Andrzej24 pisze:Ja nadal czekam i nic. Karty sim mam 2 i obie obsługują etykietkę i prawidłowo wyświetlają lecz tylko Plusa. Orange nadal wyświetla jako Play. Różne telefony różnych producentów i to samo. Na jednym SE nawet pokazuje 2x Play zamiast Orange. Totalna porażka i nic z tym nie robią a pieniądze biorą. Sprawa nadaje się do UOKIK.
Odgrzeję temat. Taka ciekawostka. Nokia E52, pusta etykietka, czyli widzę na telefonie nazwy sieci: Play - Play, Plus - Plus, Orange - Orange PL. Wyjeżdżając z Poznania na Kujawy zalogowałem się ręcznie na roaming Orange. Na Kujawach patrzę na telefon i widzę PLAY (a nie Orange PL). Sprawdzam w Cell Tracku, zalogowany jestem do 260-03, ale pod nazwą PLAY. Wyjmuję kartę sim z E52, wkładam do E51, jest poprawnie, widzi nazwę sieci jako Orange PL. Wkładam inną kartę sim z pustą notką do mojej E52 i roaming Orange widzi jako PLAY. Wyłączenie i włączenie pustej notki nic nie daje. Zgłaszam reklamację, kilka godzin po zgłoszeniu telefon mi się wylogowuje z sieci (wymuszony roaming Orange), loguje ponownie, na ekranie widzę Orange PL, czyli się naprawiło. Za 5 min dostaję smsa, że zgłoszony problem wymaga dalszej analizy i uzyskam odpowiedź nieco później niż zwykle. Ciekawe, ale widać, że chyba mogą ingerować również w system telefonu...