• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #877421  autor: Luxaria
 16 lip 2016, 03:30
Witam, dziś zakupiłam starter plush na karte. Po włożeniu karty działało wszystko, tzn ustawił się zasięg 3g i internet 3g. Trochę mnie dziwiło czemu nie posiadam zasiegu 4g, na wcześniejszym numerze normalnie mi łapało (wcześniej miałam z nju mobile), więc weszłam w ustawienia sieci komórkowej i zmieniłam operatora na 4g plus i od tego momentu gdy włączam dane pakietowe to nic się nie dzieje, nie mam internetu, nie pokazuje się na pasku telefonu u góry żadna ikonka. Również lista apn jest pusta i nie da się dodać nowych apn, tj nie da się kliknąć plusika by dodać. Zasięg pokazuje 4g tylko brak internetu. Dodam że posiadam telefon marki Lenovo. Co mam z tym zrobić? Gdzie się z tym problemem wybrać?

Proszę o pomoc, pozdrawiam
 #877422  autor: ja.michal
 16 lip 2016, 03:35
Aby działało LTE w tej ofercie musisz je aktywować kodem: *101*11*24#

Skoro internet działa po 3G to powinna wystarczyć aktywacja tym kodem. Jeśli kupiłaś starter Plush bez limitu to powinno być ok, jeśli jakiś inny to może być potrzeba wymiany karty SIM na USIM.
Tutaj szczegóły (Usługa LTE): http://www.plushbezlimitu.pl/pakiety-i- ... iety-tab-4

Oczywiście musisz mieć również aktywny jakiś pakiet internetowy lub złotówki na koncie.
 #877423  autor: Luxaria
 16 lip 2016, 03:45
ja.michal pisze:Aby działało LTE w tej ofercie musisz je aktywować kodem: *101*11*24#

Skoro internet działa po 3G to powinna wystarczyć aktywacja tym kodem. Jeśli kupiłaś starter Plush bez limitu to powinno być ok, jeśli jakiś inny to może być potrzeba wymiany karty SIM na USIM.
Tutaj szczegóły (Usługa LTE): http://www.plushbezlimitu.pl/pakiety-i- ... iety-tab-4

Oczywiście musisz mieć również aktywny jakiś pakiet internetowy lub złotówki na koncie.
Już aktywowałam tym kodem, złotówki na koncie mam, pakiet internetowy jest, karta sim obsługuje lte. Problem jest bardziej natury technicznej. Internet nie działa w ogóle po zmianie w ustawieniach sieci z 3g plus na 4g plus, gdy chce zmienić z powrotem na 3g to już się nie da bo wyskakuje błąd