• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 7 z 24
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24

#488434  autor: muchakk
 11 lip 2011, 19:41
Możemy się zamienić. U nas nie działa większość sieci PLAY'a, PLUS jest zapchany na maxa, a z Orange też jest z dnia na dzień gorzej. Dodatkowo na Orange nie działa transmisja danych, mmsy.

#488442  autor: Ruben
 11 lip 2011, 20:22
Też mi się to nie podoba. Skoro inni, będąc w Przemyślu, mogą już korzystać, w całej Polsce, z zasięgu także PTK Centertel. Może jednak "pozwolą", Twojej karcie SIM, na logowanie się do sieci Orange :-D
Może wycieczkę do Przemyśla zorganizujemy ? ;) Tak na poważnie, to chyba jednak warunki Orange daje gorsze skoro tak to ograniczają. Orange na gsm900 ma chyba 32kanały więc dużego wsparcia nie daje ale DCS 1800 mają już jak reszta w3. Swoją szosą, to trochę dziwne, że 3G Play, Plus i Orange nie mogą uciągnąć abonentów Play. Chyba jednak coś jest na rzeczy odnośnie priorytetów, bo trudno mi uwierzyć, że w okolicach Przemyśla 70% abonentów jest w Play i taki ruch generuje, że 3 operatorów nie może ich obsłużyć ;)

#488451  autor: rogmaniek
 11 lip 2011, 20:49
Ruben pisze:Może wycieczkę do Przemyśla zorganizujemy ?
Jak się nie zgodzą, aby moja karta SIM, mogła się logować do sieci PTK Centertel, to piszę się na taką Telepolis'ową wycieczkę :smt047 I sobie przywiozę zasięg Orange :-D
Ruben pisze:Tak na poważnie, to chyba jednak warunki Orange daje gorsze skoro tak to ograniczają.
Nie zdziwiłbym się, patrząc choćby, jak skończyło WPmobi czy MyAvon. A kto wie, co dzieje się z Snickers Mobile :smt042
Ruben pisze:. Orange na gsm900 ma chyba 32kanały
Wg www.btsearch.pl mają 34 kanały. I tak to jest mniej, bo Polkomtel i PTC, mają ich po 45.
Ruben pisze:ale DCS 1800 mają już jak reszta w3
Właśnie, mają to, co bardzo brakuje P4. Ale, jak już nie raz pisałem, operator PLAY, sam jest sobie winny. Dwa razy mieli szansę na pasmo 1800MHz.
Ruben pisze:Swoją szosą, to trochę dziwne, że 3G Play, Plus i Orange nie mogą uciągnąć abonentów Play.
3G również? Cóż może muchakk, napisze. Też mnie to zastanawia, że nawet Centertel nie daje rady, skoro:
muchakk pisze:PLUS jest zapchany na maxa, a z Orange też jest z dnia na dzień gorzej.
Ruben pisze:Chyba jednak coś jest na rzeczy odnośnie priorytetów, bo trudno mi uwierzyć, że w okolicach Przemyśla 70% abonentów jest w Play i taki ruch generuje, że 3 operatorów nie może ich obsłużyć
Pewnie faktów się nie dowiemy. Ale, moim zdaniem, bardzo to prawdopodobne. Może stąd druga umowa, na roaming krajowy, właśnie z PTK Centertel.

POZdrawiam*

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#488488  autor: maciek764
 11 lip 2011, 22:25
Plus twierdził że oni mają jeszcze duże luzy na sieci...

#488498  autor: rogmaniek
 11 lip 2011, 22:41
maciek764 pisze:Plus twierdził że oni mają jeszcze duże luzy na sieci...
Tak wiem, choćby z www.gsm.biz.pl Wg, w/w Portalu, możliwe jest, że P4 ma jakieś niewłaściwe, że tak to nazwie, ustawienia po stronie swojej sieci. Chociaż, kto wie, czy Polkomtel trochę też nie zaniża tych statystyk. Twierdzą, że tylko ok. 1% połączeń, u Klientów P4 zalogowanych do ich sieci, nie zostało zrealizowane :smt012

POZdrawiam*

O2 - Together is better!

#488505  autor: armator11
 11 lip 2011, 23:16
dlaczego większa część Polski nie może korzystać z ogólnokrajowego roamingu z Centertelem ??!!?
Bo P4 poszłoby z torbami :D
Mało mają reklamacji z niezrealizowanymi połączeniami na Polkomtelu? Oczywiste, że nie chcą dorzucać kamyka do ogródka.

