• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
  • Strona 58 z 99
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 99

#613826  autor: user_delete31
 14 lut 2013, 20:05
i jeszcze CI:gm.Kotun Zelkow - Stacja Stare Opole bez myślinka po konsolidacji

Mam do was pytanie czy do slawonoki czy Gadulskiego czy innego użytkownika
Jak to jest w mieście np.Legnica,Biała Podlaska po konsolidacji czy są Osiedla czy Dzielnice i jak to wygląda mógł by prosić o zdjęcie.

Zapraszam również na mój temat tutaj można odpowiadać lub podawać swoje CID,LAC i NET oraz lokalizację błędną lub Miejscowość,?,[XXX:XXXXGSM:XXX] lub jeżeli ktoś ma no info aby móc skutecznie zwiększyć w eksporcie clf lokalizacji - Dotyczy Ery Pozdrawiam i zapraszam:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 598#607598

Pozdrawiam Mateusz
W razie pytań na PW.

#613896  autor: slawnokia
 15 lut 2013, 03:18
MateuszPL

CI w Bielsku-Białej po konsolidacji wygląda tak jak na stronie btsy.eu:
http://btsy.eu/miasta.php?strona=bielsko%20-%20biala
Chyba na nią zaglądałeś :-) ?

Obrazek

#613966  autor: user_delete31
 15 lut 2013, 14:25
slawnokia Chętnie zaglądałem do Warszawskich w poszukiwaniu czy nie ma Szmulowizny - A jest :)

1.W lokalizacji Piotra Wysockiego powinni zmienić CI:Nowe Brodno na CI:Brodno ponieważ:
-Nie istnieje takie osiedle
-Nazwa dochodzi do ulic Julianowska-Nadwiślańska

tak samo z Starym Bródnem.

2.Mam pytanie jakie nazwy CI są w nadajniku Obozowa 2 - Warszawa bo nie wiem czy nie stamtąd bierze się nazwa CI:Michalow ?

POZDRAWIAM Mateusz.

#614247  autor: Pawrzes
 16 lut 2013, 19:26
1. Nowe Bródno to tereny pomiędzy Rembielińską a torami kolejowymi, nazwa historyczna która niezanikła. Osiedle Wysockiego - to jest nazwa tego osiedla, Bródno to obszar. Zresztą to bardzo stary BTS, może NetWorkS! go zlikwiduje...
2. Chyba Objazdowa 2? Z tej lokalizacji było 2 x Szmulowizna i 1 x Targowek Przemyslowy, może z jednego sektora nazwa została zmieniona...

Pozdrawiam

#614380  autor: user_delete31
 17 lut 2013, 09:07
Dzięki za poprawkę. Myli mi się ta ulica jednak że mieszkam na Szmulowiznie.
Kiedyś tam pamiętam w 2012 że jechając ulicą Gwarków-Zabraniecka pojawiło na Sony Erricsonie CI:Michalow co mi z kojarzyło właśnie ze starszym osiedlem nad wschodem Szmulowizny mniej więcej Ulic Kawęczyńska-Otwocka.

Mam dobrą wiadomość dla wszystkich którzy posiadają Symbiana wczoraj znalazłem taką opcję i jak by ktoś nie wiedział to już podaję. W widżecie usługi operatora nazwy mieszczą się do 20 znaków a można przecież powyżej 20 znaków.
Na Symbianach często trzeba wejść w Menu-Wiadomości-3 Kreski pionowe-Pokaż Foldery-3 Kreski Pionowe-Wiadomości Sieciowe-3 Kreski pionowe w Ustawieniach. Odbiór Włączony,Języki Wszystkie później wstecz-3 Kreski pionowe dodaj Temat i wbijamy 50 i jak ktoś chce wybieramy koło kanału 050 przytrzymujemy palcem i wybieramy Gorący temat będą przychodzić wiadomości w formie SMS całość. W przypadku na widżecie wyświetla Nowa Praga-Szmulowiz a w formie wiadomości całość.

