybyś Napisał tak o Polkomtelu, to pewnie nikt by się nie dziwił
alkonauta pisze:W związku z czym, proszę o sprawdzenie w ustawieniach telefonu, czy w Pana lokalizacji ustawienie ręcznego zasięgu Orange jest możliwe, jeżeli tak, to może Pan bez przeszkód korzystać z niego, bez ponoszenia dodatkowych opłat.
Delikatnie pisząc- głupia odpowiedź. Bo gdybyś nie Sprawdzał, że nie można się zalogować do sieci PTK Centertel, to byś nie Robił zgłoszenia, w tej kwestii
horas pisze:W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż możliwość korzystania z zasięgu sieci Orange w obecnej chwili jest możliwa tylko i wyłącznie w wybranych lokalizacjach. Jeżeli w Pańskiej miejscowości nie ma takiej możliwości bardzo mi przykro, lecz jest to dopiero nowa usługa naszej sieci. Ciągle pracujemy nad poprawą zasięgu oraz oferowanych przez nas usług, proszę więc o cierpliwość. Mam nadzieję, iż w niedalekiej przyszłości będzie Pan mógł w pełni korzystać z naszych usług...
Szkoda, że się nie zgodzili. Ale odpowiedź, moim zdaniem, jest już sensowna. Ja nadal czekam na decyzję z P4, w sprawie mojego zgłoszenia. Jak również dostanę negatywną odpowiedź, to Im nie odpuszczę tak szybko
INTRO pisze:Zapewne niedługo na allegro pojawią się startery Play aktywowane w Przemyślu z dostępem do sieci Orange.
I właśnie o to mi chodzi. Nie mając zasięgu macierzystej sieci i słaby zasięg Polkomtela, w danej miejscowości, mogą być chętni na taki zakup. Jeśli ktoś miał wcześniej numer w Centku, lub sprawdził później i ma zasięg operatora
Orange, to z chęcią kupi sobie taki starter, by mieć niskie ceny usług, z w miarę dobrym zasięgiem, w swojej lokalizacji.
Dlatego obawiam się, żeby takie "dzielenie Klientów", moim zdaniem, nie skończyło się gorzej dla P4, niż Myśleli
POZdrawiam*
[ Dodano: 2011-07-13, 00:22 ]
muchakk pisze:Wyślij rodzinie do Przemyśla (jak taką masz w tym mieście) starter niech Ci aktywuje. Jak nie masz to ja Ci mogę taki starterek wysłać
Żeby tak szło, na pełnomocnictwo, wyrobić duplikat karty SIM, w jednym z Salonów w Przemyślu, to bym o to Ciebie poprosił

A później, już w
POZnaniu*, poprosiłbym ponownie o duplikat karty SIM. Wszystko bez jeżdżenia

Ale to tylko taka moja
Era wyobraźni
POZdrawiam*