#488507  autor: rogmaniek
 11 lip 2011, 23:22
armator11 pisze:Mało mają reklamacji z niezrealizowanymi połączeniami na Polkomtelu? Oczywiste, że nie chcą dorzucać kamyka do ogródka.
Z jednej strony pewnie Masz rację. Ale, skoro są takie reklamacje, to może roaming krajowy Centertela, mógłby zmniejszyć ich ilość. Zwłaszcza, gdyby doszła kwestia słabego zasięgu Polkomtela oraz brak zasięgu macierzystego, w danej lokalizacji.

POZdrawiam*

O2 - Together is better!

#488513  autor: armator11
 11 lip 2011, 23:28
Wg mnie w okolicach Przemyśla uruchomienie roamingu po Orange jest jak najbardziej uzasadnione. W pozostałych rejonach zupełnie nie. Jeden ma lepszy zasięg Orange a inny Plusa. Na mój gust zgłoszeń reklamacyjnych było by po prostu o 50% wiecej.

#488550  autor: Claudec
 12 lip 2011, 10:12
Ja nie mam nawet po co wybierać się na taka wycieczkę :P U mnie zasięg orange pogorszyli likwidując anteny w centrum miasta.
Dzięki temu tracą klientów, kto chce mieć telefon bez zasięgu?

#488555  autor: Forest150
 12 lip 2011, 10:24
Dobrze że u mnie jest dobry zasięg PLAY/Plus bo jeżeli u mnie by tak przypadło korzystać z sieci Centertel to bym chyba poszedł na line... (U mnie jest tragiczny zasięg i jakość tej sieci)

#488560  autor: muchakk
 12 lip 2011, 10:59
Playo'wskie 3G daje radę (sorry 4g :P) w godzinach szczytu rozpędza się do ~5mbps na downloadzie i 1,5mbps na uploadzie :-) Na 3G Orange kilka razy dostałem komunikat "Przepraszamy, ale nie możemy zrealizować tego połączenia. Prosimy spróbuj później" :-)

Edit:

Dla mnie to jakieś nieporozumienie, że Orange ma tutaj na nadajnikach 2g tylko GPRS!! Może podczas transmisji (która z kartą PLAY nie działa) się coś zmienia, ale wątpię... :)

#488573  autor: alkonauta
 12 lip 2011, 12:04
Zglosilem do play24 prosbe o zasieg orange i dostalem odpowiedz:

Szanowny Panie,

dziękuję za zgłoszenie dotyczące zasięgu, które wpłynęło za pośrednictwem strony internetowej 11 lipca 2011 roku.

W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż możliwość korzystania z zasięgu sieci Orange w obecnej chwili jest możliwa tylko i wyłącznie w wybranych lokalizacjach. W związku z czym, proszę o sprawdzenie w ustawieniach telefonu, czy w Pana lokalizacji ustawienie ręcznego zasięgu Orange jest możliwe, jeżeli tak, to może Pan bez przeszkód korzystać z niego, bez ponoszenia dodatkowych opłat.

Ufam, iż powyższa odpowiedź w pełni wyjaśnia poruszoną w zgłoszeniu kwestię, a dalsza współpraca będzie owocna i będzie stanowić źródło wzajemnej satysfakcji.

W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty
elektronicznej pod adresem: [email protected] lub poprzez stronę internetową
www.24.play.pl.

Z poważaniem

#488615  autor: horas
 12 lip 2011, 14:56
a ja w odpowiedzi na reklamację dotyczącą nierównego traktowania klientów P4 otrzymałem taką odpowiedź:

...W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż możliwość korzystania z zasięgu sieci Orange w obecnej chwili jest możliwa tylko i wyłącznie w wybranych lokalizacjach. Jeżeli w Pańskiej miejscowości nie ma takiej możliwości bardzo mi przykro, lecz jest to dopiero nowa usługa naszej sieci. Ciągle pracujemy nad poprawą zasięgu oraz oferowanych przez nas usług, proszę więc o cierpliwość. Mam nadzieję, iż w niedalekiej przyszłości będzie Pan mógł w pełni korzystać z naszych usług...

i tyle w temacie :evil:

#488641  autor: INTRO
 12 lip 2011, 17:46
Zapewne niedługo na allegro pojawią się startery Play aktywowane w Przemyślu z dostępem do sieci Orange.

