Młody.. pisze: ↑04 wrz 2019, 15:41
@helioN - Pewnie to będą Brzeziczki, ale może @Pawrzes to potwierdzi.
No ciekawa sytuacja, nie spodziewałem się, że dojdzie do likwidacji. Stacja na RTCN nie miała L2600, więc może rzeczywiście nie opłacało im się trzymać tej stacji, a w zamian będą full wypasy.
Dużo straciłeś na zasięgu, i prędkościach?
Tego nie powiem do póki nie wejdę na dach i potestuje, ale jak ostatnio była rodzinka która zawsze korzystała u mnie ze zwykłego modemu USB to prędkości były rzędu 20Mbit/s, tak samo na routerze bez anten, może nawet lepiej, teraz nie idzie złapać sygnału w ogóle. Tak samo z telefonem, trzeba wyjść na zewnątrz, wewnątrz tylko roaming T-Mobile/Orange. No niestety, jeśli dużo stracę to nie ma sensu trzymać się w Play'u, T-Mobile mimo tego że pogorszyło właśnie ofertę to nadal jest taka sama jaką ma Play a ruchy Play na moim terenie jak i również postępowanie sieci wobec klientów, wynajmowanie gwiazdek do reklam zniżyły tę sieć do poziomu Plusa dla mnie, lub gorzej, skutecznie mnie od siebie odstraszyli.
Na telefony umowa właśnie się kończy, poszukam ofert innych operatorów, na internet niestety jest do początku 2021 więc trochę poczekam. Ale jak mówiłem, nie podoba mi się co stało się z Play i nie chce chyba tego wspierać.
Full wypasy... czy ja wiem... dołożyli 2 BTS'y w odległościach 3,5-6km ale sygnał od nich słaby jakby ledwo działały. Często łapie sygnał Janówka... a to 10km stąd. Nie wiem co spartolili ale na pewno sporo pogorszyli pokrycie LTE. Spytam sąsiada, bo on nawet anten nie miał i już i tak narzekał na słaby sygnał, teraz to chyba w ogóle go nie ma