POZDRAWIAM Mateusz.

#615227  autor: asziatko
 19 lut 2013, 22:55
Screen CI T-Mobile

Obrazek

parę minut po wejściu NetWorkS! w Tarnowie w dniu 18 lutego 2013 roku.

Póki co widoczna jest tylko ogólna nazwa TARNOW - Cell Info Macro.

W Kontakcie,
Artur

#618122  autor: aquick
 04 mar 2013, 22:46
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

#618126  autor: grzegorz0plonka
 04 mar 2013, 22:55
Czy android ma takiego odczytania info stacji?
A może jakieś odpowiednio aplikacji?

#623198  autor: slawnokia
 28 mar 2013, 01:08
Temat ucichł, chyba przez tą zimową pogodę :?.

Może ja coś ruszę do przodu.

Byłem wczoraj w Wodzisławiu i na jednym z btsów zauważyłem ciekawostkę, nowy sposób emisji CI.

Zamiast standardowego CI Makro na przemian z CI Mikro (tam gdzie jeszcze nie ma NetWoskS!) mamy na przemian jedną część nazwy Mikro z drugą częścią nazwy Mikro, bez nazwy Makro.
Wygląda to tak jak na poniższym screenie z k.50:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Wcześniej komunikaty wyglądały dla tej stacji następująco:

"Wodzislaw Slaski" na przemian z "Centrum, Czyzowicka"
"Wodzislaw Slaski" na przemian z "Skrzyszowska, Kopernika"
"Wodzislaw Slaski" na przemian z "Boguminska, Rzeczna"

Obecnie nie ma nazwy Makro, a komunikaty wyglądają tak:

"Centrum" na przemian z " Czyzowicka"
"Skrzyszowska" na przemian z " Kopernika"
"Boguminska" na przemian z " Rzeczna"

Przed drugim członem nazwy występuje jak widać spacja, która na nokii 6630 jest widoczna tylko podczas odczytu z kanału 50.

Spotkał się ktoś z was z takim sposobem emisji CI?
Pozostałe btsy w Wodzisławiu nadają CI "po staremu".

Obrazek

#623210  autor: Gadulski
 28 mar 2013, 07:36
slawnokia, Bardzo ciekawy sposób prezentacji komunikatów. Dlaczego bez nazwy macro? Ciekawe gdzie się podział przecinek? ;) Może to jakiś błąd systemu?

Komunikaty w CI ze spacją na wielu stacjach stosuje Plus. Faktycznie widać to tylko na kanale 50.

P.S. Jaś Fasola Cię podgląda :-)

Obrazek

#623760  autor: Pawrzes
 30 mar 2013, 15:58
Ciekawe, pewnie zostanie to poprawione aby było "zgodne z procedurą" ;)

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam

#624037  autor: Gadulski
 01 kwie 2013, 10:45
Pawrzes, W Raciborzu jest podobnie: Stacja: LAC 49353 CID 15555 pokazuje: "Kolejowa" na przemian z "gen.T.Kosciuszki". Możliwe, ze stacje emitujące Cell Info z przecinkiem w ramach nazwy micro na Śląsku emitują tylko jej dwa człony bez nazwy macro.

Nazwa wieżowca robi wrażenie :)

Obrazek

#624212  autor: aquick
 02 kwie 2013, 00:34
Tego chyba jeszcze tutaj nie było:

Obrazek

Ciężko dodać coś nowego, ponieważ większość nazw w bliższej i dalszej okolicy Wrześni jest już "wystrzelana". W niedalekim czasie mam zamiar dodać CI micro z Gniezna.

Zdravím :)

Obrazek

#624419  autor: slawnokia
 03 kwie 2013, 01:13
Pawrzes

Jak zwykle ciekawe nazwy z Warszawy.
Szkoda, ze nie podsyłasz ich już na http://btsy.eu/ :(

Gadulski
Widzę, że odwiedziłeś Racibórz :-)
Zauważyłeś takie wyświetlanie CI także na innych stacjach?
Przed drugim członem nazwy, która wcześniej występowała po przecinku także widać spację?
Zrobiłeś jakieś screeny?