#488691  autor: Pawel.s
 12 lip 2011, 19:41
Chetnie kupie Fresha z Przemysla :-D :-D

#488731  autor: muchakk
 12 lip 2011, 20:54
Wyślij rodzinie do Przemyśla (jak taką masz w tym mieście) starter niech Ci aktywuje. Jak nie masz to ja Ci mogę taki starterek wysłać :-)

#488780  autor: KamaZ
 12 lip 2011, 23:25
Rób interes póki można ;-)

#488795  autor: rogmaniek
 13 lip 2011, 00:18
Claudec pisze:Ja nie mam nawet po co wybierać się na taka wycieczkę U mnie zasięg orange pogorszyli likwidując anteny w centrum miasta.
Dzięki temu tracą klientów, kto chce mieć telefon bez zasięgu?
Ok, tak jest u Ciebie. Ale, w moich rodzinnych okolicach, to właśnie PTK Centertel ma najlepszy zasięg 2G. I też coś się ruszyło z 3G.
muchakk pisze:Playo'wskie 3G daje radę (sorry 4g ) w godzinach szczytu rozpędza się do ~5mbps na downloadzie i 1,5mbps na uploadzie
O to super. I rozumiem, że nawet w obecnej sytuacji tak jest?
muchakk pisze:Dla mnie to jakieś nieporozumienie, że Orange ma tutaj na nadajnikach 2g tylko GPRS
A to dziwne. Bo gdybyś Napisał tak o Polkomtelu, to pewnie nikt by się nie dziwił :smt042
alkonauta pisze:W związku z czym, proszę o sprawdzenie w ustawieniach telefonu, czy w Pana lokalizacji ustawienie ręcznego zasięgu Orange jest możliwe, jeżeli tak, to może Pan bez przeszkód korzystać z niego, bez ponoszenia dodatkowych opłat.
Delikatnie pisząc- głupia odpowiedź. Bo gdybyś nie Sprawdzał, że nie można się zalogować do sieci PTK Centertel, to byś nie Robił zgłoszenia, w tej kwestii :smt047
horas pisze:W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż możliwość korzystania z zasięgu sieci Orange w obecnej chwili jest możliwa tylko i wyłącznie w wybranych lokalizacjach. Jeżeli w Pańskiej miejscowości nie ma takiej możliwości bardzo mi przykro, lecz jest to dopiero nowa usługa naszej sieci. Ciągle pracujemy nad poprawą zasięgu oraz oferowanych przez nas usług, proszę więc o cierpliwość. Mam nadzieję, iż w niedalekiej przyszłości będzie Pan mógł w pełni korzystać z naszych usług...
Szkoda, że się nie zgodzili. Ale odpowiedź, moim zdaniem, jest już sensowna. Ja nadal czekam na decyzję z P4, w sprawie mojego zgłoszenia. Jak również dostanę negatywną odpowiedź, to Im nie odpuszczę tak szybko :smt047
INTRO pisze:Zapewne niedługo na allegro pojawią się startery Play aktywowane w Przemyślu z dostępem do sieci Orange.
I właśnie o to mi chodzi. Nie mając zasięgu macierzystej sieci i słaby zasięg Polkomtela, w danej miejscowości, mogą być chętni na taki zakup. Jeśli ktoś miał wcześniej numer w Centku, lub sprawdził później i ma zasięg operatora Orange, to z chęcią kupi sobie taki starter, by mieć niskie ceny usług, z w miarę dobrym zasięgiem, w swojej lokalizacji.

Dlatego obawiam się, żeby takie "dzielenie Klientów", moim zdaniem, nie skończyło się gorzej dla P4, niż Myśleli :smt009

POZdrawiam*

[ Dodano: 2011-07-13, 00:22 ]
muchakk pisze:Wyślij rodzinie do Przemyśla (jak taką masz w tym mieście) starter niech Ci aktywuje. Jak nie masz to ja Ci mogę taki starterek wysłać
Żeby tak szło, na pełnomocnictwo, wyrobić duplikat karty SIM, w jednym z Salonów w Przemyślu, to bym o to Ciebie poprosił :smt042 A później, już w POZnaniu*, poprosiłbym ponownie o duplikat karty SIM. Wszystko bez jeżdżenia :smt042 Ale to tylko taka moja Era wyobraźni :smt047

POZdrawiam*

O2 - Together is better!

#488798  autor: muchakk
 13 lip 2011, 00:32
Zawsze można kupić nowy starter :-)

Tak, te transfery które CI podawałem ~5mbps są w chwili obecnej. Sprawdzałem wczoraj telefonem :-) jak miałem dostęp do 3G PLAY :)

#488800  autor: rogmaniek
 13 lip 2011, 00:38
muchakk pisze:Zawsze można kupić nowy starter
Tak, ale chodzi o mój numer główny. Jest to, zresztą, Fresh przeniesiony z dawnej Ery Mojej.
muchakk pisze:ak, te transfery które CI podawałem ~5mbps są w chwili obecnej. Sprawdzałem wczoraj telefonem jak miałem dostęp do 3G PLAY
To chyba nie ma co narzekać. Brawa, wg mnie, dla P4, że sieć 3G (o przepraszam- 4G) daje radę, w takiej sytuacji :smt047

POZdrawiam*

O2 - Together is better!
  • Strona 7 z 24
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24