• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 7 z 12
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

#341787  autor: borax11
 19 cze 2009, 07:19
Tak, tam jest wspomniana przeze mnie leśniczówka i ta wieża kratowa(kiedyś fotki nawet wstawiałem)- to daje na plaze, ale do miasta nie sądzę - za duza odleglosc i lasy
. A w mieście 2 noda nie ma ? Teraz nie zobace na mape chyba ze jest jakas wersja mobilna :). Na playmobile jest zaznaczony zasieg ? Bardzo prosze o scr. I czy stegna ma jakes btsy i nody playa ? Dzieki :D

[ Dodano: 2009-06-19, 07:22 ]
Ten nod jest pomiedzy piaskami

#345727  autor: krzysiekn
 10 lip 2009, 14:51
Jest nowy wykaz. Dane wrzucone na mapa.btsearch.pl
Data jeszcze na mapce z czerwca, ale będzie niedługo zmieniona

#351552  autor: ezaq
 10 sie 2009, 15:38
Jest już zaktualizowany wykaz. Najwięcej nowych pozwoleń ma Play.

#351556  autor: kwistas
 10 sie 2009, 15:52
Mam nadzieję że zaraz aktualizacja mapki BTS będzie.

#351570  autor: Patryk_
 10 sie 2009, 17:21
kwistas pisze:Mam nadzieję że zaraz aktualizacja mapki BTS będzie.
I jest.
W moich okolicach potwierdziła się lokalizacja Play na wieży Orange.

#357129  autor: Lugoss
 02 wrz 2009, 20:08
Mam pytanie. Mój k800i niestety nie korzysta z edge, jedynie z gprs, albo umts. W mojej okolicy jedynie gprs jest, kilometr dalej, bliżej centrum miasta bez problemu łapie umts. Na tej mapce znalazłem pozwolenia dla ery i orange na mojej ulicy, co mnie bardzo ucieszyło. Czy mogę się od nich dowiedzieć kiedy planują postawić tam nadajniki?

#357139  autor: yagi
 02 wrz 2009, 20:42
Lugoss, probowac mozesz, ale z Orange nie spodziewaj sie konkretnej odpowiedzi ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#358980  autor: Mixiorek
 11 wrz 2009, 10:11
Nastąpiła aktualizacja spisu UKE.

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png

#358996  autor: Szalony
 11 wrz 2009, 11:31
Nie mogę teraz wykazu sprawdzić , czy ktoś ma dane jakie nowe lokalizację są poszczególnych operatorów - ilosc w rozbiciu na gsm i 3g od ostatniego wykazu z sierpnia ?To da obraz co sieci robia ;)

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)

#359039  autor: despera
 11 wrz 2009, 14:49
Lugoss pisze:Mój k800i
Oj witaj w klubie ja się wkopałem z k770i BEZ edge NIGDY więcej SE - jak "zaptaszenie" tego w oprogramowaniu problem im robi....

#359041  autor: Marens
 11 wrz 2009, 14:55
despera pisze:NIGDY więcej SE
Nowe SE mają już obsługę wszystkich technologii GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA

#359046  autor: despera
 11 wrz 2009, 15:10
Marens pisze: Nowe SE mają już obsługę wszystkich technologii GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA
Miło by było jak by "łatkę" wydali do reszty modeli.....

#359374  autor: rogmaniek
 13 wrz 2009, 14:14
Po aktualizacji ostatniego wykazu- P4 miło mnie zaskoczył. Jednak dalej intensywnie budują sieć. W Wielkopolsce, w miejscowościach, które mnie interesują, to właśnie P4 otrzymał najwięcej pozwoleń, jak wiemy raczej nie "wirtualnych" :-D Bardzo mnie to cieszy.

Na drugim "miejscu", pod względem ilości, choć znacznie mniej znalazł się Polkomtel. Z tego, co widziałem, to "tylko" 3G. Z tego, co obserwuję, to raczej nie powinny być "wirtualne", bo tak jak mówili, tak i budują sieć 3G, przynajmniej w Wielkopolsce. Wychodzi na to, że Polkomtel ma najlepiej rozbudowany, w tym regionie, zasięg 3G- BRAWO!!! Żeby jeszcze w przyszłym roku wybudowali, te wirtualne, stacje 2G, choćby w Poznaniu, to było świetnie i nie martwiłbym się o przepustowość sieci Polkomtela, nawet 2G ;-) Ostatnio mnie zdziwiło, że jakość rozmów między Pluszakami, jest jakby lepsza, to znaczy wyraźniejsza i głośniejsza, tak jakby w PTC :roll: I to na pakietach, tych wynaturzeniach :P Dziwne, bo czasami było tak, że nie mogłem kogoś przez chwilę zrozumieć, co mówi, a tu taka odmiana, chyba to nie "złudzenie" :o i naprawdę coś pokombinowali. Może odpalili te DCS'y, które były w planach, bo rozmawiam z osobami, np. z rodzinką, które mają tyle 2G.