Aquick
Próbowałeś logować się do czeskiego O2 CZ?
Tam można zobaczyć ciekawe CI.

Dziś byłem w Cieszynie.
Z nowego LAC 49355 nadal nie ma CI, od ponad roku.

Podobnie rzecz się ma z LAC 49346 z okolic Mysłowic czy Jaworzna.
Zanik CI po zmianie LAC, w wakacje będzie dwa lata jak nie ma.

Podobnie brak CI z LAC 46284 m.in Sosnowiec, mniej więcej od jesieni zeszłego roku.

Czekamy na działania ze strony T-Mobile :wink:.

Obrazek

#625317  autor: aquick
 06 kwie 2013, 18:44
Byłem dzisiaj w Gnieźnie i Cell Info nadal brak, nie wyświetla się nic :?

Obrazek

#627157  autor: Gadulski
 15 kwie 2013, 14:28
slawnokia,
Zauważyłeś takie wyświetlanie CI także na innych stacjach?

Tylko jeden komunikat w Raciborzu (wspomniany przeze mnie) zawiera w nazwie micro przecinek. Innych komunikatów nie dostrzegłem.
Przed drugim członem nazwy, która wcześniej występowała po przecinku także widać spację?
Bardzo trudno było mi przyjrzeć się czy spacja ta jest, czy jej nie ma, gdyż zawsze na początku wskakiwałą nazwa przed przecinkiem ("Kolejowa"), dopiero później "gen.T.Kosciuszki". Z kolei na wyświetlaczu był sam pierwszy człon nazwy, a screen "Kolejowa" jest już w naszej dyspozycji ;)

Taka niespodzianka w T-Mobile z Brzegu:

Obrazek

Oczywiście przed Obrazek

Obrazek

#627806  autor: piotrek88
 18 kwie 2013, 21:49
Witam!

Może zadam te pytanie w tym dziale.

Otóż na moim terenie tj. miejscowość Zielona gm. Kuczbork-Osada, woj. Mazowieckie, T-Mobile z nadajnika w Zielonej nadawał CI gm. Kluczbork-Osada, jest oczywiście w tym błąd ponieważ Kluczbork leży na Opolszczyźnie, ale mniejsza z tym, chodzi mi o to że teraz T-Mobile nie emituje żadnej nazwy, ewentualnie jest nazwa KUCZBORK-OSADA, którą emituje Orange ze stacji w Kuczborku. Czy konsolidacja sieci, która jest właśnie prowadzona na moim terenie może być tego przyczyną?

#627941  autor: darnok
 19 kwie 2013, 18:20
piotrek88 pisze:Otóż na moim terenie tj. miejscowość Zielona gm. Kuczbork-Osada, woj. Mazowieckie, T-Mobile z nadajnika w Zielonej nadawał CI gm. Kluczbork-Osada, jest oczywiście w tym błąd ponieważ Kluczbork leży na Opolszczyźnie, ale mniejsza z tym, chodzi mi o to że teraz T-Mobile nie emituje żadnej nazwy, ewentualnie jest nazwa KUCZBORK-OSADA, którą emituje Orange ze stacji w Kuczborku. Czy konsolidacja sieci, która jest właśnie prowadzona na moim terenie może być tego przyczyną?
Tak

#627950  autor: piotrek88
 19 kwie 2013, 21:17
A to już ta nazwa gm. Kuczbork-Osada którą emitował nadajnik w Zielonej, w ogóle nie będzie się pojawiała, czy po zakończeniu prac wróci wszystko do normy, bo rozumiem że nadajnik Orange w Kuczborku, który jest obecnie emituje również sygnał T-Mobile, jak również nadajnik Orange w Żurominie emituje sygnał T-Mobile?
  • Strona 58 z 99
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 99
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58