Odnośnie nowych pozwoleń dla PTC czy PTK Centertel, to w miejscach, na których patrzyłem, to normalnie, "aż" 0 nowych :shock: Chyba do PTC szybko nie wrócę :twisted:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#359428  autor: despera
 13 wrz 2009, 17:26
rogmaniek pisze:Odnośnie nowych pozwoleń dla PTC czy PTK Centertel, to w miejscach, na których patrzyłem, to normalnie, "aż" 0 nowych :shock: Chyba do PTC szybko nie wrócę :twisted:
Weź pod uwagę drugą stronę medalu. Plusik nie daje rady i się dobudowuje....

#359453  autor: mariusz9a
 13 wrz 2009, 21:00
rogmaniek pisze:Żeby jeszcze w przyszłym roku wybudowali, te wirtualne, stacje 2G, choćby w Poznaniu, to było świetnie i nie martwiłbym się o przepustowość sieci Polkomtela, nawet 2G
Wszystkie (prawie wszystkie) planowane stacje 2G na ten rok, zostały przez zarząd przesunięte na przyszły rok.

#359454  autor: despera
 13 wrz 2009, 21:09
mariusz9a pisze:Wszystkie (prawie wszystkie) planowane stacje 2G na ten rok, zostały przez zarząd przesunięte na przyszły rok.
ojoj EDGE im "zapycha" budy i jadą po 3g :D

#359496  autor: rogmaniek
 14 wrz 2009, 12:01
despera pisze:Weź pod uwagę drugą stronę medalu. Plusik nie daje rady i się dobudowuje....
A czy przeczytałeś mój post?! Przecież napisałem, chyba czytelnie, że zauważyłem pozwolenia Polkomtela, po ostatniej aktualizacji, tylko na Node'y. Zaznaczyłem również, że w dużej części Wielkopolski, to Polkomtel właśnie, ma najlepszy zasięg z czwórki operatorów infrastrukturalnych. Także z czym, wg Ciebie, "Plusik" nie daje rady?!
mariusz9a pisze:Wszystkie (prawie wszystkie) planowane stacje 2G na ten rok, zostały przez zarząd przesunięte na przyszły rok.
Bardzo chcę w to wierzyć i liczę, że Polkomtel, w przyszłym roku, znów nie przesunie "terminu" budowy "zaległych" BTS'ów :-D Czego sobie i innych użytkownikom- Pluszakom- życzę ;-)

O2 - Together is better!

#359505  autor: Patryk_
 14 wrz 2009, 12:45
Miło by było jak by "łatkę" wydali do reszty modeli.....
Tak,chipset z kitem lutowniczym do samodzielnego montażu :lol:

#359583  autor: despera
 14 wrz 2009, 19:02
rogmaniek pisze:
despera pisze:Weź pod uwagę drugą stronę medalu. Plusik nie daje rady i się dobudowuje....
A czy przeczytałeś mój post?! Przecież napisałem, chyba czytelnie, że zauważyłem pozwolenia Polkomtela, po ostatniej aktualizacji, tylko na Node'y. Zaznaczyłem również, że w dużej części Wielkopolski, to Polkomtel właśnie, ma najlepszy zasięg z czwórki operatorów infrastrukturalnych. Także z czym, wg Ciebie, "Plusik" nie daje rady?!
Pojemność im siada...
Patryk_ pisze:Tak,chipset z kitem lutowniczym do samodzielnego montażu
no baaa, a jak...

#359695  autor: rogmaniek
 15 wrz 2009, 10:50
despera pisze:Pojemność im siada...
Wielkim znawcą nie jestem. Nie sądzę jednak, aby w tych miejscach, które mam na myśli "siadała im pojemność"? Skoro mają najwięcej Node'ów, a do tego prawie wszystkie mają dwie nośnie, a co za tym idzie większą przepustowość sieci 3G? Nawet, gdy założymy, że mają najwięcej użytkowników korzystających z sieci 3G. Wg mnie, tak jak zapowiadali na początku roku: skupili się na budowie sieci 3G i w dniu dzisiejszym jest to widoczne, bo nawet na wsiach, przez które przebiegają linie kolejowe czy jakieś "autostrady" ( :P ), mają zasięg 3G, którego próżno szukać u innych operatorów. Może po prostu chcą "pokazać", że Blue jest najszybszy, ale tylko w reklamie :-D

O2 - Together is better!
  • Strona 7 z 12
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
  • 1